Wednesday, August 29, 2012

total recall

assalammualaikum

sebelum pulang ke kuala pilah untuk sambung pengajian ku, hari ahad tu pika sempat lagi keluar dengan encik SR..dia kata dia dapat tiket wayang free company bagi..jadinyaaa, pika terpilih sebagai peneman..hihiii..siapa tak suka benda free kan..ye dak...

jadinya terkandas rencana pika untuk pulang ke pilah pada hari ahad tu..hari isnin baru sampai pilah..hihiiii....takpe lambat..janji sampai..dan selamat sampai..kannnn..


tengok-tengok..senyuman pun lebarr jeee...

cerita yang terpilih tu pulak ialah cerita total recall...mesti la cerita OMPUTEH ..puas hati sikit kalau tengok dekat wayang nak nak FREE...weeheeee~


 tiket free..see the price! RM0.00..ehehee..
pika tak pernah tengok tiket wayang dengan harga RM0.00..korang pernah tak?


pelakon hebat-hebat!


pelakon jessica biel pulak! 
MY FAVORITE actress..memang syok! 

cerita ini menceritakan masa akan datang, dimana tanah terhad di atas bumi dan cuma ada dua negara je..satu bandar sikit tempat teknologi, apatah nama tempatnya lupa..dan satu lagi tempat pertempatan biasa, the colony kalau tak silap..cerita ini memang seronok..boleh search the synopsis la kalau nak tahu lebih lanjut.kalau nak puas hati boleh tengok sendiri..kiranya tak rugi la kalau nak bayar untuk tonton...
 rating 8/10 bintang laaa..


lepas habis je movie tu..jalan-jalan lagi..tak de jalan-jalan mana pun..pergi mencari tempat makan..dah bosan nak makan tempat yang biasa pergi..nak try something else pulak..hihii..


oleh itu nyonya colors telah menjadi pilihan hati...
pika makan yellow laksa (thai) 




OOTD:
silky stripe pashimna 
scarlet puffy cardigan
black lace maxi dress
unbranded handbag
crocodile wedges



pika beli accessories...tambah lagi collection yang sedia ada..ahahahaa..
memang hobi mengumpul accessories !




till then,



BYEE



thanks for reading this ^_^






Tuesday, August 28, 2012

7th day of eid ul fitr 2012

assalammualaikum


sampai sudah ke raya yang ke-7..alhamdulillah :)
kali ni pika berkesempatan beraya rumah kawan-kawan pulak..eheee...punya lama pika dengan family ke sana-ke sini..akhirnya berpeluang nak beraya rumah kawan.....
ni semua kawan-kawan diploma pika...





OOTD:

olive green pashmina
shocking pink fish tail dress
olive green maxi skirt bought at The Curve
unbranded handbag
Crocodile wedges

bercerita pasal oufit ni memang pika in LOVE with this shocking pink fish tail dress ni..kain nak lembut dan longgar..boleh digayakan dengan seluar..


kali ini pika beraya di kuala selangor..sebab ramai member diploma stay area situ so beraya sekali harung...semuanya last minute plan..lepas pergi rumah ni teringat rumah ni lepas tu rumah ni lepas tu rumah ni..banyak rumah daa sudahnyaa..mulanya ingat nak beraya dalam 2 ke 3 buah rumah je..akhirnya jadi lebih..baru ku sedar ramai mmber pika stay dekat area selangor tu..ehehehe..
 budak teruja tengok sawah padi..wee~




 last-last minute hangkot sorang sorang...


 pergi beraya rumah hafifah...


rumah besar dewan ni..ehehehee...boleh buat persidangan tak pun buat court badminton..kehkehkehh...


next station, beraya rumah azmerr 



kemaen exited lagi yee..



next station. rumah syaza


ok, flash habis...
mak dia masak sedap ouhh..tp pika serious dah kekenyangan...so tak dapat nak makan banyak..


next station, i-city..


ahahaaa..takde lahh..rumah kid..malam-malam macam i-city...



kucing COMEL..bulunya lembut..geram OUHH!


last station, rumah pika...pergh, mereka yang masih tegar beraya sampai pukul 1am  lebih..ehehee..mood raya habis-habisan sebab isnin dah start kuliah...


dapat jugak spending time together with my friends..beraya-raya..menziarahi rumah mereka..kalau tak pergi memang tak tahu ramai member-member area kuala selangor..tu lah kelebihan beraya..kita dapat berkenalan dan mengeratkan silarturahim sesama insan...kankankann...kalau dapat makan makanan sedap and dapat duit raya tu kira BONUS lahhh..huhuuu


till then,
kalau ada cerita raya lagi..nanti pika update ye..insyaallah



 byeee


thanks for reading this ^_^


Monday, August 27, 2012

Review: Dreamy-I Pink TheDollyEye

assalammualaikum

hi, have you ever think of pink eyes? ahahhaaa.....today pika nak buat review pasal contact lens..pika pakai contact lens ini memang atas dasar pika rabun, bukan sekadar suka suki..tapi tapi tapi..tak tahu pika buang tabiat apa tetiba tergerak hati nak membeli contact lens colour pink! ahahhaa..SERIOUSLY ? enjoy my review..

*pstt..kalau tak suka scroll laju-laju yeee...


TheDollyEye 
korea color contact lens
100% made in korea
Code: Dreamy-I Pink
Actual Diameter: 14.5mm
Big Eye Effect: 16.0mm
Water Contents: 38%
Life Span: 1 year
Power: 175



the lens look like..pink habisss wooo...




my review:-
# diameter memang besar buat mata kita nampak bigeye effect gitu
# mula-mula agak sukar nak apply sebab mata pika ni agak sensitif..so kena jaga elok-elok!
# lepas dah rendam lama-lama dalam solution..alhamdulillah mudah nak pakai :)
# warna agak rare! tapi kalau dalam lighting biasa tak nampak sangat..nampak macam biasa je..bila ada extra lighting tu memang obvious nampak lah warna pink tu..ehehehee
# boleh lasting lama tapi mudah kering jugak..kena kelip-kelip mata banyak kali ouhh..



rare bukan? ehehehee...
jangan bagi adik-adik korang tengok, karang confirm dorang lari lintang pukang weyhh!


ehehehee..

thats all my review..do check my others review...THANKS


byeee...



thanks for reading this ^_^


Sunday, August 26, 2012

5th & 6th day of eid ul fitr 2012

assalammualaikum

lagu raya: Suasana Hari Raya by Anuar Zain & Ellina


selagi syawal masih ada memang mood nak raya memanjang jerr! so raya ke-5 dan ke-6 pika raya di melaka (belah ayah)......



 

 RAYA OUTFIT:
green pashmina from Mekkah
green kurung modern
WR handbag
flipflop sandle



sebelum balik melaka tu kami ziarahi kubur nenek pika ... al-fatihah~






 with our beloved mother!
mari kita doakan kesihatan dia..she fighting for cancer (final stage)..i always hope she in good condition and happy! May Allah bless my mom...


beraya rumah mak ngahhh


ok, cincin juicy rose den sama dengan kuih cornflakes bentuk rose ni..teeheee~


my family with makngah family :)


smart tunnel


dekat kampung melaka..actually bukan kampung pika tapi kampung sedara ayah..peghh suasana kampung betul! sedih la pika takde kampung..sobsobsobb ;(


datang rumah orang buat macam tempat sendiri..well, itu memang hobi kami ^_^


stay at Melacca hotel..maklumlah orang takde kampung..sedih kannn...

we are family :)


we are sibling :)
from left bonia, ray ban, ray ban, vincci

kami beraya sambil shopping dan bergembira..huahuahuaaa..


memang tak miss kalau pergi melaka tak singgah tempat cendol ni kan...


with potato twist


lepas tu singgah mydin MITC melaka...besar ouhh!


bila beraya sambil shopping..jadi macam ni lahh..hihii...


ok, till then..i will story more about MyRAYA SOON! insyaallah :))


thanks for reading this ^_^


Friday, August 24, 2012

4th day of eid ul fitr 2012

assalammualaikum



aik, terus skip ke raya ke-4..sebab raya ketiga pika on my way back home...takde bejalan mana pun melainkan duduk dalam kereta lepas tu menghadap jem nasib baik sekejap je..uhuhuuu...so hari raya ke-4 baru la pika jalan beraya... pika beraya di area KL sahajaaa..pergi rumah sedara-mara yang ada dirumah je lahh..yang takde dirumah tu takdapat den nak tolong..ahahhahaaaa...


MERAH makngah you!


 accessories charm bracelet with YSL inspired red ring


RAYA OUTFIT:
wider black pashmina from Mekkah
red kurung modern 
F21 handbag
SACHS shoes


OVER FLASH!
i know..its scary..keep away from your kids :)


rumah 1st beraya..cousin ayah...


lepas tu beraya di rumah cousin ibu pulak..weeheee~


budak ini dah besar-besar pun masih dapat duit raya ouhh! hehehehee..terasa muda jerr ^_^



korang beraya macam mana..mesti penat kann..ehehehee...
will update more SOON! insyaallah :)
SENYUMMMMMM..

till then,



thanks for reading this ^_^