Tuesday, February 05, 2013

Karnival Karangkraf

assalammualaikum


hari ahad lepas pika berkesempatan untuk ke Karnival Karangkraf di seksyen 15 Shah Alam..karnival ini memang meriah..dah nama pun karnival kan..mesti kena meriah...kalau tak, tak best r kan..pika pergi hari ahad petang-petang sikit..sebab pika tahu kalau pergi tengah hari confirm ramai orang..tricky huhh..



OOTD:
cosmo ladies sakura halfmoon shawl
scarlet puffy long cardigan
turquise pants bought at One Utama
H&M handbag
glitter flat (online shop)


so, let's check it out apa yang ada sepanjang Karnival itu berlangsung...........

senarai harga-harga majalah dapat discount pada hari karnival tu..


with crew-crew hijabista! cantik and stylish2 mereka ni :)



candy bar at Pengantin Booth..
omel omel.. dapat gak ambil gula-gula..teehee~


antara Magazine yang di jual..lorhhh for sure la banyak kan..bukan iu saja..ada discount pulak tu..bukan majalah je okehh..ada novel, comics, majalah hiburan dan lain-lain...bestkannn..

yess, memang best jika anda seorang ulat buku..malang nya pika tidakkk..huuuuuuu...


hijabista setiap issue!..boleh buat collection dari edisi pertama sampai the latest..


then, ada FCC!! yeayy..finally..dapat jugak shopping barang-barang Farmasi ni! weehee~


time ni semua adik-adik kecil di jemput naik ke pentas untuk menari bersama Upin & Ipin lagu sahabat..(bukan lagu najwa latif taw..kehkehkehhhh)

berjalan sepanjang petang..sampai pening-pening kepala sebab ramai sangat orang..rasa tak selesa pun ada..kehkehkehhh..yelahhhh..kena la ramai orang tempt macam ni..baru dapat sambutann..kannnnn..

bila akhir-akhir tu dah nak pkul 7 tu semua pakai buat happy hour and bagi free gift..malang sikit nasib time tu..tak sempat nak berebut free gift..ngeee :D




makan time!! saat yang di nanti-nanti kan oleh si perut dan si tekak..huhuuu..



Hainanese Chicken Chop Rice - RM12.50 **recommended**
one word...sedappp! secukup rasa..cehh, padahal makan sikit je..sebab bukan pika yang order..huhuu..tapi dapat gak merasa..


OldTown Curry Mee - RM8.50
not bad jugak..standard mee curry yang lain gak...udang ada dua ketoi kecik jaa.. =="
indah kabar dari rhupeeee..huhuuuu...


Kaya & Butter Toast (Double) - RM3.90 ** recommended**
sekali makan rasa nak lagi!! kalau dekat Old Town ni..wajib order..nak tahu kenapa? rasa la sendiri..mesti uoulss sukaa....kalau pika cerita panjang lebar pun anda tak dapat rasa pun tak oke gak annn..heheheee...so, go try it yourself ;)



now this is absolutely and official my favorite 
OldTown White Coffee Signature Freezy with oreo - RM9.90 **recommended**



total up all! makan untuk dua orang almost RM50..huhuuu..



yang sempat beli..sebab ramai giler orang sampai nak pilih-pilih pun tak berapa selesa...so, happy! at least dapat dua eyeshadow and lip gloss..tak sabar nak try..and, i'll make review about this too! insyaallah~~ heeee...



final one, ini yang saya dapat hasil di karangkraf sepetang hari.heheee..
bila la dapat peluang jadi covergirl majalan dara ni..hewhewheww...verangan je yang mampuu..




okay korang.......dah laa ye..nanti pika sambung membebel isu-isu lain pulakkk..huhuuu





Thanks for reading this ^_^


2 comments:

  1. uhuhu!!!mmg outdated btul..pn xtau pasal karnival ni..klau x mesti pg :(

    ReplyDelete
  2. bestnya dpt join karnival karangkraf..Asyik pernah pg 2 kali tahun2 lps la..tahun ni xsempat sbb blik penang bercuti..huhu..

    ReplyDelete