Sunday, September 30, 2012

added value

assalammualaikum

hey you! hello everyone! what you guys been up to? arghhhhh..don't ask me......
(sebab tengah study ==" )

actually sekarang ni pika baru sampai pilah..elok sangat esok dah start examination..patang ni baru nak study..sekarang pun tengah rehat penat..baru satu chapter cover..ehh, bukan cover, baca je..huahuauaaa..memang otak tak boleh nak focus..malam ni bercekang mata la nak study..insyaallah..i need more nescafe! WISH ME LUCK PEEPS!

i just wanna share with you my recent activity other than lepaking with family and friends..weeeehuuu~
why pika balik rumah because it study week babe! ...balik rumah tak study gakk..bad attitude ever..jangan tiru ye :D


whats with this baby?
hurmmm..this is my cousin okehhh..she so damn cute! rindu dah dekat dia....
keluar dinner with my family and mak sue's family...my cousin belanja! memang ohhsemmm..makan free memang best kan! hohooo..
actually, most benda free BEST!


LAMB CHOP! NOMMNOMMNOMM...
serious gelojoh kalau bab makan memang menang dekat pika..siapa la future husband pika ekkk? harap dia dapat bersabar dan terima pika sedanya..miahahahhahahaa...


oh ya! this is my hero! SUPERHERO!



and finally after 2 years keep my hair..then finally decide nak potong..arghhhh~
sayang sebenarnya..but, my hair is too longg... nak cakap pun dah potong..kihkihkihhh...tak kan nak sambung pakai gam pulak kan..huhuhuuu..


tadaa~ dah siap my hair! 
lebih kurang macam ni lahhh..dah hampir sama sebenarnya...muka pun sama je kan..hahahhaaa
*kasi can la pika nak verangan ekkk :P

tapi kan..cuba tengok betul2..senyuman kami sama..hahahaaa..nak jugak tu! :P



and i dah try this new SAMURAI BURGER from McD...memang ohhsemmm! sedap!
pika suka sangat! sanggup pecah rekod diet semata-mata nak makan samurai burger ni..auwww :D



and busy with post customer parcel.....alhamdulillah :)
don't forget to visit my site on friendly fashion okeh! price absolutely negotiable :)
i let go most of brand new items and pre-loved which i only use for several times only! and i will update more items SOON! so keep updating with me

and do follow me on twitter i usually update my status directly on twitter...
so, let us be friend and keep tweet tweet! :)



p/s: sorry la cerita tunggang langang sikit..tak susun ikut aturan..mehmehmehhh :)


WISH ME LUCK for my final!!



till then korang, keep updating with me..much love! ..byee....


thanks for reading this ^_^





trivia #2

assalammualaikum


credit to MAYBELLINE NEW YORK



RED LIPS inspired from Taylor Swift! teehee~
i'm so in love with red lips!

till then, keep updating with me :D




thanks for reading this ^_^




Tuesday, September 25, 2012

kalau dah rezeki

assalammualaikum


kalau ada rezeki kita, dekat mana-mana pun boleh dapat and kali ini rezeki pika dalam dunia blogging..alhamdulillah rezeki memenangi Giveaway yang di anjurkan oleh kak Liza Razak..actually dah lama Kak Liza announce winner.. pika yang lambat nak update ...hehehee..

*ayat macam dapat BE je ekk..ahahhahaa..





kak liza dah post hadiah lama dah pika rasa..memandangkan pika busy and sekarang baru balik and exited ibu bagi parcel ni..teeheee~

what I got! weeeheee~ love the jet necklace :)
*exited to wear them...


dan tak lupa jugak ..............
 masih dapat kad raya..eheee~
weeheee~
1st kad raya yang pika dapat tahun ini walaupun syawal dah habis kan..hihii...

" insyaallah, may our friendship last forever ye Kak Liza" 

alhamdulillah :)

kalau ada rezeki tak kemana..insyaallah..kalau ada GA/CONTEST lagi memang pika suka join! so, invite la..if pika minat and free memang pika akan join! hadiah tu tak kesah sgt sebab niat kita untuk berkenalan antara blogger-blogger ye dakk? hehehee...


sekali lagi thanks to Kak Liza and En.Kudud sebab memilih pika sebagai 2nd winner


keep updating with me :)
and do follow me on twitter darlings...


till then, byeee...


thanks for reading this ^_^

Monday, September 24, 2012

fashion and food

assalammualaikum





"fashion the healthiest motivation for losing weight"-karl lagerfeld




P/S: i'm on it..insyaallah..wish me luck peeps (Y)


XOXO

Friday, September 21, 2012

pre-grad dinner 2012

assalammualaikum

17 september 2012 yang lepas pika ada pre-grad dinner..khas buat mereka yang dah nak grad (yelaa, kalau tak bukan pre-grad dinner namanya..) petang isnin tu bergegas jugak pika balik dari rumah ke pilah dengan menghadap jemmmm yang teruk..masyaallah! (bila nak siap jalan dekat ulu bendul tu???? dah nak hais semester dah..aigooo!)...sampai rumah sewa around 7pm macam tu..then bersiap..........................

bertotak dari rumah around 8pm something something..time dalam perjalanan tu terlanggar pulak dengan kereta proton waja..makaihh! time tu dah cemas sangat! sebab pika bayangkan kami tak dapat nak pergi dinner..and alhamdulillah, semua nya OK! cuma kereta waja tu tercalar sikit je..nasib baik pakcik tu pun tak marah-marah or anything..so, teruskan jugak perjalanan ke seremban..

oh ya, pre-grad dinner tu buat dekat allson klana resort, Seremban...nak elak kan jem punya pasal, pika ikut member yang kata nya ada "short-cut" follow la mereka..hehehee...and sampai di lokasi jam 9pm..and tengah bayangkan semua orang dah makan and everything..and luckly, time kami sampai tu..majlis pun baru bermulaaa....and we enjoy our dinner....sebelum nak pergi dinner memang adventure..tukar watak sebagai drifter kejap (konon je lebih)


and we arrived! 
time sampai tu memang segan nak masuk sebab rector tengah berucap..hahaa..akibat datang lambat..lepas dah habis berucap baru enter the ballroom..


 le menu


i drink a lot of water that night..almost 10 glasses..i'm not kidding!



le gift



with lovely girl..dek in...


with this smart boy!


The RED


The RED again :)



with the boys..

 



kalau anda ada berminat dengan mereka di atas..do pm me..hahahaaa..


last but not least!
prom queen & king of the night
(ok, perasan sangat!)
ahaaa! we are match..secara kebetulan pulak...






with qiqie..oh my! qiqie dress is awesome.. love emm..



with the red princesses


 with my classmate..yang girlfriend je..tu pun ramai yang takde...


 with kaka, syaza and qiqie


MY DINNER OUTFIT:
really red pashmina
red lace dress bought at The Curve
poplook black maxi skirt
clucth a gift from my friend
flipflop sandle 
*obvious that yang pika tak prepare any heels or wedges ..teehee~



le accessories :
forever21 ribbon ring 
YSL inspired chunky ring 
pearl bracelet 
mix & match



additional accessories on my head replace as tiara..pearl my mom bought from sabah
i'll try the simplest style as possible and this is all last minute plan...


muka kepenatan sangat tapi enjoy and happy :)

dinner kali ni kenyang pun kenyang...happy pun happy..persembahan pun seronok..and ada cabutan bertuahhh..walaupun pika tak dapat..eheheee...selalu dinner dekat dalam area UiTM je..kinda bohsannn...but for this dinner buat dekat hotel..baru terasa feeling-feeling dinner gitu! 


btw, do follow me on twitter 
and do mention me after followed..so, i can follow you back and we can tweet tweet..teehee~



till then, byee



thanks for reading this ^_^

Tuesday, September 18, 2012

cala kingdom

assalammualaikum

hari sabtu meluangkan masa ke shah alam semata-mata untuk ke butik cala qisya and qala man okehhh! sila terharu~ 


 actually, memang nak jalan-jalan pun..pika memang suka berjalan-jalan...ngehehee...so, why not kita pergi cala kingdom! props nya memang comels you! masuk2 je teruja jap..mata terus menuju ke area shawl yang tengah tergantung tu..dalam hati ni memang nak beli shawl pun!


frame yang tergantung pun comel taw! 


punya exited nak cari shawl..acah-acah je lebih..hihiii...tapi time datang banyak dah sold out! memang silap lahh datang lepas raya..orang datang berfore raya ye dak?




love the design :)


confuse which color is suite me! errrr~
which one will be mine ?


ze accessories


what an exited reaction...ngeee...


peneman yang setia meneman..


sebelum balik wajib bergambar di main entrance dulu...
creative and pretty the decoration of the boutique!

*ohh, i wish one day i will have a boutique toooo! wish me luck :)


OOTD:
gold silk pashmina
tribal top
puffy cardigan bought at time square
purple bottom
fashion supermaket pink evil handbag
accessories forever 21 and vincci

*normally i comfort just wearing a selipar, so no harm to my leg :P


last but not least, my shawl color selection

yeayy, look what i got! meggie chiffon shawl..teehee~
hajat dah tercapai :)


kepada sesiapa yang belum sampai lagi ke cala kingdom ni..boleh serbu ke shah alam seksyen 7..for more info visit www.calaqisya.com


till then, byee


thanks for reading this ^_^

Saturday, September 15, 2012

mother daughter day out

assalammualaikum...
gambar yang menjadi tanda tanya :P
 sebab tadi pika post konon nya nak "cari cincin tunang"..hewhewheww..tak sangka ramai yang terpedaya! sampai ada yang msg and call tanya betul ke nak tunang...maaf lahh kawan-kawan ku...semua tu hanya gimik semata-mata...
maaf ye..masa ini pika teman ibu cari barang kemas apa tahh..tak reti =.="

cakap pasal barang kemas ni....teringat kawan pika pernah cakap macam ni..

" orang sekarang ni sibuk nak beli gadget yang beribu-ribu sedangkan harga gadget memang akan turun dari masa ke masa...kenapa lah dorang tak beli emas yang harganya semakin meningkat dari semasa ke semasa.. "

bila difikirkan, hurmmm..betul jugak..sebab emas ni..makin lama di simpan, makin mahal..macam arak jugak (yang orang kapir bangga-bangga kan tu) semakin lama anggur tu diperam..semakin mahal la nilai nya.... 

so, renung-renung kan lahhh...


aktiviti hari jumaat yang indah ni ialah meneman ibu shopping..wink wink ^_^   
... mother daughter day out gitu! ...
spend some quality time with my mother since she already recover dari penyakit dia..memang tak 100% but at least she can walk and smile is enough for me..ohh, i love you ibu :)


shopping di sekitar kawasan sunway damansara..mission nak mencari maxi skirt untuk ibu..dan mission accomplished! lepas dah cari maxi skirt, cari perfume pulak..ngee... setelah selesai shopping-shopping tu, ibu cakap dia teringin nak makan mee kari...so, pika suggest kan noodle station...

ze drink :)


mee curry yang ibu order...
boleh tahan sedap jugak mee curry nyaa..berselera jugak pika makan..ngehehehee..


enak menjamu selesa! nommnommnomm...


kuetiaw ladna apa tahh...
rasa nya biasa-biasa sahaja..mungkin sebab pika pernah rasa kuetiaw ladna yang lagi sedap kot...mungkin lebih nya ada taucu sikit dengan daging slice kot...


turut berselera makan :)

keluar kedai dengan muka kekenyangan :D
alhamdulillah....ngeheheheee



this is my simple outfit that i choose for mother daughter day out..simple and comfortable ^_^
pika mix blue with neon yellow mustard! and add an accessories extra colorblock


OOTD:
neon mustard shawl from Sincerelybyus Shawls 
blue basic blouse from scarlet
purple bottom
colours colorblock oversize envelope clutch 


accessories from forever 21 & vincci


pfftt..what with my eyes? i'm wearing this

pika mintak kita bersama-sama mendoakan kesihatan ibu pika..moga-moga dia terus ceria dan sihat! pika belum bersedia untuk apa-apa .. sekarang yang pika mampu tolong hanya berdoa, dan memohon kepada Allah untuk menolong pika and family..kita ikhtiar yang terbaik..insyaallah..
aminn...


" When your mother asks, "Do you want a piece of advice?" it's a mere formality. It doesn't matter if you answer yes or no. You're going to get it anyway"
- Erma Bombeck



till then, amigosss..


thanks for reading this ^_^