Wednesday, January 30, 2013

Product Review: Sheseido Masker

assalammualaikum

salam semua..ecehhh macam gaya abang Aaron Aziz & Sleeq nyanyi la kann..
entry kali ini anda akan jumpa dengan orang minyakk..ahahahaaa..ok, gurauan tak kelakar langsung..takpe takpe..maklum la pika ni tak sekelakar jozan tu dan tak secantik kak scha..ehh, tetiba...


Sheseido Masker, 12gm
sheseido masker?..siapa pernah dengar? sila angkat tangan..mesti korang malas nak angkat kan..takpelaa..korang baca je entri ni ehh..pika assume korang semua berminat..hahahaa..


kan dah cakap ada orang minyakkk..huhuuu..

i must say..Sheseido masker ni memang best weyhh! serious best..kenapa? nak tahu kenapa? sebab korang boleh nampak hasilnya dengan kadar segera...kannn..bestttt..


jenggjengg..ini la ghupenya pika pakai masker ni..terpacak habis weyhhh..


My Opinion :-

1) lepas tengok hasilnya pika terus rasa kulit muka jadi licin halus dah mulus..hahaa..overover..

2) time nak apply tu ensure rata and tebal sikit so, kuat posibilities nak tarik whiteheads yang degil tu keluar..

3) lepas dah appy tu, korang rehat la a few minute..pika biasa tunggu sampai 30 minit sebab nak ensure masker ni betul-betul kering..selagi tak kering, tunggu la sampai dia kering sambil mengipas-ngipas muka dengan kertas A4..huhuuuu...

4) bila dah betul betul kering sudah tiba saat-saat yang dinanti kan, iaitu peeling off! warning siap-siap time peeling off ni agak sakit sebab kita nak tarik keluar whiteheads dari pori..so korang akan terasa macam kena gigit semut time peeling off..

5) tapi hasilnya puas hati lahh :)

6) also suitable for sensitives skins




nak beli dekat mana?
boleh beli dekat pikalurve dengan harga yang super murahhh..kalau harga pasaran 1pack tu RM5..tapi pikalurve jual 2pack RM5..diulangi.. 2pack RM5!!!
murahh wa cakap sama luu!! kalau berminat..boleh direct PM je dekat page tu..



thats all my review for today..maaf la kalau ayat-ayat tu tidak tersusun dengan baik..ehee...





Thanks for reading this ^_^


6 comments:

  1. kalau acne-prone skin sesuai ke pakai mask ni?

    ReplyDelete
  2. so far, i tgok my customer okay.. :)

    ReplyDelete
  3. nak beli mask ni! thankks for sharing :)

    ReplyDelete
  4. mesti bestkn pkai masker ni..k'imi dh laaammaaa sgt xpkai masker2 & layan muka sndiri :(

    ReplyDelete