Thursday, January 31, 2013

classic tale new twist

assalammualaikum

pernah tak anda ingin pergi ke rumah yang diperbuat dari gula-gula..hahaa..wujud ke? entah-entah memang wujud..and confirm rumahnya menjadi tumpuan para semut-semut di seantero dunia..kehkehkehh..


hansel & grentel..classic tale cerita kanak-kanak ..mcm story bed time gitu..mehmehmehh..cerita dedulu, comel je karekter nya..huhuu..


this january 2013 keluar cerita hansel & grentel gak..tapi version kill thw witch..hahaa..cerita ini di adaptasikan dari classic tale tapi di twist kan ceritanya menjadi lebih real..


cun la grentel ni..aww ;)
tengok si hansel ni teringat hawkeye..kannnn..


this is the witch..dia boleh berubah rupa kepada witch yang ugly even in the human form..hanya ketua witch sahaja yang boleh berubah rupa bentuk manusia..


muka masing-masing semangat giler nak bunuh witch jahat tu..huhuu..

korang boleh tengok trailer nya di youtube..search sendiri..malas nak bagi link..weeee~


hari tu berkesempatan tonton filem ini dekat TGV Sunway Pyramid..pika pun tak nak lepas kan peluang untuk tgok cerita ini..sebab ramai yang kata best..pika pun tweet and tanya dekat my twitter friends sama ada nak tengok Juvana The Movie or Hansel & Grentel..ramai yang prefer Hansel & Grentel..Juvana?? maybe next time..takpun raya nanti mesti keluar dekat TV..kehklehkehh.. #TypicalMalay


for lunch makan di Penyet Express..
trying ayam penyet dekat tempat baru..huhuu..ayam penyet ni paling femes dekat warong penyet..bukan orang melayu je suka ayam penyet ni, malah semua bangsa pun turun mengemarinya..


lepas dah order dapat angka giliran..hahahaa...kelakar..macam pergi pos office pulak..dapat nombor meja la..heeeee...cara nak order tu sama je dekat mana-mana tempat yang menjual ayam penyet dorang bagi menu and kertas untuk tick mana-mana yang kita nak order..tick sendiri laa..


minuman fer the day...
nescafe ice - tak sedap..rasa lain macam..errrr :(
oren ice - sedappp *lucky me :)


ini la serving nya..semua dalam satu pinggan....
kalau sesetengah tempat dia asing kan..contoh macam nasi dalam main plate but ayam and the sayuran dalam side plate..which is lagi proper.. 

overall rasa nya okay laa...not bad jugak..


ini pulak tempat refill sambal...yeahhh, sambal belacan boleh refill and boleh ambil sendiri..korang boleh ambil sebanyak mana sambal yang korang nak..sebab dalam pingan tu nanti sia serve seciput je sambal belacan nya..so, go ahead and take as much as u want!


sambal free refill..kalau dekat tempat lain free refill sos..heee..classic!


akhirnya kepedasan tahap maksima..hahaa..pika dah la tak tahan makan pedas..perghh..nyesal p refill..


so, ternampak aeon..hehee..kalau ada aeon mesti ada tako tao!! my favorite tak sah lahh kalau tak beli tako tao kan..pantang nampak aeon mesti mescari tako tao..weeeee....



dalam mencari tako tao tu, terserempak dengan kak eqeen..my gorgeous sistaa a.k.a my exhousemate during my study at pilah..yeahhh..surprisingly jumpa..pastu terjerit kuat pulak tu..hahahaa..malu kat orang kejap..sembang-sembang..meet her mother and sister, ohh tak lupa jugak anak buah nya yang super cute..heheee..and ofcoz la kena bergambar..cantikkan kak eqeen ni..serupa model you!


okay, lets talk about what i wearing that day..siapa tak suka..boleh skip..hee :D

when you look me in the eyes, i wearing pure hazel contact lens..do refer to this entry for more..
statement necklace fron Diva



green blazer..pretty much my favorite..lovin it..comfortable wearing it too! love the buttons shape with gold statement..heheee..

i'm freekin' loving blazer sebab material nya structured and nampak lebih berkeyakinan kepada si pemakai...cewahhh, ayat copy dalam tv nampak...


seating outside..berdepan dengan sunway lagoon! 
bila boleh bermandi-manda pulak ye..hahaaaa..


red wine huhhh? finally, i'm reveal my Furla candy bag..




OOTD:
maxi crumple shawls from bonita
green blazer from vintage bazaar
lace maxi dress bought at Time Square
Furla candy bag


*suka tak zip bag..my bad habit! huhhh...





Thanks for reading this ^_^


4 comments:

  1. Seluar Kak Eqeen tu cantik! Awak pun comel. Beg awak pun lawa. saya suke suke suke! :)

    ReplyDelete
  2. Salam .. jika ade sesiapa yg berminat utk membeli tudung sarung layer dan shawl half moon, sila tengok blog ni http://dinascarf.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. handbag tu sgt cantekkk :))mcm best je hansel & gretel tu :)

    ReplyDelete