Wednesday, February 06, 2013

malas nak makeup beriya sangat

assalammualaikum

sejak start praktikal ni..pika jadi malas nak beriya sangat taw..kadang-kadang tu pergi kerja dengan baju tak iron..hahahaaa..malas nyee budak ni..ishhishhishhh..mesti menangis kalau bakal suami aku baca ni sebab dia kena iron baju sendiri..BHAHAAA..


nak jadikan isu..hari tu ada orang komen gambar pika ni..siap cakap pika guna product apa..kenapa muka flawless bagai..padahal..hampeh kot..hihiiii..

tips ini adalah untuk mereka yang nak nampak glow dengan express ye..
*gambar capture pakai webcam boleh r derr..hewhewhew..




xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Tips kalau korang malas nak make up beriya tapi nak nampak muka berseri-seri

1) pakai bedak jenis "cake" - sebab bedak ni fully coverage..korang tak payah pakai foundation or mana-mana cream..contoh macam bedak Kokuryu Summer Cake..
*kalau nak beli bedak ni dengan harga murah boleh click SINI..RM55 je..kalau harga pasaran RM65++

2) apply lipstick - pilih la warna-warna ceria sikit..contohnya macam warna merah, pink or orange..jangan la pilih warna nudy sangat..nanti nampak muka korang lagi pucat..kalau lipstick warna nudy ni sesuai untuk mereka yang makeover eyes!

3) eyeliner warna brown - warna brown akan nampak mata anda lebih natural dan tidak terlalu over look..kalau mata anda dah cukup besar tak perlu laa..bagi mereka yang mata kurang besar tu sesuai la pakai eyeliner..



this 3 simple step make your face glow all day tanpa memakai make-up yang beriya-iya contohnya dengan eyeshadow, mascara, blusher dan sebagainya..



harap-harap sedikit sebanyak dapat membantu dengan tips yang tak seberapa tu..huhuu..


selamat mencuba!!..kepada mereka yang benci makeup la kata nya..biar natural tu..pika paham lahh korang bertuah sebab lahir-lahir je terus ada bibir merah, kulit putih bak snow white tu, bulu mata lentik sampai ke langit ke kan...so tak payah la mempertikai kan kami yang tak seberapa ni..nak nak pika dengan eyebag panda nyaa..huahuahuaaa..sadiss :'(




Thanks for reading this ^_^



2 comments:

  1. U have such pretty face! Nak improve lagi skin can visit my blog for supplement utk skin :)

    pinkoctopus-shop.blogspot.com

    have a nice day! :)

    ReplyDelete