Monday, March 18, 2013

when The Legends are True

assalammualaikum



last weekend i had fun!! sebab my family datang and buat makan-makan sambil tu celebrate my Maksu & Paksu anniversary mereka yng ke-17..tahniah maksu and paksu!!

and last sunday pergi ke Tropicana Mall jalan-jalan tenangkan fikiran..hahahaa..boleh macam tu ehh..huhuhuu...mulanya ke Sunway Pyramid sekali..mak aiii..ada animax show tu..punyalahh kelam kabut!! adoii..sakit kepala tengok orang berubah rupa..ada yang rambut pink, hiko, biru..adoi, serious rimasssssssssssss...


hi, let's glow up ur day :)


accessories: forever 21 yellow chain and diva statement necklace


super love the Hi-Low Kaftan by Hayfaa Couture!! this fit my size well..actually this quite big..means oversized!! and selesa..the meterial also great and jahitan nya kemas..me like it! the skinny u are the prettier u be..but for me..more confident u have the beautiful u'll be :)



OOTD:-
Calaqisya meggie shawl
2U maxi magenta maxi dress
Hayfaa Couture hi-low kaftan
pikalurve studded handbag



shopping kali ini misi nak guna BB1M tu..almaklumlahh..pika baru dapat sebab lambat ambil dekat pejabat bendahari UiTM K.Pilah tu..so, planning nak spending dekat popular..tapi malangnya..popular ada limitation..70% for books and 30% for stationery..adoii, spoil! pika baru nak beli accessories untuk ladtop lepas tu nak beli accessories box dia yang comel-comel tu..harapan tingal kenangan..popular!! kenapa u buat i macam ni..sedih taw..kalau tak mesti i dah borong dekat sana je..kehkehkehhh...sudahnya singgah borders dekat Topicana City Mall..



Papa John's time!!
tempat makan yang menjadi pilihan untuk mengenyangkan perutku..



alhamdulillah..kenyang and delicious!
this is among the best pizza have i ever taste!! **recommended**



lepas dah puas meronda dalam Tropicana City Mall ni..nampak Rest n' Go..huhuuu...



lepas tu pergi ke entertainment section..murahhhh!!..RM1 untuk 2 token..
tak ingat dunia main game yang ada dekat situ..hahaaa..!





next, tengok cerita Jack The Giant Slayer..yeahhhh, pika tahu pika lambat..cerita ni dah keluar lama dah kann...sokeyhlahh..pika still dapat tengok :)


 combo 6 ada lah pilihan kami...
bekas pop-corn G.I Joe Retaliation!! exited nak tonton cerita ni...ngeeheheee..




Jack The Giant Slayer..hurmm..mesti waktu kecil-kecil korang pernah dengar cerita "Jack dan Kacang Ajaib" ? cerita ini lebih kurang lahh..cumanya telah di twist kan..this is what happen when legends are true.....korang kalau nak tengok cerita ni kena layan cerita fantasi sikit..like previous, pika pernah cakap..pika tidak memilih dalam genre filem..pika layan je as long cerita tu best..ngeeee...

basically sama sebab ada kacang apabila terkena dengan air secara automatik nya tumbuh pokok yang besar sampai kelangit yang menemukan jalan antara dunia Giant dengan manusia..


FEE - FYE - FOE - FUMM - FALLON
ini merupakan Giant yang nak cuba balas dendam balas dendam dengan manusia..


overall pika bagi 4 / 5 

mostly ramai yang yang tengok..apa pendapat korang dengan cerita ni?









Thanks for reading this ^_^



6 comments:

  1. wah sis,cantiknya sangat sis...
    Aritu yus pun ada tengok cerita Jack the giant Slayer ni,cerita dia best juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih dear :)
      kan..pika suka jugak cerita ni..hihiii..

      Delete
  2. sdpnya mkn pizza papa john :)

    ReplyDelete
  3. belum tgk lg citer tu..xsempat..huhu..
    btw pika outfits pika cantik, suka tgk aksesori pika..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe..nanti akak tengok taw :)
      thanks sgt kak asyik..bila mahu datingg ni..hee..

      Delete