Thursday, May 31, 2012

goodbye P

assalammualaikum

hello readerss yang awesome...


why i'm loooosing my P?
or
it is loooosing P for pikalurve?
or
loooosing P for my nickname...

negegeheeheheee


sebagai pembuka bicara..pika hidangkan anda dengan gambar budak suka posing sendiri especially dalam kereta...why? suka hati la..bukan posing dalam kereta kauorang ponggg..agagagaaa...but, basically ini adalah tabiah perempuan..posing, camwore and nak jugak buat muka cute-cute gitu! eheee...

pika bagun awal pagi, and amazing is its raining in the morning until noon okeyh..so happy yet sleepy..pika ke Jabatan Pengangkutan Jalan also known as JPJ..bukan bayar saman or anything ok...pika ke JPJ untuk dapatkan my permenant license..yeayyy...hooooreyyyyyyy!!!

so, basically....i looosing my P..that what i meant by i'm loooosing my P...
  *konpius mak jemah, nokss!




go by stages..
from L --> P --> PERMANENT LICENSE
sila abaikan muka pasport ku...well, gambar pasport kot..nak posing buat peace and muka acah-acah korea memang tak dapat la derr...apa tah lagi gambar posing sendiri by mean ambil gambar sendiri.. tak boleh derrrr...hihiii..



-----------------------------------------------------------------------------------------

here some tips for those who new and nak renew license...
1. sediakan wang tunai (at least ada RM50)
2. mesti ada gambar ukuran pasport (sekeping pun cukup)
3. kalau boleh, elak pergi hari isnin

kalau takk..tunggu je la sampai ptg.......

XOXO
-----------------------------------------------------------------------------------------


alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar not like what i expected (penuh orang dan kena beratur tunggur angka giliran)....alhamdulillah by the time i'm arrive semua berjalan dengar lancar..tak sesak-sesak mana pun and doing great...


so, tommorow dah boleh cabut sticker P dekat my bumblebee..jyeahhh!




DRIVE n SAFE 
be a great driver..don't drink & drive!

bye



thanks for reading this awesome people!
do spend some time again and reading next entry...

Tuesday, May 29, 2012

pikalurve surprises !!!

assalammualaikum

hello beloved readersss...

hope you guys like this...................


RM10 banyak tu!!!!!!!! SALE! SALE! SALE!!!!!
tak payah nak pakai cantik2 untuk keluar..duduk depan computer anda dan terus order!!!

surprisess!!!!!!!

visit here now

like here now



selamat bershopping semua!!!!


Monday, May 28, 2012

love after FOOD

assalammualaikum

hello people........

this is the lover of my life after FOOD


i'm new and try my best on this small business world..i'm might not great or anything at least i'm try something that i like and i'm kinda proud of it..this is awesome..well, pikalurve still small and unknown..agagagaaa..far far away to well known like others super blogshop..pikalurve need more support from all of you especially girlsss..i'm trying my best to put things together the best i can..i will provide the different style of hijab and accessories..wish me luck people..i'm hoping that one day i will successful..

so you can help me by giving me an idea what stuff should i added to pikalurve and what you like..this is a big favor of mine..i'm glad if you guys can help me and keep giving me comment and support...pikalurve lurve yaaa!


that all.....

 sneak peak a bit on SUNDAY (27 MAY 2012) at RASTA TTDI

like us on FACEBOOK
*tiada paksaan ye...


stuffyyyyyy...
smua jadi harga runtuh all scarves & hijab are only sell between RM5-RM10 only..i'm totally serious...memang discount habis-habisan lahh...


 you know how much i love you?...weeheee~



that all, btw i'm quite disappointed on this time bazaar because the crowd ..... =.=

however, wish me luck everyone..i will update new hijab styel on june..this is pikalurve creation..for sure i'll make a special tutorial for each of hijab that i design...i'm just hopping for more support form you guys..lot of love from pikalurve....... ^_^

do visit pikalurve website
www.pikalurveshopping.blogspot.com

like pikalurve page on facebook
www.facebook.com/Pikalurve


byee..


thanks for reading this entry people...

slightly turban

assalammualaikum

hello my beloved readerss....


 picture source google and edit by me
this some other turban style...

free hair people pun masih interested with tuban because this is NEW TREND..

well, in malaysia we might know that Yuna wearing tuban..but in other country..lots lots of people already wearing this style...well, this suite for only brave people..sebab dekat Malaysia ni..well you know...pakai tudung berstyle sikit dah cakap yang bukan-bukan..bukan semua orang dekat sini OPEN MINDED..so, nak berfesyen kena ikut tempat jugak...no offend :)



nicole scherzinger also wearing a turban...




my new style of turban...yeayyy...
reka sendiri and happy..actually i'm using different type of shawl...this shawl is rare to find & expensive..but i'm still happy with it..

kalau ada reQs..insyaallah..pika akan tunjukkan tutorial nya..



lately my MOOD really DOWN..
so, HAVE A GOOD DAY PEOPLE..


byee..

thanks for reading this..

Saturday, May 26, 2012

who free this Sunday

assalammualaikum

halooo awesome people....yess you are the awesomeness!

actually.....what i'm gonna say is...WHO free this Sunday 27 May 2012????

actually..i wanna invite you oulsss to this Bazaar Ohh Bazaar event this sunday! why? because i'm opening my booth at this Bazzar where it located? what time? what else do you have? 
don't worry, you gonna love it and enjoy it!!!



okeyh..i'll be there on 12pm..a little bit late but still gonna make it in time and rushing to open my booth..so, korang datang la lepas solat zohor..kan senang hati nak berjalan..moga-moga perjalanan lebih selamat....amin...



the most important thing is.....
DON'T FORGET TO FIND THIS SIGN!!!!
 below
|
|
V
yes......this is my BLOGSHOP...
sila lahh datang tengok-tengok my new collection, well you might be the first person who got this chance to check out my new personal collection..and i will give you guys special price and special discount..yayyy..this is what people always want it the most....please keep your money in safe...save it for this lovely collection bebehhh...

More Friend you bring to meet me and buy stuff, more DISCOUNT you get! kalau datang sorang-sorang pun still ada discount..don't worry..pika tak kejam ^_^


well, berharap sangat siapa yang dapat datang tu do visit my booth okeyh..and we have a little cit cat without kit kat unless you bring some....

just find this WANTED face..agagagaaaa...


so, SEE YOU THERE...


byee..


"Bawal" hit the road

assalammualaikum

Hai, well, when i'm mean bawal is not a fish..bukan ikan bawal yang super delicious yang korang boleh dapat di pasar basar mahupun pasaraya dan tidak lupa jugak di pasar malam..wahhh! rindu nak pergi pasar malam..sudah lama banget tidak ke pasar malam..mesti best tengok orang menjual sana sini..macam-macam ada seyhh..walaweyhhh...jangan lupa makanan yang akan dijual..pelbagai nyaaaaaaaaaaaaaaaa....okehh dah lari topik...

actually, pika nak cakap tentang Tudung Bawal..yesss! tak kirang lahh gred apa pun tudung bawal tu..but sekarang tudung bawal dah kembali..demand nya banyakkkkk...harga pun naik! dulu time sensasi nya shawl dan pashmina, nak cari tudung bawal pun susah...aiyooo~ tapi sekarng dimana-mana pun boleh jumpa orang jual tudung bawal..pasar malam, pasaraya dan semestinya takde di pasar basah ye...dekat situ, ikan bawal ada ^_^



so, i'm trying this lovely bawal..ada golden ball around it instead of normal and simple manik..like it so much..
sebenarnya sekarang ini macam-macam corak ada!..nak snowball, nak roses, nak labuci dan pelbagai lagi..well, i'm not big fan of tudung bawal but i'm surely BIG FAN of ikan bawal..agagagaaaa..
pika akan pakai tudung bawal bila mood yang teramat malas..pika lebih suka menggayakan shawl..but sekarang tudung bawal tak macam dulu dah...macam-macam fesyen orang dah buat dan reka...styling sana sini..woww! kalau cari dekat youtube memang berlambak orang buat tutorial untuk gayakan bawal supaya lebih stylish..sampai kadang-kadang tu tak ingat nak pakai macam mana dan lantasnya kena open youtube and belajar balik..so, thanks to youtube sebab memberi peluang kepada mereka untuk share dan kami untuk belajar....

so, apa tunggu lagi..grab you bawal now and make it stylish then everrr!
*well, i thing i'm gonna stuck in my shawl (i heart shawl more)


yeayyy..sekarang semua boleh senyum girang gembira!
boleh pakai tudung bawal dengan pelbagai style! 
sambail makan ikan bawal pun bole!! ahakss..


till here..see yaa next time..



thanks for reading what i'm membebeling about!









Friday, May 25, 2012

Sparkle

assalammualaikum

hey, project Yuna dah tamat ^_^

so let's listen and watch her new sparkle Music Video

this is the OFFICIAL MUSIC VIDEO...very nice and creative!

like it...
swing awayyyy....



bye awesome poeple..peace (Y)


thanks for reading this....

Thursday, May 24, 2012

Review: Shimmer Baked BLUSHER

assalammualaikum


hello beautiful!!!
today, pika nak buat another product review!! this time is about blusherrrrrr! well, siapa tak nak pipi macam barbie doll kan??? so we need a bit blusher to put on..well, if you want something, u need more effort to make it real ^_^



this is the blusher yang nak share dengan korang!!!

Shimmer Baked Blusher by KISS BEAUTY
NOW i'm a bit obsess with this blusher...wink wink ^_^

this is the texture look like...

ok, pika nak describe sikit pasal blusher ini..sila baca sampai habis kalau anda nak kepuasan..ehee..
well, ofcoz ini ada lah baked blusher..kenapa pika suka blusher ini? sebabbbbb this blusher tidak terlalu over..maksudnya macam kadang-kadang tu ada sesetengah blusher buat muka korang nampak macam merah kena lembang laju2 kan..tapi blusher ini tidak..ianya more to natural look gitu! 
mungkin ada sesetengah tu kata tak suka shimmer kan..tapi blusher ini ada shimmer tapi tak nampak sangat pun..which is awesome and make you face more naturally gitu walapun dah apply blusher kan..ngeheheheeee...pssstttt..rahsia tu 





so, this is me...wearing this blusher!
seem natural kan..but obviously lah pika apply blusher..
*sila abaikan eyebag pika..TQ :)

and it appear well in picture too..this is MUST HAVE..
focus sikit...okeyh kan...very sweet macam tu..not too much and less...



selamat mencuba!


BYE

thanks for reading this review...do read other review ^_^

Tuesday, May 22, 2012

beauty kit

assalammualaikum

hey korangggggggggg..cuti sudah semakin habis ni..masa terus berlalu...kuliah mula memanggil..agagagaaaaa...ok, lupakan semua tu sebab takde kena mengena dengan apa yang pika nak share sekarang...sebenarnya sekarang pika nak tunjuk apa yang pika beli..yeeehuuu~
saja nak over mak ngah nak tunjuk barang yang pika beli..buat muka tebal je ,sebab pika tak beli barang2 yang mahal pun...semua yang super duperr murahhh! seriously!!!!


ini adalah hasil rembatan dari kedai jepun...seronoknya hati ini, bila dapat barang murah dan berkualiti...senyum lebaaarrrrrrr....
total semua barang ini kurang dari RM15 okehhh...


so, pika akan explain satu per satu.....

1. eyelash curler and refill 
terpikat sebab kaler pink..eheheeee..and satu lagi boleh ganti eyelash curler pika yang lama tu..walaupun eyelash curler yang lama tu lebih mahal dari yang baru, pika saja beli nak buat collection....so, sekarang ada dua eyelash curler..satu boleh simpan di rumah..satu boleh hangkut bawa untuk travel........AWESOME!


2. mascara application (okeh tibai je namanya, sebab tak tahu apa nama asalnya)
benda ini actually membantu untuk memakai mascara..supaya tak comot kena eyelid kita..kan biasanya kita pakai eyeshadow dulu baru mascara..jadinya benda ini protect eyeshadow dari terkena mascara lahh...saja-saja beli...nak cuba..walaupun tanpa benda ini pika still boleh apply mascara dengan baik *perasan...


3. foundation sponge
okeyh, memang dah lama gilaaaaaa cari sponge yang soft and lembut dan akhirnya, tamat sudah segala pencarian....pika dah temui sponge yang suitable untuk apply foundation..sanga soft and memudahkan kerja untuk apply foundation...



okeyh..sekarang boleh tersenyum lebarrrrrr....


itu sahaja..btw, jangan lupa untuk join 3rd GIVEAWAY yang pika anjurkan...hadiah nya sangat menarik...valid for only 10 days! end 31 MAY 2012...hurry up before its too late!

byee

thanks for reading this ^_^


Sunday, May 20, 2012

pika dan pikachu

assalammualaikum

Hai. habis sudah hari ahad..and tomorrow is MONDAAYYY...yeayyyy
 =.='

ok.ok..pika fahamm chill la ye..tak nak la esok pergi kerja or kelas dengan muka masyammmm..kita tetap kena senyum..mulakan hari anda dengan senyuman..salah satu senaman untuk cantik tu...elehhh, aku nasihat orang, dua kali lima jugak..agagagagaaa...


yesss..we look a like! weeheee~

hati-hati takut kena karentt..pika suka pikachu ni..sangat comel..dulu waktu kecik-kecik memang cerita makhluk kuning ini lahh yang pika tengok..tapi sekarang dah lain dahh..makhluk kuning yang pika pandu..(paham-paham sendiri ye)..

kuning menjadi satu warna tarikan sangat..bila nampak warna kuning mesti sekilas mata tu nak pandang...tak percaya?..sila rujuk gambar di atas..warna apa yang sangat jelas...KUNING bukan..ngeheheee....

ok, pika dah kena 'demam kuning' sekarang..


BYEE


thanks for reading this entry ^_^

Saturday, May 19, 2012

Oh My English

assalammualaikum

hello people...

speak better english? this is awesome (where my OHHSEM?)..
well, i know that i'm NOT GOOD in my English..BOOOooo!
but, at least i'm try to speak and learn.. if i done any mistaken please be remind me..and teach me something that can improve my English..can you? i bet you can!

entry ini di tulis kerana HANIS ZALIKHA..semua sebab dia...dah la cantik, comel, flawless, dan lain-lain yang awesome..semua dia.. *jealous nya hakuuu..eheheee.. 

mesti ramai yang dah tonton video yang dibuat oleh hanis zalikha OH MY ENGLISH...kan? ok, pika sangat suka....and she so pretty! *bertambah jealous hakuu..ehee

hanis zalikha sangat comel dengan rimau atas kepala nya..eheheheee..
part yang paling best time dia angkat kucing dia..arghhh COMEL sangat! lilit tudung pun amat comel! 


she so pretty and beautiful! ADORE her!!
flawless nya tengok muka dia..kena start guna SK-II ni.. :)))
*jealous lagik..

itu sahaja...
let's improve our English either on speaking or even writing!
but still don't forget our BAHASA MELAYU!

promise..promise..promise..
*tiru acah-acah hanis zalikha..weehee


ok.BYE

thanks for reading this entry ^_^

Friday, May 18, 2012

pikalurve's creation

assalammualaikum

dear beloved, we gather here to show the true love of................
pikalurve...

ngeheheheee..

actually pika baru teringat nak update dekat blog pika pasal pikalurve's creation..atau kata melayu nya hasil tangan pika yang manis untuk design baju....well, i'm not a professional designer..but, i just a girl who like to design. well, my sketch really bad but my imagination not that bad..

jadi mari cuci mata...bling bling sikit mata tu....



PRETTY TUNIC


available in four different color...




KIMONO WRAP


available in 2 different design and 2 different color



TULEEP TOP



available in four different color



sudah puas cuci mata?
nak tengok harga, size and semua detail boleh ke pikalurve


sejujurnya, semua ini pika sediri design, sendiri bikin, sendiri jahit! itu pasal ianya pikalurve's creation...tak de hantar mana-mana tailor punya, apatah lagi nak hantar dekat taylor swift kan..hohoo...pika menjahit menggunakan mesin jahit vintaj milik mak pika ...and special is siap ada brand sendiri..suka..suka..suka...suka....


i'm repeat that i'm not a designer but i'm just a regular girl who love to design and fashion..itu sahaja...semua design ini at reasonable price tahu!
dengan rasa rendah diri dan gembiranya nya sayaaaaaaaa.......

ajak anda semua mari beramai-ramai shopping di pikalurve..nak discount boleh..tapi kena pandai mengayat gitu..huhuu..siapa tak suka diayat kan..ngahahahahaaa (gelak besar!)

siapa reserved dulu, pastu bayar.. dia dapat..sistemetik kan!



ok.BYE...


terima kasih kerasa sudi luangkan masa anda untuk membaca entry ini..
nanti sila baca lagi..tak kena bayar pun..FREE je..eheee~

Thursday, May 17, 2012

neon yellow mustard

assalammualaikum

remember yang pika ke Nurul Wonder Wardrobe bersempena dengan Hijab Styling session tu..nasib baik lahh, walaupun datang lambat pika still dapat give shawl time tu..give sponsor dari Sincerelybyus Shawl.. walaupun pika datang lambat tetapi pika still dapat give itu....yeayyyy..

this is what i meant by NEON...this colour really attractive..


shawl ini agak panjang dari size shawl yang biasa-biasa tu and materialnya jugak bagus!

ohh! ya..setiap orang dapat berbeza-beza design..so, siapa cepat dia dapat design yang CANTIK-CANTIK..siapa lambat..terima apa ada nyaa! tapi shawl nya semua cantik-cantik..so, tak rugi pape pun...eheheee



tolong abaikan bibir acah-acah angelina jolie tu...eeerrrrrrrr..pika tak tahu la kenapa dengan bibir pika yang asyik munggil macam angelina jolie lahh konon..tak saja buat-buat pun..sendiri terjadi..agagaaa..adakah bibir ku memang sudah munggil atau apa..huhuu..



why i called this NEON yellow mustard..becouse this is really NEON color..kalau dalam gelap pun still nampak warna nya..dan bayangkan lahh dalam cahaya matahari yang terik..memang orang semua berpinar-pinar lihat warna shawl ku ini..tapi tidak apa..tetap menjadi pujaan kalbu..sebelum ini pika memang dah ada shawl yellow mustard, tapi tak lah neon..memang yellow mustard lahh..ada dalam entry INI..silakan lahh baca ^_^

sejak cuti ini..pika menjadi superfat! arghhhh....


thats all..thanks Sincerelybyus Shawl for this adorable give .. heart it!


ok, BYE

thanks for reading this ^_^

Tuesday, May 15, 2012

Hijab Styling with Farah & Nurul

assalammualaikum

hello lovely readers!

yess!..i join this styling session yang dibuat oleh farah and nurul


and i'm late =.=" (NOT a good news!)


al-maklum lahhh.. Shah Alam penuh dengan round daa board tanpa signboard...jadi semua jalan pika masuk..hahahaaa..sekejap jumpa signboard sekejap tak..masyaallah..tuhan sahaja la yang tahu perasaan pika time tu..tapi kesabaran tetap amat diperlukan disini :)

setelah masuk kesemua laluan yang ada di Shah Alam itu..akhirnya pika sampai jugak dekat Nurul WOnder Girl..ehh, bukan-bukan Nurul Wonder Wardrobe..but Nurul is wonder girl, lepas ni boleh jadi wonder girl versi muslimah..nobody, nobody but you..auww! ngeeee....


bila pika buka saja pintu yang berwarna kelabu (kalau tak silap) itu..pika tengok mereka sudah start..wahhh, kecewa nya diri ku ini..bagai batu ditindas ombak (apa punya perumpamaan daaa~ ) and bila pika sampai mereka sudah sejam start..semua gara-gara kelewatan dan sesat, kerana tidak jumpa jalan yang benar..


memang tak miss nak capture picture dengan BANNER ini..ehehee..PUN BOLEYYY ^_^


lepas itu mata ini harus lahh tertarik dengan KASUT dari CalaMan ini..aigooo...
malangnya memang takde saiz kaki pika..sadissss...


yang menjadi model @ mangsa pika meragakan gaya tudung kepada ini budak! hihii..
but tak kesah lahhh..pika still sempat belajar 3 Cara pakai shawl! boleh tahan OHHSEMMM! kenapa boleh tahan sebab orang lain dapat belajar 20++ style..pika hanya dapat 3 style..but still having Fun!





sempat jugakkkk...


rambangggggggggg..


akhirrnya haruslah sesi bergambar! bergambar ramai-ramai pun still OHHSEMMM
cari pika cepattt..yang mana? eheheee..tak cari sudah ;P
*gambar ambil dari FB Farah..thanks..


this picture from my camera..

yang datang semua COMELL, CUN, BERGAYA, LAWA-LAWA sampai pika jeless..orang semua berpakaian yang cantik-cantik..pika pakai super simple :) ..Padan Muka!, siapa suruh bagun lambat..dengan itu, pika merembat pakaian yang mana dapat je tanpa memikirkan bahawa Gadis-Gadis yang akan hadir itu masing-masing Comel belaka! errr~ (geram dengan Alarm Clock!)


with LOVELY FARAH! Suka tengok laa ini budak...manyak OMEYY! (bahasa manja gitu)
tanya je Farah ini..remember me? i'm surprised because she REMEMBER!!! i'm glad ^_^
*hugss...

ini budak manyak OMEYY jugak..gembira sesajeeeeeeeeeewww...
but, however this is the first time jumpa Nurul sebab sebelum ini tak pernah jumpa pun..and ofcozzz la dia tak sombang..kalau sombong..memang pika jerit kuat-kuat "sombonggggg!"..ehehee..takde lahhh...
*hugss again...

before nak balik tu nampak Yana Petisuara...pika selalu terpanggil Kak Yana ni Farah..but ok lahh semua ada Farah kan..eheheee..pastu sempat rembat cincin kakYana..tapi pulang kan balik lahhh..huhuu..


and pika tengur sorang Gadis yang Cun! auww! terasa kecil pulak diri ini, (walaupun hakikatnya tidak) kerana she so very great with mix and match..like her style! Oyien kalau tak silap nama dia..pretty lady!

but, unfortunately pika sedikit kecewa (sikit jee) kerana tak sempat nak beramah mesra dengan semua gadis yang hadir ini kerana masing-masing semua nak cepat balik.. apa-apa pun tetap best! siap dapat GIFT lagi..nanti pika tunjuk oke...hehee..exited :D


my Outfit super simple
cumple shawl from Pikalurve, shirt bought at The Curve, Long Cardigan from Scarlet, jeans lee cooper, Handbag Forever 21, Wedges Crocodile  
sila abaikan mula Angelina Jolie edenn..TQ


 camwore itu harus! 
thanks to this girl kerana sudi teman pika...


lepas tu laparr..p McD sebat Chicken Foldover McD..nommm nomm nomm..
kalau dah makan tak nampak orang sebelah, kiri mahupun di sebelah kanan..HAHAHAAA(gelak besar)..jadi jangan duduk sebelah pika..duduk depan..hihii..


itu sahaja lahh untuk hari ini..sekian terima kasih! assalammualaikum!


BYEE


terima kasih daun keladi, nanti sila baca lagi