Monday, March 11, 2013

Oz

assalammualaikum



Last Friday, is my last for practical training..as u can read to my previous post..weeheee~~ 


pika rush out lepas balik kerja tu cepat-cepat mandi and nak keluar tengok wayang..exited lah nak tengok wayang sebab orang belanja...ewahhhhh...thanks love..tempat menjadi pilihan ialah tempat paling dekat dengan rumah..tak lain tak bukan The Curve..hihiii..lagipun pada jumaat malam memang ramai orang datang untuk tengok movie kan...


sebelum mulakan langkah kita makan dulu since my movie start 8.45pm..singgah makan dekat Subway..
dia yang pilih..for me Subway ni serve burger yang sihat sebab burger nya tidak digoreng...yang bestnya daging nya banyak pilihan sampai pika blurrr nak pilih apa...



let's have some dinner together..




lastly pika pilih  Teriyaki!! superbbbb..



aku ke ke ke ke kenyang! aku kenyang! dengan blaa blaa blaa blaa blaa blaa blaa blaaa...
wahh..niru lagu stacy nampak...suka giler lagu ni..!



Its Friday night!! 

last friday pika tengok cerita Oz The Great and Powerful.. weeheee~ best ooo cite ni..bagi mereka yang meminati cerita-cerita animasi i think this story might be suite for u guys..sebab bagi pika cerita ni best..hihiii..pika ni tidak lah memilih genre story asalkan best pika akan tengok..

bagi mereka yang tak minat animasi mahupun cerita-cerita tam masuk kal ni mungkin korang tak payah lah membazirkan masa nak tgok cerita ni ye..sekian..huhuu..



hero dia comelss giler ! bila dia senyum time nak menipu tu paling tak boleh blahh lahh..comel nyaa dengan lesung pipit di pipi...adoii..



see, pika 1st tengok memang kagum dengan animasi cerita ni..cantik ouhh! nampak real walaupun kita tahu ia tak real..tapi disebabkan animasinya yang cantik tu..kita terus terhanyut tengok cerita ni tanpa memikirkan ketidak asli an cerita ini.hihiii...


hot air ballon yang di naik oleh Oz sebab nak larikan diri..tulahh, banyak sangat menipu semua orang tak puas hati dengan dia...yang kelakarnya semua perempuan yang dia jumpa dia akan bagi music box..HAHAAA..serious dia gunakan tektik mengayat yang sama dekat semua perempuan.


ni monkey yang boleh terbang..dia jadi helper lahh untuk Oz ni...



ini glass girl..ni pun kelakar....siap guna magic in the bottle..padahal glue je..hahahaa..
temberang no.1 si Oz ni..



pika tak expact ini heroin nya..pika ingat Mila Kunis sebab the first-first je sampai dalam dunia Oz ni dia jumpa Mila Kunis dulu..then dah siap menari bagai..sekali.................................
nak tahu? pergi la tengok sendiri..kihkihkihhh....


pengakhiran cerita ni mestilah Happy Ending..cerita animasi kena lahh happy ending!!
nak tahu cerita lebih lanjut..pergi lah tonton..seranan tegas! hanya buat mereka yang meminati cerita animasi okehhh..yang tak berapa nak minat tu..pergi la tgok cerita lain..hihii...

overall pika say YES untuk movie ni..pika bagi 4/5 bintang sebab animasi cerita ni best!


thanks jugak kepada love sebab belanja everything...nanti belanja lagi ehh..hihii..




what i choose to wear for my Movie Night for that night is something denim...actually ni planning on what to wear, i'm just simply grab what make me comfort...




OOTD:
H&M Scarf
Denim Blouse a give from my mom
Lee Black Pants
Nose red handbag
Glitter purple flat online shop
accessories: colorful bracelet




okay, GOOD bye..see you again!!..Oz The Great and Powerful is over..





Thanks for reading this ^_^




4 comments:

  1. combi pon tgk Oz kat dCurve tp ari sabtu..kalo awlkan lg mesti da terserempak..ahaksss

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke..kalau tak mesti terserempak kann..

      Delete
  2. dah tengok Rock Oo tak? terbaik huhu. dulu masa blum kawen selalu gak tgk cite animasi skrg dh malas rajin download je heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa..pika belum ada kesempatan tgok cerita Rock Oo..tulahh..dgr bnyk feedback baik untuk cerita ni..next time lahh..teehee..

      Delete