Saturday, January 26, 2013

Pray for My Mom please!

assalammualaikum


currently pika dekat HKL (Hospital Kuala Lumpur) sebab ibu pika kena masuk hospital semula...hari ini (25.01.2013) sepatutnya dia pergi checkup je..but since doctor say she getting sick..she need a hospital treatment..contohnya macam nak bagi ubat ikut dos yang betul dan sebagainya..dia perlu dijaga rapi oleh pihak hospital..so today (25.01.2013)  pika teman ibu insyaallah sampai ahad sebab isnin pika dah kena balik ke bangi..but pika akan balik every week untuk jaga ibu..means gilir-gilir la dengan kakak and adik..insyaallah..

oh yaa..since everyone keep asking me.."Ibu sakit apa?" "kenapa dengan ibu?"
let me answer it..ibu pika sakit cancer tulang tahap empat(final stage)..cancer tu bukan saja ada di tulangnya..malah sudah merebak ke thorax, lung, pancreas, dan lain lain..tapi paling teruk di bahagian tulang belakang (which is the main support for our body!!)


so, here few picture yang sempat capture today..
time ni ibu dalam bilik x-ray..which is the danger room..sebab ada ultraviolet yang boleh membunuh sel-sel dalam badan...tapi pika selamba je ambil camera fone then ambil gambar ibu..ngee :D


 
using my dad's GL..my mom manage to get 1st class room with single bed..selesa untuk ibu berehat and ke toilet semua..kalau sedara-mara datang pun selesa kann..esok sabtu..confirm ramai sedara-mara yang datang..so, just get prepare..insyaallah :)
look at the view..selak je langsir terus nampak TwinTower..


nak segantang muka tak teurus untuk hari ni..sekian....


dear all beloved, please pray for my mom..doakan untuk kesihatan nya..semoga dia sembuh seperti sebelum ni dan dapat berjalan dengan baik..bagi dia kekuatan dan semangat yang tinggi tahap maximum..selebihnya kita berserah kepada Takdir...hanya Allah yang dapat menentukan nya..kita hanya mampu berusaha... *amin!



kepada mereka yang memberi semangat dan mendoakan, hanya Allah yang mampu balas jasa-jasa baik anda..*aminnnnnn..





Thanks for reading this

9 comments:

  1. ibu u nampak sihat je kesiannya. semoga cepat sihat :(

    ReplyDelete
  2. mungkin nmpk sihat..hakikatnyaa..tuhan saja yg tahu bertapa sakitnya dia tahan sakit tu kan..btw, thanks awak :) *amin

    ReplyDelete
  3. Salam kenal. Semoga Allah Permudahkan segala urusan...

    ReplyDelete
  4. Hope everything will b fine asap, insyaAllah~

    ReplyDelete
  5. kawan sis call semalam, dia cakap mak dia pun kena cancer..:(
    akak faham apa perasaan pika. semoga kuat...amalkan doa dan selawat syifa ye..

    ReplyDelete
  6. In sha ALLAH everthings be fine. Be strong and always prayer with ALLAH. ^^

    ReplyDelete
  7. Pika, bilik x-ray tuh bahaya bila radiographer tu press button jer. Sbb tuh ada amaran trifoil kat luar pintu takut kita tersalah masuk bilik tuh masa tengah x-ray kat patients.

    ReplyDelete