Monday, October 29, 2012

Eid Ul-Adha 2012

assalammualaikum

korang semua ni mesti dah puas makan daging korban kan kan kan..hehee..tempat pika ni (masjid kota damansara) qurbankan 25 ekor lembu okehh..meriah meriah!! tempat korang berapa ekor? mesti meriah-meriah jugak kan! teeeheeee~

my activity during hari raya qurban ni simple and tak semeriah macam raya aidilfitri..well i guess most of us macam tu kan..tapi still meriah jugak but tak semeriah raya aidilfitri..ehhh??mana satu ni? meriah ke tidak? konpius den =.="

HAHAHAAA...



i'm wearing this awesome sakura half moon shawl!!!
okehh, tudung ni memang best! terpaksa buat pengakuan di sini sebab manik-manik di atas kepala tu buat kita nampak lebih elegant yet simple!!!
serious simple..and cara nak pakai pun mudah je...


with my queen di pagi raya..


visiting kubur nenek di tengah hari nya pulak..serious tengah hari sebab matahari terpacak atas kepala..i was like..oh my!! PANAS gilerrr!! but like everybody said "dekat akhirat nanti lagi panas"..bohongla kalau korang tak pernah cakap macam ni kan..hehehee...



then, my cousin datang rumah....


last minute planning yet awesome..
kami ber"karaoke"..weeheee~
habis bantai dekat 30 lagu..mahu tercabut anak tekak! HAHAA!!



and the next day kami balik kampung...oooo~ balik kampung ..oooo~ balik kampung..hati giranggg
wink wink ^_^



with my baby baby baby!! afrina!!
pardon my pale face..tak sempat nak menyental apa2..janji ada eyeliner!! ROCK' ON..hihii~



tak lupa jugak nak mention one of my cousin..tapi lagi kecik dari i..hahahaa...serious cute boy!! hyperactive ever!! and he is scottish..ok, i'm kidding he not pure stoctish but he grow up there..keep saying " i don't know malay" ...yes, dia asyik speaking jerrr~

sampai terbawak-bawak kerumah pika speaking kot...hahaaa..



this one his brother!! so damn cute!! dulu dia ni hyperactive macam adik dia jugak..but now, he a bit shy tapi bila dah kenal..jadi active balik!! 

wahh its been 4 years tak jumpa mereka! and now had a chance to meet them! well, they going to stay at Malaysia back!! so memang lepas ni akan kerap jumpa laa everytime balik kmpg!! weeheee~





free style lahhh~~


Family is FOREVER!!!

Selamat Hari Raya Aidiladha pika ucapkan buat anda yang membaca entry ini dan semua umat islam didunia..moga-moga hari kita berubah ke arah kebaikan dari semasa ke semasa..insyaallah..



how you Hari Raya?
share your story...




till then, keep updating with me peps!
byee...


thanks for reading this ^_^


Thursday, October 25, 2012

it's a Pink Day

assalammualaikum

i'm coming home .. i'm coming home..tell the world i'm coming home!!! lalalaaaaa~

menipu la kalau pika duduk rumah tak berjalan-jalan.. that's kinda my habit, every time i'm home well i'm not really stick at my house..i just love hangout and having some fun..berjalan-jalan..shopping! well basically..home still home sweet home!!!

this time hangout with my girlfriends! aww ;)
miss emm soo damn much! well, masing-masing busy nak jumpa tu agak susah..and finally dah habis semester..why not....but first let's take a look of my outfit of the day...


i'm wearing cala qisya meggi shawl!! 
awww...finally had a chance to wear this shawl setelah sekian lama beli tak pakai-pakai lagi..heheheee...


ze accessories..
look what i wore! it's collar necklace from pikalurve!
OHMY! in love with collar necklace so much ..even you are hijabi or not..you still suitable to wear this collar necklace...and cotton on bangle mix with vintage red ring ...aww ;)
i lurve to mix&match accessories!







OOTD: 
cala qisya meggi shawl in turqoise
collar necklace from pikalurve
simple black top
vintage blazer in hot pink
purple maxi skirt bought at The Curve
purple grape clutch bought from Emmy Zuraihan (ff.my)
vincci scallop flat in pink



okay done explain about my outfit, as you can tell..see the background of my picture you know where i've been to..teeheee~ (One Utama) actually..i'm kinda have extra money and feeling wanna buy a movie for my girlfriends..and why not ;)


it's movie time......

okay, cerita yang kami tonton ialah SURPRISE!!! ahahhaa..actually saja-saja nak buat surprise dekat dorang and sekali dengan pika sekali kena surprise! cerita yang kami tonton ialah cerita DREDD


rating nak bagi 4 out of 5!
cerita ni best! at first, take time jugak la nak fahamkan..and last-last i was like best siot!!! HAHAA..
so, puas hati la dengan cerita ni..effect dia awesome sangat!! kalau tembak orang tu memang otak berkecai gegila la..nak makan tu kena fikir dua tiga kali..hahahhahaa...


 movie are done ;)

it the time for...eating! NOMNOMNOMM..since pika tak makan dari pagi, ok tipu..ni je ayat ekk..padahal pagi tu dah hentam sepinggan bihun..miahahhahahaa...ok, lets keep it as a secret :P
and continue with my story..teeheee~


T.G.I Friday !!
in here it's always friday


ordering time! 
i was like..hurm nak makan apa ehh..
hurmm..nak ape ye? 
sebab semuanya nampak sedap!! nak makan apa ni? hahahhahaaa..


with mira..she ordering her favorite...


and rabiah...she ordering..ok tak tahu nama apa..nak kena check menu balik..huhuu..
btw, rabiah wearing turban headscarves from Pikalurve!! suites her well! 


since Halloween is around da corner..the decoration is Halloween theme! 
but, we're muslim not really appropriate to celebrate this but we're Malaysian right...we support each other..what ever races you come from we respect every culture in Malaysia...


let's get back to my menu! California Burger if i'm not mistaken...it taste delicious! mestilaa kena sedap sebab harganya sedap...kalau tak mahu den menjerit dalam T.G.I tu! HAHAHAA..


 we are FULL!!


next teman mira shopping she searching for her pants! alaa..untungnya ada kaki kecil! i always dreaming of to have such a small legs so i can wore any pants i like..but it's just a dream...
kalau pika nak mencari seluar..kinda takes time, sobssobss T_T


well, it's a Pink Day at Baskin Robbins!
and i'm wearing a pink blazer!!!


 so delicious!!! wahhh~
i need more ice-cream now!!!


look how Pink am I? 
so, we get and extra scope! ohhsemmmm...


we having a great time!!!
and great time!!!
teringan memori-memori lama..shopping..eating!!..gossiping! like a gossip girls konon..HAHAA..
lepas ni memang akan keluar lagi...weeee~~


till then, 
keep updating with me..i'll update more soon!


byee~


thanks for reading this ^_^



Sunday, October 21, 2012

never say goodbye

assalammualaikum

finally! i'm finished study of my diploma...OHMY! macam tak percaya je..no more classes, no more assignment, no more test or even final examination...yes, i have to admit it! memang awesome lahh but kinda missing the memory there...memory on my classes with my classmate and lecturers! and again, i have to admit this..i'm gonna miss all my friends! for 2 and half years we have a chance to get to know each other..and so on..i will keep this memory in secure..

so, the last day at pilah we decide to do some quality time together! yeahhh! 
walaupun ada yang dah balik awal.....emmmmm..

 our classmate plan to hangout together playing bowling at seremban and PD~
okay, best!



memandangkan kami berempat sampai dulu..sementara tunggu yang lain sampai..makan dulu ;)



 before start playing..kita pergi makan dulu..since pika tak makan dari pagi sebab petang tu ada last paper (land survey) and malam tu kami makan dekat mcD..again my diet hancus~ miahahahhahaa...


actually he my ex-classmate! thanks for joining us yop~


selepas selesai makan..kami ke entertainment juction..(location: jusco seremban 2)

snookerer~


pika admit tak reti main snooker! hahahahaaa...



so, cepat-cepat cabut and playing bowling..weee~~










 lepas dah puas main bowling......

nak karaoke pulak..hehehee..


 
 hanya kami berempat je ke karaoke yang lain semua pergi makan dulu disebab kami dah smpai dulu di jusco and dah kenyang makan mcD..


with the boyz..karaoke smpai 2jam..sebab orang tu kata minimum 2jam..apa lagi kami menyanyi smpai nak tercabut anak tekak ni..hihiii..




 karaoke time!
tempat ni best! boleh tahan la..service pun elok..microphone pun sedap..sound sistem pun best..lagu-lagu memang update lahh..(lokasi: terminal 2)


seronok 2 jam ber karaoke! semua lagu nak nyanyi..hahahaha~

next...
 PD time~





alhamdulillah, tamat sudah tempoh pembelajaran diploma pika di UiTM Kuala Pilah ni..lega sangat semua nya dah selesai..amin ;)

dear my classmate, semoga kita dapat berjumpa di kemudian hari..reunion maybe! *exited!



so, sekarang tengah cuti semester and get ready for my praktikal! i wish everything gonna be okay...
*berdebar-debar~






till then,
keep updating with me! thanks ;)

byeeee...



thanks for reading this ^_^