Saturday, March 30, 2013

Olympus tu rupanya White House

assalammualaikum


kalau ada masa lapang mesti nak keluar..heheee..last wednesday, pika ke The Curve nak tengok wayang..sebenarnya pika tak tahu cerita apa yang tengah update dekat panggung..main terjah je..beratur tengok title lepas tu pilih cerita yang macam best sikit pastu timing yang paling hampir..random pick..selalu kalau nak tengok wayang mesti nak kena planning dulu kan...hihiii..


so, time tu randomly pick..cerita Olympus Has Fallen..
ehh, hari rabu!!! hehee..tiket wayang murah hari setiap hari rabu..time cuti sekolah pulak tu..ramai lahh orang beratur nak tengok wayang...


actually, pika tak tahu pun cerita Olympus Has Fallen ni pasal white house..dalam minda pika time tu
pika ingat cerita alam galaxy ke.. alien ke ..sekali..oooooooo..



lakonan Gerard Butler pulak tu...weewitt!
cerita in mengisahkan sekumpulan pemberontak dari korea utara datang serbu ke White House buat serangan hendap..mereka dapat menawan White House dalam masa 13 minit sahaja..dalam menawan tu ramai ejen, dan polis mati kena tembak..kumpulan pengganas ni memang sudah membuat planning dengan baik dan teratur di mana mereka telah mengatur strategi dengan baik untuk menawan White House. President US pun menjadi salah seorang tebusan mereka..


so, setiap gerak geri pemberontak ini diperhatikan..Gerard Butler memengang watak sebagai Agent Mike Banning..Agent Banning ini dulu pernah menjadi salah seorang agent yang handal di sisi prasident..atas sebab kemalangan yang menimpa kepada isteri President US ni or also known as First Lady dia di pindahkan ke pejabat..dia takdapat buat kerja luar.. President bertindak sedemikian kerana tidak mahu mengingatkan peristiwa itu..


secara kebetulan Mike Banning ini antara agent yang selamat dalam White House..dengan menggunakan segala kepakaran dan pengetahuan dia yang pernah menjadi National Security dia sedaya upaya untuk selamatkan President dari Kumpulan Pengganas itu..skill dia memang tip top..hanya dia seorang dapat selamatkan White House..sebab angkatan yang lain tidak dibenarkan masuk kedalam kawasan WHite House..jadi mereka berhubung dengan Mike Banning sahaja segala aktiviti dalam White House.


pika suka cerita ni..rating pika bagi 9/10..





dah celoteh panjang..pika nak share my outfit details for the day...pika pilih untuk memakai yellow blazer dan tie-dye shawl from Dian Pelangi...and no to forget my YSL inspired ring..

tangan cover perut muncit..hihiii..

ramai yang keep asking about my handbag i'm using..and me myself..super love it!!
because the design, color and material very good!! 

the shoes..waahhhhh..suka gilerr..warna mustard and loafer ada tassel pulak tu..weehee..pertama kali mata pandang terus terpikat..sampai beli dua pasang..satu warna mustard, satu warna hitam..hihii..semangat kannnnnn..




OOTD:
Dian Pelangi tie-dye shawl
P&Co yellow Blazer
uniqlo black top
F21 handbag
summit mustard loafer 
accessories: neon spike bracelet, YSL inspired ring



do follow me on instagram and twitter







Thanks for reading this ^_^




6 comments:

  1. bestnya pi tgk wayang.saya dh bertaun2 x pi haha.
    cantik outfit pika.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pika suka tengok movie..tu kalau keluar tak tengok wayang tak sah..hihii..
      thanks Cik Siti :)

      Delete
  2. Cantik nye your outfit and also your shawl + makeup! Cantik gile! Kulit you macam barbie doll la. Serious comey!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear..not really la mcm barbie doll..thanks en.concealer je tu..
      btw, thanks again dear..

      Delete
  3. x tgk lg cter ni tp......GERARD BUTLER is damn HOT! GERARD BUTLER is damn HOT! GERARD BUTLER is damn HOT! GERARD BUTLER is damn HOT! hahahhaha XD

    ReplyDelete