Monday, February 18, 2013

Product Review: FCC Terracotta Harmony Eye Shadow

assalammualaikum



siapa tahu farmasi cosmetics? put your hands up! ngeeeheeee...

okay, for those yang belum tahu lagi..pika kasi tahu ehh.....
Farmasi Cosmetics or also known as FCC (Farmasi Colous Cosmetics) ini merupakan cosmetics yang Halal specially imported from Istanbul, Turkey.. import dari jauh tu.. FCC ini juga merupakan cosmetics yang high quality dengan gambaran yang menarik dan di jual dengan harga yang affordable.. kiranya FCC ini setanding dengan revlon di pasaran..means semua orang pun mampu beli.. harganya sesuai untuk setiap barangan yang di jual.. ianya nya jugak boleh dibawa solat..sebab di jamin halal..


FCC's Terracotta range ini ialah premium mineral-packed range dengan shimmery effect. eyeshadow ini ialah mixed-toned shimmery powder shadow and smoothly and blends easily. setiap warna eyeshadow ini mengandungi color pigment yang tinggi dan bagi effect long lasting. each of emm contain of 2 colors, and able to achieve a mixed or darker tone.




ada 10 pelbagai warna



pika beli 2 warna sahaja itu code 07 and code 12

pika beli warna earth sikit and looks more natural lahh..sebab pika selalu guna warna-warna natural je..dulu rajin la nak pakai eyeshadow warna warni but sekarang dah kurang sikit..pakai eyeshadow warna-warna bila perlu sahaja..so far, pika prefer more natural looks..yeahhh..heheee



eyeshadow ini jenis baked! kalau jenis baked ini memang cantik sebab boleh nampak effect 3D taw..and kalau jenis baked lebih long lasting..


so, here the calitan for each color..
yang kanan code 12 and kiri code 07


My Opinion:-
1) a mixed tone baked eye shadow yang nampak kan harmoni warna-warna dalam satu eyeshadow
2) eyeshadow ini ada effect shimmering and long lasting sebab ianya baked eye shadow
3) mudah nak apply sebab texture nya lembut dan mudah nak blends well with upper eyelid sampai eyebrows untuk create desired look.
4) kalau nak lebih mudah or nampak lebih cantik guna wet applicator contohnya macam basahkan tangan sikit then apply eyeshadow ini guna jari..makesure apply rata2..
5) kalau guna air, effect nya tahan lebih lama..
6) tapi eyeshadow ini best applicator ialah guna jari..kalau pakai brush makeup tu kurang melekat..



ini adalah contoh pika menggunakan eyeshadow dari FCC code 12..
pika takde buat apa-apa effect..pika apply seluruh kelopak mata dengan rata dengan eyeshadow code 12 ni..memang lawa sebab ada effect shimmery and goldish sikit...sukaa..sukaaa...




for those yang nak cuba cosmetic baru boleh lah cuba FCC ni...semoga uolss semua suka kan nya :D




Thanks for reading this ^_^









4 comments:

  1. cantiklah warna eyeshadow ni..nak try satu jugak nanti :)

    ReplyDelete
  2. kite tk pndai pakai eyeshadow laa yunk. sobssss :(

    ReplyDelete
  3. Liza Razak: okay akak..nanti jangan lupa try eh eye shadow ni :)

    ReplyDelete
  4. CIKZEK: alahh yunk..senang je nak pakai eyeshadow..nak i ajar? hihii

    ReplyDelete