Sunday, April 14, 2013

meet Tom Cruise in oblivion

assalammualaikum



hello korangg..hehee..hari jumaat hari tu pika jumpa Tom Cruise..weewitt!! hahaaa..pika pergi Paradigm Mall, naik ke GSC pastu beli tiket cerita Oblivion..ada Tom Cruise okehh..hahaa..exited nyaa nak tengok Tom Cruise..

lepas dah beli tiket tu..turun eskalator nampak old town white coffee sebelah kanan..fuyaaa..OldTownWhiteCoffee ni tempat favorite Mr.Ehemm I taw..nampak Old town je nak masuk..tu je lahh keje nya..tapi takpe lahh..asalkan dia happy and kenyang..heheee



aku nak makan, aku jugak la jadi pelayan...



mana boleh lepas kan peluang!! my favorite all time..
tapi this is 1st time pika beli takde penutup..dia punya cream pun dah nak tumbang..haiyooo..bolehh ehh macam ni Mr.Manager Old Town White Coffee Paradigm Mall??? presentation makanan macam mana ni??


makan nasi steam..Not Bad..tapi kalau order Nasi Steam ni kena tunggu 20minit..kalau sanggup tunggu, tunggu laa..kalau tak..boleh order makanan lain..sekian..harga nasi ni RM9.90 kalau tak silap pika..dalam dia ada ayam dengan ikan masin..pastu ada nasi..tu je lahh..



pernah tengok tak orang exited makan nasi guna chopstick?? ni lahh orang nyaaa...
Sekali kepit guna chopstick tu, ada laa dalam 3 ke 4 butir nasi..hahahaaa..sampai esok pun tak habis makan daa..end up makan guna sudu!



lepas tu shopping..pika ni ada masalah lahh kalau masuk H&M..mesti shopping punyalahh..duit dalam purse ni mengalir macam air..wadohhhh..takmoo masuk H&M lagikkkk (mulut je cakap macam tu..nanti masuk gak) hahaa..




okay okay, sudah-sudah la shopping tu..wayang dah nak start ni...

pika tengok cerita oblivion!! ada TOM CRUISE okehhhh!!! 
wuuuuuu~~ bila nak jumpa Tom Cruise ni?? dalam mimpi jelahh...


exited sampai bekas popcorn pun pilih Oblivion..kihkihkihhh..


exited nak tengok cerita ni sebab Tom Cruise je!!!! HAHAA..boleh macam tu?
so, sebelum tengok cerita ini pika put HIGH expactation taw..so, bila dah tengok..hurmmm..biasa je..tapi tak dapat dinafikan graphic effect dia memang awesome..

cerita ini mengisahkan keadaan Bumi pada tahun 2077 nanti..wahh..maju kehadapan sangat!!
gadgets yang digunakan memang power-power ouhh..rumah atas awan kot..kau mampu?? bukan axactly atas awan laa..ada la tiang dekat bawah..kononnya pada 2077 nanti semua manusia atas muka bumi ini akan dihancurkan..maksudnya tiada living thing melainkan robot or also known as dron..mereka ni akan control bumi..perghhh takut siot..ada manusia je kena tembak..hahaa..bodoh la siapa cipta robot tu..kihkihkihh..kan dah kena segedebik bodoh dari aku..dalam cerita macam ni pun still ada love romance..soo sweet! nak tahu? tengok la sendiri yahhh :)

rating untuk cerita ni 7 out of 10 





lemme share what i'm wearing that day..last month, pika beli maxi dress warna sunny yellow dekat Jessabella taw..sunny yellow tu warna kuning yang cerah macam matahari..hahaa..memberanikan diri memilih warna tu..ngeeeee..dah lama beli tak pakai-pakai..


so, i decide to wear it and match it together with my Tribal top warna biru..dulu sensation tribal top ni..semua orang must have one..tapi pika kurang suka sikit sebab dia singkat..tu yang match dengan maxi dress..hehee..


dreamcatcher uolsssss... Favoritee!
dah lama giler pika beli dreamcatcher ni..ada la dalam 2 tahun yang lepas..beli dekat facebook page..yang bestnya kita boleh pilih design sendiri..nak warna apa, feather macam mana, lilitan macam mana..tapi malang nyaaa pika lupa apa nama page tu..sobssobssobss..nak beli lagi !! hehee

*dear owner who make this dreamcatcher for me.. if u remember me..please HINT me..bcoz i wanna buy more..



OOTD:
bonita maxi shawl
Hayfaa Couture tribal top
Jessabella maxi dress
Sophie Paris Handbag
momoe purple suade gladiator
accessories: dreamcatcher necklace, cotton on bracelet, inspired YSL ring, Sophie Paris watch



jumpa Tom Cruise dalam mimpi ouhhh!!! 
HAHAHAAA....



okay, till then uolsss..




Thanks for reading this ^_^


2 comments: