Wednesday, February 27, 2013

Product Review: FCC Gleam Rouge

assalammualaikum


again..nak review FCC product..kalau previous ni pika review one of their eyeshadow collection (refer HERE) this time pika nak review pasal Lip gloss or prefer as Liquid Lipstick from FCC jugakk..

Gleam Rouge Liquid Lipstick (code: 16)


original picture from my camera


Its RED! realy red..kalau kita applu lipstick pink then sapu lip gloss ni..automatik nya warna akan berubah mengikut warna lipgloss ni..warna lipstick pink tadi tu kalah..huhuu..so, satu dot je dah boleh buat bibir anda merah.....



this is me in red with the RED lips..



My Opinion:-

1) lipstics ni berbentuk cecair yang specialnya dia ada gincu and pengilat bibit..macam lipgloss tapi berwarna macam lipstick biasa tu..me like it!
2) nampak bibir kelihatan penuh, berkilat dan cantik
3) warna nya pulak long lasting..tapi biasa la kan..kalau makan tak hilang kesan lipticks tu tak sah lahh..huhuu..
4) dalam ni jugak ada vitamin E yang membuat bibir moisturized all day long
5) boleh jugak kalau korang nak pakai lipstick mate dulu then apply lip gloss ni or boleh direct apply lip gloss ni je..easy :)
6) sesuai untuk semua jenis skin type..




so, kepada peminat-peminat bibir merah di luar sana..boleh la try Gleam Rouge ni..memang puas hati..insyaallah :)

selain warna merah ni terdapat jugak warna-warna lipstick yang lain..contohnya macam warna Oren, Pink, Soft Purple..warna nude-nude pun ada..pilihkan ikut warna kesukaan dan kesesuaian anda






Thanks for reading this ^_^











9 comments:

  1. jemput join segmen saya kalau belum k.. :)

    ReplyDelete
  2. rasanya kalau leya pakai ni, kompem rasa nak terbuka je mulutnya.. rasa macam berat. kehkehkeh

    ReplyDelete
  3. Carlos Santiago: hiii..for girl only..

    ReplyDelete
  4. Asyik Izas: kann..nanti akak beli lahh ye..boleh try..banyak lagi warna cantik2.. :)

    ReplyDelete
  5. Secantikmanis: hihii..mcm pika time kecik2 dulu..mulut ternganga je..

    ReplyDelete