Tuesday, January 01, 2013

Happy TwoThousandThirteen

assalammualaikum

happy new year everyone! especially to my blog readers :)

as u can see the da picture.. i celebrate my new year eve at The Curve..lepas balik kerja (praktikal) rush out balik rumah and bersiap-siap untuk ke The Curve with my friends! have blast night with them..even i penat, still charging my power up! yeahhhh..go girl~


this is what i end up wearing for NYE celebration..simple top and corduroy jacket would be nice for me..as long its comfort..coz i'm gonna be sweat all night..hahaa..not really sebab pika tak joining crowd yang menggila tu..just watching them gone wild..ushhhh~ absolutely not suitable for me..harharharr..


and important is to wear proper shoes!
macam pika tengok semalam kesian mereka yang pakai heels! macam nak cabut kaki dorang jalan..ada sampai tu berpaut dekat kawan/bf dia..hahahaa..




OUTFIT:
pikalurve Zebra Crumple shawl 
vintage star top
uniqlo corduroy jacket
studded handbag from Beijing 
lee black jeans
flilflop sandle

accessories: ShawlAttic blue spike bracelet, DIY spike bracelet



next stop? we heading to The Manhattan Fish Market! awumm..i love fish..


ordering time! this sweet love bird..


well, we sweeter! hahahaa..with azmira..or can i call her "dee"!! HAHAA..*only azmira knows it ;)
so sad rabiah cannot join us..dear rabiah, i know u going to read this..next time insyaallah we celebrate together..tu la balik ipoh awal sangat..kihkihkihhh..



let's eat bebehh~


this is what i order! Feeesh 'n Cheese ..
yummy i must say..sampai kekenyangan sangat..pilih regular pulak tu..hahaa..



the next 2 hours to midnight until the countdown begins! can't wait ;)
bila new year ni part countdown tu paling best..heheheee...




stop by at Starbucks .. to get cup of coffee !

sepanjang perjalanan nak ke Starbucks ..lalu The Streat dekat The Curve tu..ada bunch of group or crowd signing and dancing Oppa Gangnam Style...hahaa..serious happening! rasa nak join je..hahaha..

semua laluan sesak..penuh and ramai orang..tempat makan pun penuh je..actually tempat makan dekat Fish Market tu pun sebenarnya penuh and kami beratur untuk dapatkan table..tapi tak lama la..kejap je..dalam 5minit macam tu we able to get our table and ready to order..! see..memang ramai orang..and azmira boleh cakap takde orang..sebab time tu baru jam 7 lebih..hehehee..even macam tu pun dorang still serve us well! and the food also great and delicious ~



okay, cerita up side down..hahahahaa..i'm the bad story teller ever!



still, tak nak keluar tengok concert sebab ramai..hahhaaa..
stay dekat dalam sampai pintu tutup..then pintu dah nak tutup baru kami keluar..ngee ;D


and non other performance from All4One !!
berputik la kenangan zaman-zaman dulu..heheheee..menipu la kalau korang tak pernah dengar..tak kan tak pernah dengar lagu ni? I Swear lagu yang femes zaman 90an dulu okeh..well, smpai sekarang pun still gah di corong-corong radio! 



then countdown starting!
entag kenapa tetiba..clock tu mati and countdown takde..terus-terus keluar firework!
hello!!! i nak countdown please..hahahaaa..


coz baby u are fireworks~
masa tu everyone trying their best nak capture gambar fireworks and azmira record the moment..
well, since i takde camera yang super HD it all i got..hahaa..still lovin it !



we're honking the thing all night long..hahahaa
mine is pink and azmira yellow..cute kan..sepatutnya beli lampu-lampu cute tu sekali..



finally!
May Allah Bless our 2013!
may all ur resolution come true!

apa azam baru pika? nak selesaikan semua azam-azam sebelum ni.tak nak tambah apa-apa lagi for now.. well, lebih kurang macam kita selesaikan "hutang" dulu lah..then baru proceed with new resolution! insyaallah..wish me luck people..


HAPPY NEW YEAR !!!
welcome 2013 & goodbye 2012!



dah start tahun baru?!!..esok confirm jalan sesak nak pergi kerja.erghhhh~!
kena bangun awal mmmmmmmmm =="






Thanks for reading this ^_^



6 comments: