Saturday, January 26, 2013

Product Review: Freshlook Colorblends

assalammualaikum


setelah sekian lama dah beli lens ni..akhirnya tergerak jugak hati nak buat review..kalau sebelum ni pika dok beli contact lens kaler-kaler yang korea tu kan..tapi kali ni cari yang berkualiti sikit laa sebab parents dah tak bagi pakai contact lens korea tu lagi.. sebab dah keluar berita pasal orang buta sebab pakai contact lens jenis korea tu...soooooo...mengelak lebih baik dari mengubati kan?



Freshlook Colorblends
color: pure hazel
power: -2.00
diameter: 14.5
for 3 month use
Price: RM49

pika beli di The Curve tapi ada gak di jual di kedai cermin mata..





warna nya hampir sama je dengan flash or natural daily light..
tapi nampak lebih jelas dengan flash for sure..

*kalau korang perasan..without flash, pakai mascara..with flash tu tak pakai mascara..hahaa..
ada perbezaan jugak disitu..kihkihkihh..


psttt..ada macam The Cullen's family dalam cerita Twilight tak? hahaaa..


*gambar ni buat aku feeling-feeling kulit bersih sangat..padahal..mata panda tak nak kalah..hahahaa..thanks tu mr.concealer for helping me hide those panda's eyes..HAHAA..



My Opinion
1) contact lens ni lembut..bila pakai tu tak la terasa keras sangat macam contact lens korea tu..
2) walaupun dia kata diameter dia 14.5..tetapi selaput warna putih tu besar sikit..14.5 tu diameter untuk warna pure hazel tu je..
3) sekali pakai terus selesa..tapi mula-mula tu agak sukar laa..well firstimer lagi kan...boleh gitu..
4) warna lens ni memang cantik..nampak natural and acah-acah mata arabic..lantas menjadi warna kegemaran..hahaaaa...asal boleh je jahh oi!
5) nak pakai lens ini kena make sure yang warna pure hazel tu tepat-tepat dekat anak mata kalau tak pemandangan jadi kabur sebab warna hazel tu halang pemandangan mata kita yang hitam kecil tu **agak-agak korang faham ke apa yang aku cuba sampaikan tu? hahaa**
6) yang lain-lain sama la dengan rutin untuk memakai contact lens before this..makesure tangan bersih and guna solution yang berkualiti and gunakan teknik yang betul..

berapa bintang nak kasi ehh?? 4 1/2/5 bintang..


thats all fer todayyy...ada masa nanti pika share lain-lain product pulak,,insyaallah..do check all my reviews too..thanks,



p/s: doakan ibu pika cepat sihat ye..terima kasih :)





Thanks for reading this ^_^

4 comments:

  1. i takut nak pakai contact lens masa kawen pun takde pakai contact lens ni huhu

    ReplyDelete
  2. Hi Syafiqah, I'm Zahidah and I'm new in blogging world. :)
    Let's be friends. Visit me at http://the-quibbler-news.blogspot.com/
    thank you pretty. ;)

    ReplyDelete
  3. Hi, you look beautiful in those contacts!
    How much did you spend on those contacts? Our website sells them for just 16.50 - we ship to malaysia too!

    ReplyDelete
  4. Great review, thanks for sharing it here !

    Just for your info. you can also check out www.contactlensxchange.com for more exciting brand colored circle lenses.

    Enjoy and stay pretty : )

    Mimiko

    ReplyDelete