Saturday, June 30, 2012

yang dikatakan "kembar" pika dah kahwin

assalammualaikum


hai, sebab time pika dulu-dulu time first time buat blog ada ramai yang comment muka pika macam Irine Nadia Marchello blogger femes tu..ye ye pika tahu mesti korang semua tengah buat tangan dibahu mata keatas kan seleps baca benda statement ini..haha jauh kot nak samakan pika dngan dia..tapi kami still ada persamaan..kami sebaya..ahahaa.. ^_^

ahaaa..pika tahu time irine update blog dia and semalam dia post kat page FB...
arhhh..so sweet kan mereka ni..

Dear Irine, semoga diberkati Illahi..semoga hubungan berkekalan hingga hujung nyawa..dapat anak yang ramai-ramai sebab kahwin muda lagi ni..jadi isteri yang bertanggungjawab..ehehehee..
amin amin ya rabbalalamin



kenapa lah boleh dikatakan muka pika sama dengan irine ni ye..
semua gara-gara kak susuegodday la ni..hihii...


okay lahh..


till then


thanks for reading this ^_^



knock yourself out

assalammualaikum...


hai, kabare? cuti minggu seharusnya pika berada di rumah..wink wink ^_^

sekarang ni nak cuba didik kan diri supaya jarang-jarang balik rumah..tapi tak boleh..tambah-tambah lagi nak dekat puasa..tak pe..i'll be strong person soon..insyaallah...

last week, pika dah balik pilah and jumaat tu pika keluar dengan my housemate since jumaat jadual kosong...kalau dapat kosong kan hari isnin jugak kan best..ngahahahaaa...


here we are...when girls hit the road! memang massive lhh..


camewore with the mirror mirror on the wall...

and terpaling best nya...
i'm wearing Dian Pelangi tie dye shawl..arghhh..akhirnya dapat jugak nak beli
wink wink ^_^

destinasi yang terpilih ialah JUSCO SEREMBAN 2..memandangkan situ je tempat yang best bagi pika...tak berapa suka pergi terminal 1...tapi ada kawan-kawan kata best...mungkin best kot tapi bukan di mata pika....sampai je destinasi semua kelaparan...

tempat terpilih ialah Pizza Hut~

kami memcuba pizza hut steak yang baru...nak daging tapi dah habis..ambil ayam pun bole
dengar iklan dekat radio tu best kot! menyelerakan je...nommnommnommmmm

side dish:- 
spaghetti bolognese 


lasagna seafoad 


mushroom soup & air revive
  

enjoy the spaghetti bolognese with mata juling


with kyra akiera


kaka & umi bersuap
if you notice..umi wearing pikalurve sateen shawl in purple! loyal cust.  ^^
thanks kawan ku....


lepas makan kami shopping tak ingat dunia.....

okeyh..rambang mata lah masing-masing bila dah sale sampai 70% kan!!!
jalan ke semua butik ada SALE...arghhhh...saja jer..


beli accessories dekat vincci..my favorite accessories store..
tempat pilihan accessories pika!



but still pika try control myself....but my friends ni semua tak ingat dunia...shopping bagai nak rakkkkkk...tak pe masing-masing lepas gian...kasi can sama mereka :)


muka kata nak jimat tapi shopping banyak babanyak....


OOTD:
 Dian Pelangi tie dye shawl
unbranded mustard crumple long cardigan
wardrobe rehab handbang
accessories mix n match

lepas dah puas shopping dari kepala sampai lah kekaki semua pakaian dan accessories dah di beli kami ke TGV..memandangkan itu je yang ada..prefer GSC lagi..tapi mana-mana pun boleh lahh..
cerita yang menjadi pilihan ialah MADAGASCAR 3!
walaupun dah besar cerita ini tetap menjadi pilihan hati..ahahahaaa..orang lain bawak anak-anak..hahahaaa...tapi puas hati tengok cerita ini..memang best and superbb kelakar sangat! pika gelak sumpah tak ingat dunia dalam panggung tu..aiyoooo..

bagi 4/5 bintang..


tix RM13 for each person


muka kepenatan ^^


wait before we can enter the Hall 2

well, movie pun start pukul 9.30 mlm habis for sure around 11pm kan..lepas keluar panggu mall tu sudah tutup kecuali dekat tempat entertainment...lepas habis ke movie pergi toilet (wajib) pastu terus keluar ke parking and balik ke rumah sewa ku di k.pilah



and the next day (sabtu nya) pika ada match netball..suka antara program..lawan punya lawan..alhamdulillah dapat tempat ke-3..amin :)))

sebenarnya tak expact pun menang sebab memang masing-masing main dengan sambil lewa je..agagagaaa...rezeki...lepas tu kulit muka pika dah gelap and mengelupas..alhamdulillah sekarang dah okay sikit..nanti pika share tips macam mana nak cepat pulihkan kulit yang burn tu...tungguuuu...




thanks for reading this ^_^


Friday, June 29, 2012

happy berjuta kali

assalammualaikum

hello rakan-rakan kesahayangannnn...ahaaa, memandangkan entry ini happy..jadinya kena la adapt dengan keriangan tersebut..maaf lah kalau-kalau terlebih happy sebab sebab tak boleh resist lahh ke'happy'an itu..agagagagaaa..

bertarikhkan 20 JUN 2012..pika terima satu hadiah..yeay..whats make me happy everrr..siapa tak suka hadiah kan..kan kann..i bet korang semua pasti suka hadiah kan!


hadiah ini diberi oleh Cik Fatin Hanani..thanks girlfriend! mula-mula tak sure apa benda lah semua pastu dah open wrap terus jerit sebab happy...yang pelik nya mana lahh Cik Fatin tahu pika nak menda alahh ni..rasanya tak pernah cakap dekat dia pape pun..apa-apa pun terima kasih lah Cik Fatin ye...

sekarang boleh simpan cincin berzilion pika tu..weeheeee~

bila dapat hadiah tu terasa macam bufday hari tu..walhal bufday sudah 2 bulah lepas...
serious happy...tengok la muka tu..memang confirm-confirm happy!


lepas bukak je gift ni..pika terus msg Cik Fatin kata yang pika suka berjuta kali...ehehehee...
ofcourse lahh tak pernah or jarang dengar kan... ^_^

dear, Fatin..thanks for be my girlfriend yang best! always alert about something! SAYANG FATIN lebih-lebih! muahhhmuahhh...eheheee..

kalau tak bagi hadiah pun masih sayang jugak ye! jangan salah faham pulakk :)



thanks for reading this ^_^

Monday, June 18, 2012

semester lima

assalammualaikum


hello readers yang awesome, ahaaa..i leaving...elehh kecoh macam tak balik rumah dah..macam pergi overseas gitu..ahahaaa...

okayy, my study life starting back..wish me a very goodluck for this final semester of studying and get ready for my practical (tahun dpn kott)...weehuuu~


senyum lebOrr untuk anda semuaa..

what i wore:
crumple shawl (wider size) from pikalurve
scarlet top
lee black jeans
studded handbag *my fav


sebelum balik ingatkan nak setle pasal handfone yang ada problem tu, tp orang tu kata lambat lagi...saborr je lahh...lepas tu, meneman kawan ke pavilion jap...sambil tunggu dia uruskan urusan dia..sempat la pika shopping sikit..pika beli 3pcs of chunky ring je..aww! benda yang pika tak boleh resist taw..obsess gilaaaaa dengan chunky ring ni...perfect gift for me i think ^_^


so, semalaman kemas barang...
k.pilah , here we come!

ini hanyalah separuh dari barang yang pika nak bawak..maksudnya ada lagi...ahahahaa..perempuan memang sah-sah kan....dari jauh dah boleh nampak mee segera kan..hahhaaa..itu memang keperluan asas buat student..ngee~


ok, wish me GOODLUCK and SUCCESS okay..


nanti kalau ada rezeki dan masa lapang, pika update lagi...


byee...


thanks for reading this ^_^




Sunday, June 17, 2012

Dental Care

assalammualaikum

hello readers, i know that this is weird to tell people that you have a dental problem..walaupun tak seteruk mana but i hope this will help us clean & healthy..okayy?

today i have an appointment with my dentist..sebenarnya appointment ayah pika tapi sibuk nak menyibuk jugak..bukan pika je yang menyibok, abang dan adik pun nyibok gakkk..tapi ayah offer..siapa taknak kan..appointment apa ye? pika tgh mood nak keep healthy lifestyle ..ahahaaa...ok, gelak sikit-sikit sudah... 

lokasi: klinik pergigian Rohaya, seksyen 6 Kota Damansara...
time: 2.30pm and above
operasi: scaling & polishing

ini turn abang pika kena scaling..
my turn come first, so tak sempat nak capture picture pika kena scaling..ngilu nyaaaa...tapi tapi...Doktor tu siap puji pika, yang pika mempunya gigi yang cantik dan bersih..HAHAHAHAA..kembang semangkuk akuhh!
*bukan senang ye nak Doktor puji kita...agagagagaaaa...


beautiful smile start with clean teeth
*iklan seketika 

siap scaling!
 memandangkan gigi pika tak banyak problem, semua nya berjalan dengan lancar dan cepat...memandangkan ayah yang punya appointment, so, take time lebih la...banyak masalah dental bila dah umur meningkat..so, kepada rakan-rakan kesayangan ku..JOM kita jaga gigi kita dan kerap minum susu segar supaya gigi & tulang kita kuat!


serious azam kali ini nak keep healthy sangat-sangat sebab sekarang ni mudah nak kena penyakit...doa-doakan azam pika menjadi dan berjaya ye :)
pika doakan untuk anda jugak...kita kan sesama saudara seIslam :)
*aminn..



and pika sempat beli IN2IT lip treat..sebab terpikat sangat!
memandangkan ianya lip treat..pika kan buat review dalam seminggu dua lagi ye..kita tengok keberkesanan nya kemudian dan pika akan buat review untuk itu :)
tungguuuu....
keep updating with me


eheheee..



byeee...



thanks for reading this ^_^


Saturday, June 16, 2012

facial wash that i used

assalammualaikum

hello everyone....hows your day? miss me? ok, jawab dalam hati je ..eheheee...sebab ramai yang ingin tahu dan ada juga yang bertanya dekat pika pencuci muka apa pika selalu guna.. so, this entry specially dedicated to those who wanna know..pika akan share dengan anda semua...
sebelum itu nak maklumkan siap-siap lahh ye..pika tak guna SK-II ke, ESTEE LAUDER, CLARINS mahupun CLINIQUE...belum sampai usia lagi nak guna product sebegitu ^_^ .. well, pika pun student lagi..masih under my parent tanggungan semua..so, tak payah nak demand lebih-lebih la kan..ahahahaaa

tak flawless mana pun :)



GARNIER LIGHT FACIAL WASH
*gambar sumber google
pika suka pencuci muka ini sebab buih banyak..picik sikit je pun buih stil banyak..dan baunya wangi sebab bau lemon..ada sesetengah orang kurang gemar dengan bau dia, tapi fine for me..lepas cucije dah nampak kesan cerah pada wajah dan rasa segar bugar gitu!



L'OREAL PARIS PERFECT WHITE FACIAL WASH
*gambar sumber google
texture nya macam milky sikit..tak banyak buih tapi still bagi kesan yang sempurna lah nak cuci muka..lepas pakai tu kurang nampak kesan segar bugar mungkin buih tak banyak kot tapi hasilnya lama kelamaan memang memberi kesan cerah pada wajah..bau pulak macam bau susu sikit..kurang pasti la pika bau apa..eheheee..



 SAFI BALQIS PERFECT 10
*gambar sumber google
i think my first pencuci muka la..zaman sekolah dulu..time tu takde la perfect 10..tapi still safi balqis..pakai je terus terpikat sebab memang memberi kesan kecerahan serta merta..lepas cuci muka tu terus rasa segar dan kulit pun nampak cerah je..baunya pun wangi....



ketiga-tiga pencuci muka diatas merupakan pencuci muka yang sesuai dengan kulit muka pika..tidak terlalu kering atau pun lembab..just nice dengan kulit muka dan cuaca kita di Malaysia

ahahaaa, mesti pelikkan kenapa pika ada smpai 3 pencuci muka...kenapa tak stick dengan satu pencuci muka je kan..sebab bagi pika ketiga-tiga ini ada kelebihan tersendiri..kulit muka pika ini tidak terlalu sensitive..boleh suite mana-mana je tapi ketiga-tiga diatas antara yang the best lahh..


kalau ada rezeki lebih nanti insyaallah nak try SK-II pulak

sebab before this pika ada beli SK-II ni tapi set percubaan je lahh..set percubaan nya sahaja dah beratus-ratus..apa-apa pun biar muka bersih dan suci...jangan guna yang mahal-mahal tapi takde improvement pun pada kulit anda..guna lah yang bersesuaian dengan kulit anda and memberi kesan yang effective!



so, what yours?
kongsikan lah dengan pika....pika tag semua pembaca entry ini..untuk ceritakan kisah anda..pastu tinggalkan link dekat comment taw..pika pun nak baca :)



byee..


p/s: dah baca, kongsikan lahhhh cerita anda ye!


thanks for reading this ^_^

Friday, June 15, 2012

learning something new

assalammualaikum


hello readers...

nothing much..saja nak berbelog sebab hati girang gudah gulana (tak tahu maksud apa..pakai taip je) .. sepatutnyaa pika kena ada di U..well, dah starting my study life back! so extra focusing on my study and less focusing for jalan-jalan & shopping and also for pikalurve..sebab susah nak bahagikan masa untuk online bila dah start study and sumber tenet nak online pun tak sekuat mana dalam hutan itu ye..pika adalah antara gadis yang kurang terer untuk bahagikan masanya dengan baik..tapi masih dapat manage diri dengan happy dan rapi gitu! ohohooo..apa-apa pun pika still akan sedaya upaya untuk layan semua pikalurve's sweetheart and masih tegar untuk berblog!


jenggjengg...dah ada pengalaman cukur jambul baby..yeayy...
lepas ini tak lah kekok sangat nak cukur jambul mana-mana baby lagi..dah reti..wink wink ^_^
ada sesiapa nak offer baby bagi pika cukur jambul! agagagagaaa...

*picture creadit to Fatin Hanani


baby cute Adelia Izz Zahra..ini sama sekali bukan baby pika mahupun kakak pika..ini baby kepada kakak kawan pika, Cik Fatin...

*picture creadit to Fatin Hanani

orang dah jemput kita pun hadirkan lah diri dengan rasa kembang kempisnya..datang tengok baby and cukur jambul...and sepatutnya pika kena makeup kakak dia dan malangnya barang makeup tertinggal dirumah..apa punya tukang solek la tertinggal makeup ..agagagaaa...

learn from my mistake ;)



ahaaa..lepas ni baby Afrina Amanina (puteri Maksu pika) ini pulak jadi mangsa....ngehhngehhngehhh..
insyaallah, kalau takde apa-apa halangan maksu pika kata dia nak buat majlis cukur jambul untuk puterinya pada 30 june ni..dan sangat berharap pika tak busy and dapat balik untuk memeriahkan majlis yang akan datang..


doakan pika cepat kurus ye :)
ok, tetiba takde kena mengena dengan baby-baby yang cute diatas..ahahahaa



byeee..

thanks for reading this ^_^

Tuesday, June 12, 2012

karaoke pun boleh

assalammualaikum

seronoknyaaaa pika dapat update blog kesayangan ini!!!serious seronok..sayang ketat-ketat dekat blog pika ni...muahhmuahhmuahhh..eheheeee..

bukan apa..lately ada problem sikit nak updating anything and something..blog skesayangan ini lahh yang pika amat rindu..rela tak on FB janji dapat update blog or open blog..pika seorang blogger tegar! :)

ok, tamau berleter panjanggggg leborrr...

al-kisah nak cerita beberapa minggu yang lepas pika ke ipoh perak untuk menemani kawan pika (rabiahJ) ke rumah sewa nya disana..memangdangkan dia study di poli kat ipoh so, dia nak ambil a few stuff yang tertinggal di rumah sewa nya..and she brings me along together..yippy! pika memang hobi berjalan-jalan..ngeee~


ad this is me..maaf atas comot di muka itu :)
al-maklumlahh..pika baru mencuba nak buat shading..and sekarang dah semakin improve! i like! 


on the way nak ke ipoh mesti lah berhenti rehat seketika.............
pantang nampak COOL BLOG! 


as we arrive..settle barang-barang rabiah and having a perfect meal that is laksa dekat tengah-tengah hujan..weeee~ what a memory !


as you can se..dah sampai ipoh aktiviti nya ialah karaoke!


rabiahJ and her friend..


rabiah singing..while i'm choosing the song..wait for the queue..
  as you can notice rabiah wearing sateen shawl from pikalurve and i'm wearing PolkaDots crumple shawl (wider size) from pikalurve also! superbb loving it!

as we done singing..tak main bowling pun....

saja bergambar :)


as you can see the journey!

actually banyak aktiviti nyaaa..macam-macam..ini je yang sempat di rakam..huhuu..
kita makan dalam hujan..jalan dekat datarang ipoh and makan lagi..jalan-jalan..and stersekat dalam jem dekat highway..huhuuuu..


btw, thanks to rabiahJ and her friend ^_^



byeeee..


thanks for reading this entry

Wednesday, June 06, 2012

Kim Kardashian Herself Makeup Tutorial

assalammualaikum

siapa peminat Kim Kardashian? angkat tangan..okay..dah dah..jatuh tangan..
to day pika nak buat review lahh sangat kan..

dear lovers and haters of kim kardashian, her makeup always look GOOD ^_^


you want this look?

jom tengok tutorial yang dibuat oleh kim kardashian sendiri......sebelum itu..sila ambil snack atau sebarang kekacang dan jugak minuman..preparation gitu...


ok, mesti korang penat kan tengok 4video yang berbeza..agagagaaa..tapi hasilnya puas hati kan...tapi ada certain part yang terhalang oleh tangan tukang make up tu..heheee..


itu sahaja..byee..



thanks for reading this entry...

Tuesday, June 05, 2012

it's not about money

assalammualaikum





it's not about MONEY, but it's FRIENDSHIP ^_^
yess, what i meant by the title :)




hari ini kaki pika lenguh..sebab berjalan-jalan dan jalan...bukan itu saja..malah perut pun kenyang sebab makan dan makan dan makan...alhamdulillah :)

sekarang pika tengah update sambil bebaring..nak tunjuk bertapa penatnya aku hari ini...ahahahaaa...penat tapi gembira takpe..jangan penat tapi mendatangkan marah..memang tak!


hari ini pika keluar with my friends..setelah cuti dua bulan and cuti pun dah nak habis..akhirnya dapat jugak kami berkumpul 4orang bersama-sama gitu..kenapa exited sangat? sebab kami sangat susah nak plan berjumpa empat orang serentak...susah susah..sebab masing-masing ada agenda tersendiri..jadi kena set time and date yang betul untuk kami semua free dan hangout togetherrrrrr..kami ke midvalley..saja jejalan..makan&makan..window shopping je lebihh..tapi sekarang tengah SALE..step your foot out and shopping!...ngeee~



sampai terus tertarik dgn MICKEY MOUSE ni...ramai bebudak kat situ sibuk bergambar..kurang lebih jugak ibu bapa mereka..ahahaaaa...



as usual kalau kami berjumpa memang dah resmi dengan Cr.Junior..memang tempat febret gitu! kalau tak, tak sah ok...puas hati makan kat sini..burger besar dan sedap..kentang goreng yang lazat and fresh!..air boleh refill sendiri ikut suka hati nak flovor apa..memang awesome..so, kalau difikirkan tak rugi pun spend sikit duit untuk service macam ni kan...tak payah berkira sangat :)


what i order that day is BIG BURGER with cheese one set...
selalu makan mushroom..tapi kali ni nak try something different..kira tukar-tukar jenis rasa lahh..ahahaaa...


me and rabiahJ gitu :)


Azmira and Shilaaa


lepas makan dah kenyang kami pergi main bola keranjang sampai berpeluh-peluh..berpeluh macam main kat court je..padahal main dekat tempat game tu je...sebelah bowling tu..alahhh, tak kan tak tahu kot..nak tahu pergi ye nanti..tapi serious berpeluh..and tak padan dengan pakaian ala-ala gadis melayu gitu tetap nak jugak main...seronok~


suka ONE DIRECTION and especially HARRY!
jumpa poster pun sibuk nak posing..kalau jumpa orang nya takpe lahh jugak..tapi kalau jumpa orangnya mahu pengsan dulu pika..tak sempat nak bergambar..


mereka yang semakin kuruih..pika jugak yang ketinggalan..
tulahh, lagi orang suruh diet, lagi aku tibai ayam berketul-ketul..memang ketinggalan lah kau..HAHAHAAA..

SENYUMMMMMMMMMMM...
*sila abaikan muka pika yang bulat itu..terima kasih :)


kalau siapa yang memang follow blog pika dari awal, mesti tahu kisah kami..
rutin kami pun samaaa..macam tradition gitu.. :P



what i wore:
green paisley pashmina from Mekah
top from scarlet
green long skirt bought at The Curve
unbranded flat shoes 
F21 handbags
accessories: diva, vincci, ring bought at Azya Bazaar



 apa yang pika beli ialah more and more bangle...
ehehee..saja nak tambah collection yang sedia ada tu...
pika beli dekat pink evil atau well known as Fashion Supermarket...boleh cari dekat mall berhampiran anda..insyaallah ada.. :)


ohh kesayangan ku!

thanks my darlings semuaaaa (dah ada 's' pun still ada semua..gagal,gagal) 
akhirnya dapat jugak kita spend time together! serious having fun..jalan-jalan sampai kaki dah lenguh...ahahaa..biasa la tu :D




p/s: lepas dah tengok kawan-kawan makin mengecil dan semangat nak mengecil jugak!!!! doakan pika semoga cepat kurus ye..nanti pika blanja anda coklat :)
*bukan rasuah tetapi hadiah ^_^




thanks for reading this entry