Wednesday, January 16, 2013

Product Review: Max Factor dip-in-eyeshadow

assalammualaikum



finally, ada masa gak nak share something dengan uoulss! weeheee~~~



siapa tak tahu band Max Factor ni kan..well-know jugak ni..and agak femes bagi professional make-up..one day, pika tergerak hati nak try one of their product and survey la...


as we can see dalam wesite Max Factor..they provide make-up for eyes, lips, nail and so on..for more info do check it out HERE


so pika berminat dengan this lovely eyeshadow pack..which is pika tak pernah tengok before this..memang lain dari eyeshadow biasa...



Max Factor dip-in eye shadow 
code: Ibiza Sunrise 01


macam ni la ghupenyee..
warna eyeshadow ni memang cantik.goldish sikit! very lovin gitu :) tak rugi pika pilih warna ni..minat sebab nama nya ibiza gitu yaww! hahahaa..warna pun very nice..

basicly pika apply eye primer sebab dip-in eyshadow kalau apply eye primer memang lasting..sebenarnya tak kesah la jenis apa pun eyeshadow tu if apply eye primer memang cantik and long-lasting..lepas dah apply eye primer tu pika apply dip-in eyeshadow ni..just used the sponge-tipped applicator dekat area mata tu and ratakan seluruh kelopak mata..

nak bagi effect smokey sikit pika apply silky girl eyeshadow (code: mocha latte) ..
*nanti pika review eyeshadow Silkygirl ni pulak ye :)



let's have closer look and focus to my eye area..

actually this is my 1st time try loose eyeshadow..kalau before this, pika guna eyeshadow "compact" yang tersedia just tunggu nak apply je..and i was impress jugak eyeshadow ni cantik effect nya..once dah sapu tu memang sekata sebab pigment loose eyeshadow tu sendiri and ofcoz with the help from the sponge-tipped that provided..

special nya pulak, sponge tipped applicator ni memudahkan kita nak apply eyeshadow dekat eyeline..nak nampak kan effect mata besar tu..



see! ada banyak warna-warna menarik sebenarnya...pilih la warna yang sesuai untuk kulit anda :)
for more info do check it out HERE 



do follow me on twitter..



Thanks for reading this ^_^


5 comments:

  1. salaam...pika...brp eh the price yea?sukeeeee...

    ReplyDelete
  2. mata la yang paling susah nak mack up, huhu

    jemput join, awak d tag..;-)

    http://nazirahnyerr.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-nak-cursor-name-by-hawa.html

    tq..

    ReplyDelete