Tuesday, February 19, 2013

my 1st cousin get married

assalammualaikum


macam tak percaya kalau ikut umur aku ni dah boleh nak kahwin..tapi sebelum tu mari habiskan belajar dulu..pika muda lagi..lekk luuu..kalau orang zaman-zaman dulu umur 16 tahun (perempuan) dah kahwin..giler mudaaa..nanti mak lebih kurang sebaya anak..kihkihkihhh....

sekarang musim orang berkahwin..sana dapat jemputan kahwin..sini dapat jemputan kahwin..sama ada busy atau tidak je nak hadirkan diri kannn..so, tidak lupa jugak to my cousin yang telah selamat disatukan dengan pasangan nyaa..alhamdulillahhh..he's my 1st cousin that get married..yeahh..tahniahh..




first..let see what outfit pika pilih untuk majlis tu...

posing tu ada gaya-gaya model tudung tak..kihkihkihhh..


my favorite..mejadi nak fly..weeheee~~
love that dress :)
OOTD:-
Sakura Shawl Halfmoon
Qaleesha dress from KZNabihah
flowy skirt bought at Jusco
Studded Handbag from Beijing
momoe Purple Suede gladiator


i choose gladiator instead of heel or wedges fer that day...heeeeeeeeee...


my very exclusive collection .. my mom bought this from Mekkah..very special for me!
sekarang susah nak cari gelang macam ni..kalau nak kena custom made..time ni ibu beli pika masih sekolah lagi..tk sure tahun apa... hihii..



here the design..memandangkan sambutan sebelah lelaki..jadi sesuai untuk adakan makan beradab je..simple yet pretty! kalau sebelah lelaki mudah je..belah perempuan leceh sikit sebab nak berpelamin bagai..huhuuu..

yang sebelah perempuan pika tak berkesempatan nak pergi..terlambat..belah perempuan time raya cina..dekat utara sana tu..mak aii..jauh tuuu~ time raya cina pulakk..memang stuck dalam traffic jam je lahh..


here the VIP section..untuk rombongan sebelah perempuan..


here the aisle with the chandelier and red carpet untuk raja sehari..



pengantin dah sampai...kepakkepakkepak kebomkebomkebom...main kompang la katakan..huhu..


pengantin dah kenyang lettew! syok la makan beradap..makan confirm sedap2..yelahh..hidangan untuk raja sehari la katakan...ngehheee..


acara memotong kek dan suap menyuap..berapa kali ulangan dah ni..

crowd tak payah cite la ramai nya macam mana..masyaallah! ramai la kan..nak nak sedara mara..maklumlah..cicit Hj.Idris and cucu opah zainab yang pertama kahwin! memang meriah lahh..belum termasuk kawan-kawan pengantin..jiran tertangga lagi..fuhh~ besar kos nak kahwin zaman sekarang ni..kena ada 50k baru puas hati nak kahwin..



 majlis dah selesai baru berkesempatan bergambar dengan pengantin..huhuu..

to Kak Ira, welcome to our family..moga-moga selesa and ramah lah dengan keluarga kami ni..maklum lah family kami ni memang riuh rendah sikit..pungpang pungpang..please be comfort with us and layan je kitaorang ni macam keluarga sendiri :)




Thanks for reading this ^_^




Bila la turn aku nak kahwin ni...........................................................



2 comments:

  1. gelang pika tu mmg sgt cantiklah..nak jugaaaa...hihii

    ReplyDelete
  2. Asyik Izas: kannnnnn..sekarang pika tak tahu la mana nak cari gelang macam ni dah..ni ibu beli dah lama taw..tu yg jadi exclusive collection..

    ReplyDelete