Wednesday, November 28, 2012

Yoshhh Langkawi - Part 2

assalammualaikum

okay, continue with my holiday at langkawi..heheheee...


starting with this sexy ladayyy..opp opp opp...
kenapa la cute sangat yayang? selalu buat orang rindu dekat dia taw! err >.<



okay, petang lepas dah puas berjalan-jalan..apa lag..terjun swimmingpool time! honestly tempat ni best..dekat dengan pantai! swimmingpool luas and dalam..puas hati nak swim! ngee...



 jum lemas kan dia..hekhekhekk..alahh..nak lemaskan pun tak sampai hati!! baru masuk air ni dah menangis! sejuk agaknya...tak pun takut..kecik-kecik dah pandai takut..heeeee...



lepas dah takut...buat muka innocent! saboo je lahhh

pika ke langkawi ni bukan atas dasar nak berjalan-jalan and so on, so tak banyak tempat pika pergi..sebab tak planning pape pun..lagipun pergi atas urusan kerja ayah..hehee..sembil menyelam..kita minum air...heee~~




 menu for breakfast! and many more!! banyak lagi menu2 breakfast nya..memang puas hati la makanan nya! bagun pagi-pagi dah kenyang membunting..kehkehkehhh..


she eat healthier food not like me...hahahaa...


 sunrise lahh sangat kan..hehe..time ni tengah ajar ibu camwore..ecehcehcehh.ibu pun posing jugak tu...heeeeee...mana tak tumpahnya kuah kalau tak ke nasi kan..*peribahasa la sikit..hewhewheww..


try na catch up with the view at the beach! serious tak sampai sepuluh langkah dah sampai dekat pantai!..memang tempat ni dekat dengan pantai sangat! no wonder ramai omputeh dekat sini..


CUTE MUCH!! hehee.. i love you :)


tempat bersantai..nampak omputeh dekat sana tu..hahaaa..jauh ..



almost nak tergelincir..hahaa..nak posing maut lagi..nasib baik tak tergelincir..kalau tak nanti jatuh macam nangka busok..hahahaaa..



the swimmingpool view!



skodeng orang mandi..hahahaa..takde keje!

dah sampai langkawi mesti shopping..hahaa..ni pun last minute shopping..sehari sebelum balik tu baru nak shopping..






cukai free katanya! dah sampai langkawi ni, selain pinggan mangkok atau peralatan dapor... coklat wajib beli! terutamanya daim!! hehehee..


sangat cantik!! sekarang rasa menyesal sebab tak beli hari tu :(


well, basically my acktivity at langkawi not much since i just followed my dad for his work purpose! hahahaa..but i still have a great time.. dari tak buat apa-apa..kita berjalan-jalan kan best! maklumlahh..pika ni memang kuat berjalan..sampai ibu and ayah dekat rumah tu pun dah lali..kejap-kejap nak keluar..ok, lupakan..so, banyak tempat yang menarik pika tak pergi..seperti tasik dayang bunting, bagi helang makan.. dan lain..maybe next time! let setup for a proper day and activity..! insyaallah...




okay dah smpai jeti kuala perlis! ready to back home!

penat je sepanjang perjalanan...padahal duduk saja..kehkehkehhh..


ok la..tamat sudah cerita ni..till then



p/s: siapa free jumaat ni? jumpa anda di kompleks Belia dan Sukan Shah Alam! exited nak tgok i am neeta perform! and banyak bazaar2 menarik! see yaa..*hugs!



thanks for reading this ^_^



Tuesday, November 27, 2012

Yoshhh Langkawi - Part 1

assalammualaikum

seminggu pika ke utara...hari sabtu dah gerak dari KL ke utara..iaitu kedah! atas alasan yang pertama kerana cousin pika bertunang pada hari ahad tu! yes, TAHNIAH :)

alasan kedua kerana ayah ada lecture dekat Langkawi..dengan kesempatan ini pika pun turun serta joining ayah pergi lecture..hehhehhehhhhsemestinya tak ikut ayah ke hall la kan..ayah pergi lecture and pika jenjalan la dekat langkawi tu..kihkihkihh..

time tu yang ikut cuma ibu , ayah, angah dengan pika..and family maksu pun ada..jadinya seronok sikit! memeriahkan keadaan ^_^ lagi best sebab yayang ada!! rindu afrinaaa!!!



dah sampai langkawi mesti naik cable car kan!! best ni ^_^ CURAM SEYH!!

pika menghinap di The Lenai Resort..tak tahu la femes ke tidak..tapi ramai giler omputeh..tempat ni berdekatan dengan area pantai cenang..well, tempat femes la kalau dekat langkawi ni..

so, perjalanan dari tempat pika tu ke cable car agak lama jugak..dalam 30 - 45 minit macam tu..lebih kurang la macam tu..kihkihkihhh..tak berapa nak sure :)


my cousin! call her Atiqah..anak sulong maksu pika..


jeng-jeng ..cuba cari afrina dekat mana..hihii..dia bawah pashmina dekat maksu pika tu..time tu tengah hujan..habis di selubungnya budak tu dalam pashmina ..hehee..baby kan masih lemah..cepat berjangkit dan kena penyakit..so, extra take care laa..



senyuman penuh! padahal tengah takut! hihii..up up on the wayyyyyyyy...



ecehcehh..abang aku sorang ni...bajet tak takut..ngehehehee...

aik, ada kami bertiga je? hihii..paksu dan maksu takut nak naik..heeeee~~


so, time pika naik tu kabus and hujan renyai-renyai..so view tak berapa nampak sangat! tapi sejuk sangat~ somehow..sedaya updaya jugak nak ambil gambar..hihii~

see! kabus~
sampai jambatan yang wajib lalu tu pun tutup sebab under maintaining! ngeee~ naik sesaja je lahhh..heee~~


ecehcehcehh..haruslah sempat nak posing..time ni hujan dah start nak lebat sikit..tapi takpe..still senyum nak ambil gambar..SENYUM :)


see, SENYUM...


and the rain start dah reda...so..nampak la sikit view tu..


selebet, sempat lagi makan..laparr~~


sekarang dalam perjalanan turun ke bawah..dah enough dekat atas tu..heee~~



dah turun..jumpa paksu n maksu..fish feeding time..!!


singgah dekat sini jap..kita solat dulu :)



siapa pernah bermimpi ingin memiliki yacht? if YES, same goes to me :))
tapi apakan daya..bermimpi je la yang mampu sekarang..hihii..



seem happy people!!
dengan harapan mimpi boleh jadi kenyataan  ^_^



everybody say afrinaaa!!!



sebelum balik tu singgah malam pasamboq dulu..heheheee...


lepas dah smpai pantai chenang tu..jenjalan la dekat situ jap..and......

taraaa! pika beli this awesome bracelet! cantik sangat! guess how much?? RM2 each only!!!! yes! murahhhhhh..HAPPY jap ^_^


hehee..okay..stop till here..nanti pika sambung Part 2 pulak..hihii..acah-acah la kan..harap korang sudi membaca..ngehehehee...


to be continue ~


thanks for reading this ^_^

Monday, November 26, 2012

festival hijab fashion show at Anggerik Mall

assalammualaikum

"jangan la tanya kenapa gambar yang aku capture tak HD..sedih taw! aku guna Compact Camere je kot.."
ada sesiapa nak sponsor pika camera yang HD? ngehehheheee....









OUTFIT:-
purple grape sateen shawl by pikalurve
statement collar necklace by pikalurve
Scarlet lace blouse
grey maxi skirt bought at The Curve
Colours envelope clutch
glitter flat (online shop)
accessories: forever21 bangle + vintage ring + juice rose ring + forever21 ribbon cute ring 




yeayy...pika pergi ke Fesival Hijab Fashion Show!! 

honestly, tak tahu pun pasal event ni..pika tahu pun sebab my junior ajak pika teman dia..and time tu free and why not kan..dari takde buat pape dekat rumah..so, seriously..ini adalah pertama kali pika ke Anggerik Mall...before this..pika tak tahu pun wujudnya Anggerik Mall dekat shah alam taw..nobb nya aku..btw, tempat ni takde la femes sangat.. dengan ada event2 macam ni sedikit sebanyak dapat naik kan nama mall ni! kita sama-sama tolong orang melayu..insyaallah :)


okehhhhh, less talk sebab takde idea sangat..ngehehehee...
let's the picture talk..mari kita lihat gmbar2 yang pika sempat capture semasa program tengah berlangsung!! heheheee....btw, pika tak upload semua sebab mahu panjang berjelar dengan gambar je nanti..heheee~~




fashion show hari tu menampilkan designer yang femes-femes dengan rekaan mereka yang awesome! kena la dengan temanya Fabulous Muslimah ..antara butik-butik yang ada seperti Jubah Soq, Lyana MK, Scarf Sweethoney, Ammarahijabi..design mereka yang memang cun! insyaallah..bila dah bekerjaya nanti pika tidak teragak-agak nak beli koleksi2 mereka..insyaallah :)


and the cute Heliza Helmi!!
alaaaa..tak sempat nak ambil gambar dengan kak Heliza secara personal..heeee~


with this two adorable person! the owner of ammarihijabi
baju yang direka sentiasa meletOp tu..heeee~~



then ada bazaar jualan jugak!! banyak tudung2 dan pakaian2 fabulous muslimah di jual dan disini..so, rugi la siapa tak pergi hari tu..boleh cuci mata tengok tudung2 fesyen terkini..harga mungkin boleh nego lagi..heheee...


crowd pun alhamdulillah ramai..dapat jugak sambutan acara ni..


ada juga bantuan untuk tolong Gaza..dalam kita begembira di sini..ada lagi sedara mara kita terseksa di sana! mari kita berdoa untuk mereka..insyaallah :)




see! banyak jugak butik-butik terkenal open both masa tu..


lepas dah puas berjalan..pika dahaga taw..and beli la air asam boi! bila pika minum pika terus terpana sebab for the 1st time dalam hidup pika beli air asam boi yang dalam cawan RM1 tu rasanya sungguh pekat dan sedap!! serious terkejut gak! sekali sedut tu dah rasa nikmat asam boi tu..selalunya kalau kita beli air dekat tepi2 dalam cawan Rm1 tu mesti rasanya cair dan biasa je..ni tidak.memang tiptop!!
..sebagai pelanggan, pika doakan agar penjual tu di rahmati Allah dan bertambah-tambah rezeki nya..*amin!


and then, pika ke event pre-sale ni dekat are Shah Alam gak..actually, pika tak tahu pun ada event ni Wawa yang ajak..pika follow je lahh..heheee~~


ini la Wawa..teman dia sepanjang hari..wink wink ^_^



cantik giler flat spike ni!! malangnya..takde my size! :(


tengah trend sekarang ni..tribal/aztec !
pun takde my size! biasalah bigfoot :(


and she buy this awesome tribal wedges! she bought this for RM20 only!! why so cheap? sebab dia menang contest!! Lucky her~~


and ada jugak statement necklace ni..!
kalau nak tahu lebih lanjut boleh la ke page mereka di facebook..search official.FYFA

korang boleh tengok sendiri secara personal barang-barang mereka..heehee..



lepas tu ke OBB..tapi tutup :(
takde rezeki! pika baru nak beli koleksi shawl terbaru tu...arghhh..
takde rezeki..


hehee..




Thanks for reading this :)