Monday, January 07, 2013

UpsideDown..pening ouhhh

assalammualaikum

where i spend my saturday? tengok wayang..seriously lama dah tak tengok wayang..the last day pika tengok wayang time tiket wayang hilang and terus fobia nak beli tiket wayang and simpan tiket wayang..hahahaa..kesian kan? bahana nya fobia..but now, alhamdulillah dah okay and happy dapat tengok wayang...weeheee ;D



OUTFIT:
simple plan shawl
Vintage denim kemeja
turqoiuse pants 
F21 handbag
momoe gladiator 


the Vintage Denim kemeja i bought at Pekan Frinjan 30..hehee..RM20 only okehhh..best best best.. memang best kalau dapat beli naju yang kita suka with reasonable price kan..ngeee :D


ze accessories
Cotton On bracelet, butterfly ring bought at Pavilion, ASOS mustache watch, Pikalurve Statement Nacklace (collar necklace turns to long necklace) 


turn out to wear some simple and comfort outfit..if u don't like it..just skip it..heheee :D



ini la cerita yang pika tengok hari tu iaitu Upside Down! hahaaa..cerita ni dah lama keluar time krismas hari tu but pika baru tengok..




1st of all, pika nak cakap cerita ni buat pika pening..serious pening berpusing-pusing taw..hahaaa..nak tahu kenapa? try pergi tengok dekat panggung wayang .. kalau setakat tengok dekat TV/Ladtop tak terasa macam mana pika rasa..pening nya laa..sekejap orang dekat atas, sekejap orang dekat bawah..hohoo..


cerita ini mengisahkan dunia manusia yang terpisah kerana gravity..woww kan?! never think of it before..but ianya wujud dalam cerita ni..hahaaa..bayangkan atas kepala anda ada hutan, lautan yang luas, gunung ganang...and ada bandar..same goes from their side...
dalam dua graviy ada Down Below and Up Above..Down Below ni orang miskin and hidup dalam kedaifan, manakala Up Above ni hidup serba kelengkapan and kaya, more to city like..mereka terpisah kerana gravity..orang Up Above tak boleh turun and orang Down Below pun tak boleh nak naik sebab kan terikan gravity yang memisahkan mereka ..




so, nak jadi kan cerita..Eden from Up Above and Adam from Down Below ni berjumpa di sebuah gunung..dimana gunung bertemu gunung..mereka berkenalan and bercinta dari kecil lagi..di sebabkan satu accident berlaku Eden ni hilang ingatan..dia tak ingat memory2 nya sebelum tu...


yang menemukan mereka ialah TransWorld! satu bangunan di mana Up Above and Down Below boleh berkomunikasi..means bekerjasama..tapi Up Above ni kerjanya pengawai di mana Down Below just staff2 biasa..macam tu..so, kesian dekat Down Below sebab kalau ada kebocoran dekat Transworld tu dorang umpama hujan minyak hitamm..bayangkan hujan minya hitam..kesian ann..so, Up Above ni everything ada lahhh..

tengok cara dorang bekerja pun kelakar..hahahaa..nak komunikasi dengan orang atas..kena pandang keatas..heheee..yang part kelakar time Adam berusaha naik ke Up Above untuk jumpa dengan Eden ni..tengok2 dia realize yang Eden ni dah hilang ingatan and tak ingat siapa dia..so, dia beusaha la nak bagi Eden ni ingat semula..and paling kelakar time Adam ni nak kencing and air kencingnya naik keatas..hahahahaa..have u imagine that before?



dah dah, malas nak cerita panjang..nak tahu lebih lanjut and nak paham..tengok sendiri la ye :D

klik SINI untuk tengok trailer cerita ni..


okay, byebyebyee..





Thanks for reading this ^_^

4 comments:

  1. best cte niee... ! dh tgok jgk hri tu :)

    ReplyDelete
  2. Noura Qifays: kan kan..tapi pika pening-pening tengok cerita ni..hahaa..

    ReplyDelete
  3. ramai cakap cite ni mcm complicated sikit haha nama pun upside down kan :p

    ReplyDelete