Monday, February 11, 2013

Happy CNY

assalammualaikum


hello readers, satu malaysia cuti sampai hari selasa kan..means kepada sesiapa yang berkerja tu selamat bertugas ye...hehehee..berbakti lah kepada negara dan keluargaa..ehh, tak memasal...nak cerita pasal raya cina kut lain pulak larinyaaa...teeheeee~

btw, Happy Chinese New Year people! :)


three of us pergi berayaaa... malay pun boleh la celebrate CNY maa..but then, if u got any Chinese friends lah kan..hahahhaaaa..as for me, memang takde..beraya pun sebab my friend punya BF half malay, half chinese (can consider as my friend oso)..so, we manage to celebrate CNY..hahahahahaaa.....

1st time celebrate CNY with my friends..kalau sebelum ni, duk ikut ayah je g beraya time CNY..tp tu dulu r..time muda-muda dulu..wahhh! dah tua ke aku??..huuhuuuuu..


mula-mula sampai rumah orang..perghhh, malu nya macam kucing..tapi kucing tahu pulak malu..mintak makanan selamba je kat orang..orang dia tak kenal pun di miowwmioww gakk..pelik lahh mana datangnya istilah malu-malu kucing ni...kannnnnnnnn?

okehh, get back to my story...we r the 1st guest yang sampai lagi lahh segannn..hehee..argue what is different between "segan" and "malu"..  have no idea =="

see, at least have a topic to talk what...walaupun pasal segan and malu..takde lah diamm je bunyik cengkerik menyanyi kan.."krikk krikk krikkk".. tapi bunyi perut menyanyi ada.."krukk krukk krukkk"..yelahhh, tak sarapan pagi terus keluar rumah simpan perut untuk makan kenyang-kenyang dekat rumah orang..kahkahkahhh..gelak pun harus lah besar :P



that day makanan memang sedapppp!
bila lapar pun semua makanan jadi sedapppp...heheee..but this one honestly sedap ;D


she full already...no wonder she got model body curve..
untung lahhhhhh miraa..hehehe



as for me, that not peace..showing off my second round..yeahhhh...


2nd round! another sedappp...
macam kuetiaw ladna rasanya, ke memang..hahahaa, donno! 


alhamdulillah, kenyangggg..kalau dah 2 round masih tak kenyang memang melampau la kan! 



this two love bird! ehhehee..dah tahu kan yang mana more to chinese? hehehehehheee...
to apek, Happy Chinese New Year! thanks for invite us..



with miraa..kalau perasan pipi ku ada seketul jerawat..time datang elok je tak de jerawat timbul..time nak balik..tanggg ada seketui jerawat dekat pipi..atoiyaiiii....



mulanya bergurau je cakap pasal starbuck..akhirnyaaa, dapat gakkk..


thanks shilaa sebab belanja pika Starbuck! hahaa..got discount sebab shila currently working part time at starbuck the curve...hihiii...honestly, pika tak terer nak pilih flavor apa-apa dekat sana...hahaaa..
nobb nya hakuu =..="



whatt? serious lah Dataran Sunway, Kota Damansara ni?? selalu jemmmmm giler..this time jalan clear parking kosong..wahhhhhhhhh~ heaven gile jalan-jalan tak ikut peraturan..shila punya keje lahh..semua jalan dia redah..ada sign "no entry" pun dia pakai redahhh je...


my outfit details

i'm wearing kebaya..what?? fat gal also have kebaya huhh? hehehee..
no metter what size u r..as long as u comfort & confident to wearing emmm..huhuuu..as for me, my lucky day at aeon klang last year..i saw this lovely kebaya at scarlet section and more exited have my size!! cost me RM89.90 for this kebaya..haiyaaa..fat gal have to spend more money to buy cloth haaa? nvm, as long as i'm satisfied with this..wink wink ^_^ 

what i like more about this kebaya? boleh digayakan dengan seluar mahupun skirt! hahahaa..jimat cermat kan..boleh perbagaikan gaya..heeeee...


Adreesya Shayla Sheer Chiffon Shawl.. love the tone of the shawl..
since it CNY..people wear red..hahahaa..pika over sikit sampai bibir pun nak merah menyalaaa wooo..
*i'm wearing FCC gleam rouge liquid lipstick..i'll make review about it soon, insyaallah :)

to get something bold & blend with red color..i match with blue collar necklace from pikalurve! yeahh..



Cotton On bracelet! love the colorrrr..heeeee



using some effect feeling-feeling CNY..heheeee...

OOTD:
Adreesya Shayla Sheer Chiffon Shawl 
scarlet kebaya
lee black jeans
nose handbag
YMS gold chain gladiator



and presenting my gold chain gladiator from YMS! falling in love with this gladiator at first sight..tolong jangan focus to my toes yang tak berapa nak lawa tu..k, bye..






Thanks for reading this ^_^


4 comments:

  1. mcmana pika pakai shawl n at the same time blh nampak rantai..pika pakai extender ke? buat la tutorial :-)

    ReplyDelete
  2. food looks so tasty :) Happy Chinese New Year :)

    ReplyDelete
  3. wah, jenjalan sakan yea CNY..btw baju kebaya pika cantik..skrg CNY popular merah la..:)

    ReplyDelete