Monday, December 31, 2012

Femes Bazaar at end of 2012

assalammualaikum


siapa tahu pasal event FEMES BAZAAR ni? angkat tangan..cepat-cepat..hihii ;)
kalau tngok flyers tu korang boleh tengok ramai nama-nama artis..yes, kali ni FEMES BAZAR ni ramai artis-artis join..i know..this gonna be HUGE!! 

and bila dah sampai 1st time in my history tengok parking dekat rasta tu bersepah-sepah..sampai keluar pagar orang parking salah sorang nya pika lah..miahahahaa...like seriously..kat dalam tu confirm dah takde parking..this event really really big..



this kinda last minute for me..sampai tak tahu nak pakai apa..i know..anything will suite for this event..yeahh! don't be too fussy lahh pika..so, i end up wearing tribal maxi skirt from pikalurve !
let me say this is dress super comfortable and good material..


and le me..



OUTFIT:-
black silk pashmina bought at KL
maxi-dress from pikalurve
vintage maroon doll blazer 
H&M hobo handbag
Vincci scalop flats


accessories: forever21 chain bracelet and blue spike bracelet from Shawl Attic !

okay..spike bracelet tu pika baru beli time dekat event tu..and terus pakai..hahahaa..prakkkk!
no really, i tak nak membazir kan plastik..so, pakai la terus bracelet ni.. ;)



ofcourse la kalau dah sampai event-event macam ni boleh rambang mata sebab girls stuff semua ada jual contohnya macam accessories, scarf, perfume, and ada jugak cup cakes and cakes and all that.


and someone shout my name like "PIKA!" and tengok-tengok my friend open booth dekat sana jugak..okay!!..her online shop agak femes and well know..tak lain tak bukan Shawl Attic
so go support them..


and ni la my friends Hani..my friend time sekolah menengah and the owner of Shawl Attic!
i know she cute and adorable..barang-barang yang dia jual lagi la cute and adorable!


ehemmm..ni la retis yang dok follow pika sepanjang hari iaitu Cik Shekin..come all over from Kedah okehhh! she my friends during my studying at Alor Star..bila jumpa geng utara ni mula la loghat utara pika tu nak keluar..hehee..sebenarnya dia datang dengan family dia dekat Klang..kampung nya dekat klang..so, she the one who reminds me about this event..kalau tak pika duk terbongkang je dekat rumah chill & releks~~ hahahaa..bad habit laa...btw, thanks shekin ;)



and i meet Raja Farah uolsss!
wahh, ni retis muka bebes mekap..still the same kan...pika suka tengok dia belakon..
cerita favorite pika time uh contohnya macam Anak Halal, Apa Kata Hati (dengan Farid Kamil tu!), Aku Mssih Dara sebagai teraju utama..tapi lakonan-lakonan ni semua sebelum dia bertudung and alhamdulillah lepas berkahwin Raja Farah berhijrah untuk bertudung and May Allah Bless all your works dear :) 
and jangan lupa support Raja Farah dalam business online nya iaitu Raja Farah Collection



and again!! Cute Accessories :)
menguji keimanan betul lahh..hehehee



siapa tak kenal angelina jolie Malaysia iaitu Kilafairy !
and all over with RACK ! butik kilafairy dengan kakak nya di City Mall .. and barangan yang dijual seperti accessories, kasut, and rekaan-rekaan khas dari mereka ;) 
menggila tengok kasut-kasut nya!! and tak lupa jugak the sunglasses!! sekarang pika rasa menyesal tak beli sunglasses tu :\ erghhh.. pika tak sempat snap picture barang-barang sebab Kilafairy tengah di temubual oleh media..so, lepas tu pika having chat dengan Kilafairy..and snap picture together..wink wink ^_^


heeyooo! Sazzy Falak In da house! sazzy here for SFby SazzyFalak .. 
nak bergambar dengan dia but she kinda busy nak jaga her booth..and the camera keep point on her area sampai orang nak survey pun nampak rimas..dalam fikiran pika time tu "bukan nya buat shooting orang nak berniaga..so please go away camera!!" hahahhaa..so i just call her name and she posing for me! hehehe ;)



can u see the cake box i'm holding? okay..1st of all pika memang menggila RedVelvet so pika beli laa dekat one booth ni which i don't know who is the owner..time tu pun bukan pekerja dia yang jaga just the helper..so he pack the RedVelvet for me..and a few minute kami pergi jalan-jalan then shekin tetiba beli cheese tart and she get a card with Intan Ladyana signature! and i was like..whattt?! mungkin sebab The Helper tak tahu kan..so its okey..



i must say! the RedVelvet serious sedap! ni bukan cakap kosong taw tapi for real..memang sedap...
cheese nya pekat and sedap :)


with shekin! try my best nak posing while driving heading over to the flyover..hahahhaaa..

okay this time nak hantar shekin balik..bukan ke kedah la..pika drop shekin dekat KTM subang jaya..and kesian dekat shekin sebab family dia keep calling-calling her..sebab dia promise dengan family dia by 5pm..but she arrive and jumpa pika pun jam 4 petang taw..kesian dia kena all over pusing naik KTM..almost 4 jam atas train..next time kita plan elok-elok keyh :) *hugs!
have a great time walaupun kami berjumpa selama sejam..huhuuu..



till then,




Thanks for reading this  ^_^


Sunday, December 30, 2012

Burger Bakar singgit

assalammualaikum




dah baca iklan dekat atas ni?
yeahh.. pika berkesempatan pekena burger bakar RM1..yiihaaa! serious best..1st time pika baca iklan ni.."ehh?! betul ke?" tak kan la nak bagi harga burger bakar RM1 je? harga normal dia mencecah RM8++ taw..pelik bin ajaib ni..then keep reading dekat Facebook Page Burger Bakar Abang Burn  and i was like..IT'S FOR REAL!!! bila tengok venue-venue dalam list tu and Kota Damansara pun ada!! lagi happy sebab dekat dengan rumah!! yihaaaa again! 



kalau dekat Kota Damansara ni venue burger bakar ni dekat Tanjung Village Food court! femes tempat ni..tempat-tempat santai bersama keluarga untuk menjamu selera..but i'm not sure masakan n menu-menu dia yang lain sedap atau tidak sebab everytime datang sini memang aim burger bakar je..so..heheheheee...



tak mustahil la kan kalau orang sanggup beratur panjang untuk dapat kan burger bakar RM1..logik di akal jugak! actually time pika sampai ni pika beratur dari jam 9 setengah malam macam tu..and still in long queue .. maksudnya ada orang lebih terawal dari kami..agak-agaknya pekul berapa la dorang gerak dari rumah kan..hehehee..


so, here i am..still dalam barisan yang tidak bergerak..hehee..makin biskut keping diet la konon..padahal lepas ni nak pekena buirger bakar..btw, biskut diet tu serious tasteless! errrghh! 



and finally after done queue..dah nak dekat smpai dekat kauter untuk keluarkan duit RM1 untuk satu burger bakar!!! yeahhhhh ! singgit bebeh! singgit!!



with the happy gace finaly boleh makan burger bakar~~ yeayyyy


this is how hte burger bakar looks alike!
still the same as i eat in previous (HERE) .. pika tak letak high expectation la pada burger bakar ni sebab RM1 kan..so they might in hurry ke apa ke kan..so they might just campak-campak and all that..but i was WRONG!!! they serve still good! and the taste still awesome..


sesunggunya boleh buat pika kekenyangan..bruppppp~ alhamdulillah :) hehehee..
HAPPY! ^_^


so guys..walaupun korang miss out this opportunity ke apa ke..just hiding to their stall..and ask for burger bakar..sebab tak rugi pun beli sebab sedap :)

keep supporting them! wishing Abang Burn success in the business..mana la tahu kan boleh ke peringan international pulak ke nanti..boleh perkenalkan dekat luar..insyaallah :)


ok, bye


thanks for reading this ^_^

Monday, December 24, 2012

alamak! Kulit Muka Mengelupas

assalammualaikum

awal bulan december baru-baru ini pika mengalami kulit muka mengelupas taw..time tu memang nightmare sangat..maklum lahh..orang menjaga muka ni lain macam sikit bila tngok muka dah disaster macam tu kan..bila pakai bedak kulit muka macam ada yang tak kena je..kulit muka tak sekata..

time tu bila orang tengok kita pun dia terpaku kejap sebab tengok skin kita kan..so, past a few weeks ago kawan-kawan pun ada yang tegur..arghhh..lagi laa...rasa macam nak ambil kertas pasir..hahahhaaa...worst! over kau nyahhh~


time tu macam ni la rgupe pika..hahhaaa..
tak memasal jadi omputeh..sedar la diri awak tu melayu cik pika oi....



ok, continue :) 

and what i used as my "cure" hahahaaa..pika gunakan milk lotion ini..lotion badan pun aku sebat..hahahaa..asal boleh dan berkesan :)

kenapa pika prefer using this lotion than others face moisturizer??

as we know this prefect for baby skin! this will also be perfect to our skin.kalau rasa-rasa nak kulit selembut bayi..try la guna lotion ni...

psttttt~~ pika share rahsia pika..pika memang tak using any moisturizer sebab pika rasa dalam banyak-banyak moisturizer tu..tak setanding dengan milk lotion ni! every morning, lepas mandi mesti apply dekat muka..sambil-sambil tu dapat membelai kulit muka secara tidak langsung dapat release tension gitu..hewhewhewww...bila lagi kita nak membelai muka kita kan..seronok kot..try lahhh~

yang syok nya apply lotion ni, sebab lotion ni cepat meresap and tidak merminyak-minyak..kan kalau sesetengah kita pakai lotion or moisturizer kat muka kita rasa macam berpeluh-peluh and sangat tak selesa kan..tapi milk lotion ni memang awesome i tell yaaa~~

and one more thing..milk lotion ni contain milk..daaaa~ ofcourse la ada milk, nama pun milk lotion..hahahaa..seperti worldwide (ayat curlass u) tahu khasiat susu untuk kulit kan..so, milk lotion ni for sure suitable for all type of skin..milk lotion ni jugak bole membantu mencerah kan tona kulit anda..kalau tak cerah pun dia improve tona kulit anda bagi sekata...you'll like it bebehhh..


so, kepada sesiapa yang mengalami masalah yang sama macam pika ni..boleh la try tips yang pika share ni..semoga kulit muka kita sama-sama licin selebut bayi gitu..kehkehekhh..tak sedar diri dah boleh jadi mak bayi sekarang ni..hewhewhewww...



Selamat Mencuba!


okay, till then..





thanks for reading this ^_^



Thursday, December 20, 2012

pineapple baby teether

assalammualaikum


baby teether..sesuai untuk baby yang nak menggigit acah-acah dorang ni ada gigi..hehehee..sebenarnya dorang nak tubuh gigi..tu gusi gatal-gatal nak menggigit je keje nyaaa..hehehehee...


so, pika belikan untuk afrina (cousie kesayangan pika sorang ni)!! penat mencari corak-corak yang comel..malangnya pineapple ni yang paling comel among all! so, jadi pilihan la pineapple ni sebab warnanya pun menarik perhatian baby kan..so baby suka gigit-gigit nanti..



lepas balik kerja (praktikal) pika singgah ke rumah maksu jumpa afrina ni..nak bagi hadiah kat dia..
belum sempat bukak dia nak gigit dah..heheheee...suka bebenor la gamaknye tu~



gigit la sepuas-puas hati ye yayang!



so for those nak mencari hadiah unuk baby selain baju, pakaian, headband, barang mandian anda jugak boleh bagi baby teether ni..berguna untuk bayi nanti...




till then,


follow me on TWITTER





thanks for reading this ^_^


Sunday, December 16, 2012

WatsonMusizFestival massiveness!

assalammualaikum



heyoo, 

mesti ramai yang tahu kan tentang WatsonMusicFestival ni!! concert watson anjurkan untuk member-member nya and the best is featuring international star like B.o.B , Far East Movement and Mizz Nina!! i must tell yaa! this concert rockin' dude! serious best......



i wearing what comfort me the most!
well, u gonna get sweaty all night...heheheee....


why England? this is best i can came up with! wink wink ^_^


pink and green neon bracelet from diva!! pretty!! totally in love with spike spike thinggy now!
 kalau boleh rambut pun nak buat spike jugak! HAHAHAA..


OUTFIT:
royal blue pashmina from FiMi Collection 
England flag top
scarlet black cardigan
lee black jeans
H&M black hobo handbag
flilplop sandle
accessories: Diva neon studded bracelet, random bracelet




all massiveness! pika pergi dengan mereka bertiga ni lahh!



with emmm...



azmira!


before the concert start! korang awesome!







see, and extra ticket! sepatutnya my other girlfriend kena ikut but she cannot join because her sister wedding reception! yeahhh....


ecehcehcehh..lagi dua org tu walaupun muka tak dapat masuk tangan pun jadi la ye..miahahhaa..


and tetiba hujan pulak..and everyone get one free rainplastic coat! hehehee...time tu dorang pakai lempar je..semua orang berbut-rebut..rela tu syok je baling-baling macam bagi ayam makan..hehehee..


lepas dah exited memakai je, a few minute lepas tu hujan dah berhenti! 
berpeluh-peluh tu mestilakan!


time mizz nina perform!
mintak tolong orang ambil gambar! hohoooo~~


so, lets see their performance...
pika tak guna camera hebat..so, setakat ni je laa yang mampu ambil gambar! hehehee

Mizz Nina performance!
i must say..okay la for opening :)
lagu yang dia perform yang pika tahu cuma Take Over dengan What You Waiting For ..


next is B.o.B! 
best okehh..well, semestinya tak boleh nak ikut dia nyanyi sebab dia raping kot..hahahaa..terbelit-belit lidah kalau nak ikut...

tapi serious impress dengan dia..boleh raping sambil menarik kesana-kesini! i was like woww!
well, B.o.B kan banyak featuring dengan artis-artis femes macam Bruno Mars, Hayley William, Taylor Swift, and many others...so lagu macam Nothin' On You, Airplanes, Both Of Us...!


paling best bila dia tetiba turun stage and berlari dekat crowd! semua orang terkejut..guard terpaksa berlari macam lipas kudung nak kejar dia..hehehee..he even trow Limited Edition Sweater for the lucky crowd! untung la siapa yang dapat kan....heheheee....


next, Far East Movement!
serious time dorang perform pika jadi energetic!! 

lagu yang wajib and pika nanti-nantikan ialah Rocketeer, Like a G6 dan lain-lain! memang awesome! time Far East Movement perform, crowd memang happening giler...


dorang perfome best!

make my night feel great! sambil tu exercise taw..miahahahhaa...



and not to forget to the lovable person Cik Asyik! for giving me this free ticket!
*hugs!

weeheeeee~~


dah lama tak pergi concert macam ni..tetiba teringat zaman sekolah menengah dulu..rajin sangat pergi concert..bila dah besar ni kena jaga-jaga sikit..hehehee..tapi sekali-sekala sokeyh la kot..sebab nanti dah kawin lagi tak boleh kannnn...ngeee :D


#TypicalTeenagersNowadays 



thanks for reading this ^_^