Saturday, February 09, 2013

A Good Day

assalammualaikum


 A GoOd Day to celebrate holiday by watching movie..yeahhh..since it a realy a good day and why not watch A Good Day To Die Hard...heheheee..very good dayyyyy


mesti semua orang tahu kan cerita die hard ni..previous kan ada bantak die hard..lakonan kebabommm bruce willis ni!! pika minat sangat lakonan dia..dari dia muda-muda dulu sampai lah dah tua ni..lakonan sentiapa mantap! minat gilerrr dengan diaaaa.. <3 ecehcehcehhhh..




gandingan seorang bapak dan anak untuk mejatuhkan orang jahat..hahaha..setaill!
hencemmm nya Bruce Willis ni walaupun dah nampak kedutan pada wajahnyaa..nanti en Bruce Willis boleh la cucuk vitamin ye kasi tegang sikit muka tu..kehkehkehhh..




bang! bang! aku tembak korang..hahahahhaaa
mulanya McClane datang ke Moscow untuk bercuti and cari anak nya..sekali join anak nye untuk menjatuh kan orang jahat..hahahahaa...holiday lahh sangat kannnn..


cerita ini lambat sikit..permulaan nya tu agak pening-pening lalat sikit..hahahhaaa..kena faham kan betul2 sebab ada yang cakap in rusia kan..kena bawak kamus rusia jugak laa..hahhaa kidding..no need, ada subtitles..lepas kemuncanknya terus fahammm..yeahhh..tapi pika lebih minat Die Hard yang sebelum-sebelum ni..yang ni kureng sikit...heeeeee...rating 3 per 5 je..hahahahaa..


lepas dah habis tayangan pika rasa..emmm okay laa..not bad lahhhh...hihiiii


lepas tu nampak Baskin Robbins..hahahaa..pika ni memang hantu BR pun! pantang nampak..heee..

macam biasa lahh..favorite flavor harus dipilih..heheheee



muka kena lah bersemangat nak makan eskrim tu..



lepas dah kena pemanis mesti nak pemasin pulak..hahhaaa..perut krungkrung lapar nak makan..so, pening nak mencari tempat makan dekat Mid ni..sebab terlalu banyak pilihan..kalau tak banyak pilihan pun bising juga kann..mana satu ni..tapi bila dah banyak kedai pun jadi aku makin keeeeeliruuuuu..


final choice pilih Secret Recipe tu pun ternampak time turun eskelator..lagi pun jam dah tunjuk pukul 9.15pm..kalau lambat sikit ni confirm kedai tutup kan..so better hurry up :D

terbalik sudah desert sebelum makan apa citer ni? heeeee





tweeting tweeting with friends and update status... #TypicalMalay


oreo apa tahhh..sedappppp...



noodle in tom yum soup 
rasa macam tomyam...memang lahh kan..but this one different sebab noodle nya macam keutiaw kecik tu tapi bukan..mungkin noodle yang dorang buat sendiri kot..so sedikit unik di situ..rasa tom yam nya kaw pedas...lepas tu ada cendawan butang..jarang orang buat tomyam letak cendawan butang kan..hihii..



Chicken Cordon Bleu  ** recommended**
mula-mula pelik sebab mana gravy ayam ni?? hihii rupanya dalam ayam tu ada cheese..potong je ayam tu cheese melting..ohh mayy..rasanya sedapppp..pika dah la hantu cheese! kehkehkehhh....overall sedap..tapi jangung tu je pika tak makan sebab rasa macam tak sesuai..tak tahu kenapa..hihiii..



cheese melting i guess! onommnommnommmm



apa tunggu lagi..let's eat!
 mamamiahhhh..yummmsssss..





rabbit look! hahahaa..



OOTD:
pikalurve maxi tribal shawl 
custom made jubah
H&M hobo handbag
momoe purple suede gladiator 



thats all..kepada mereka yang belum menonton cerita A Good Day To Die Hard..boleh la ke panggung wayang yang berhampiran dengan anda..beratur beli tiket and then cakap dekat akak or abang yang jaga counter tu kata nak tengok cerita A Good Day to Die Hard ..haaaa..senang kan..lepas tu bayar lah RM15 untuk satu tiket (dekat Midvalley) okay..tu jee.. have a nice day koranggg...

selamat tahun baru cina buat semua rakyat Malaysia especially buat mereka yang menyambut nya :D





Thanks for reading this ^_^


No comments:

Post a Comment