Thursday, March 29, 2012

finish my final exam

assalammualaikum


hello readers yang ohsem!

setelah bertungkus lumus bercengkang mata untuk study..AKHIRNYAAAAA! pika dah merdeka seketika!!!bahagia jugak...and the ohsem thing is...sem break 2 months! wonderful!


study table


study sambil menonton maharaja lawak mega..elak kan mengantOk..jyeahh!


ryte now i feel FREEEEEE!
alhamdulillah....


selamat bertemu kembali ye Universiti ku 




sleepyhead =.="


BYEE..




thanks for reading this ^_^


Wednesday, March 28, 2012

printed shawl RM5? mana nak dapat derr..

assalammualaikum

hello people..

haaaaaaaaaari ini pika nak promote PRINTED SHAWL RM5.00 ONLY!!!! 


serious?!



mana nak dapat printed shawl murah derrr..tak lain tak bukan dekat

yeahh bebehh! 

paling-paling tak pun dekat pasaran RM8.00 tu pun lepas dah nego kan..

so apa tunggu lagi....cepar order dekat sini



leopard printed shawl





tiger printed with butterfly shawl




pink and green swirls shawl





red hot polka shawl





purple stripe shawl



and many more......CLICK HERE


maaf atas kualiti gambar yang tak seberapa ini tidak bermakna qualiti shawl tu pun tk seberapa..shawl tu jauhhhhh lebih cantik dari gambar...believe me ^_^


jadi, apa anda tunggu lagi..cepat-cepat order sebelum terlambat..and jangan lupa ajak kawan-kawan pakat ramai-ramai beli shawl!!!!!

do visit here for more

and like us on our facebook page

BYEE


thanks for reading this
datang lagi ^_^

Friday, March 23, 2012

when come the time

assalammualaikum

hey everyone!

recently pika start adore mata ala-ala arabic gitu which is pakai eyeliner setebal yang mampu and hitam pekat macam arang gitu..
paling cun bila smudge area mata buat mata nampak besar! 


this is the outcome look that i got!

no mascara...better kalau apply...


the power of the eye ^_^


sexy side :P

this time pika pakai kajal! bukan pencil liner or gel liner mahu pun liquid liner..i used KAJAL!
effect dia memang cantik..sebab dia smudge area mata..WOWW!
but, not long lasting on your eyes, easy to wuduk and apply again.......

where did i get this kajal...long long time ago, my parents beli dekat Mekkah!
baru sekarang terfikir nak guna..weeeee~
actually kajal ni senang je nak cari..boleh dapat di merata-rata tempat..pasar malam pun banyak kalau tak silap pika...senang cite everywhere lahh!


ada kawan pika cakap pakai eyeliner itu sunah! no wonder la ramai arabian wear eyeliner




baru boleh berangan ala-ala sleeping beauty!


what i used :
Foundation Cosmoderm (code 04)
loose powder 
kajal from Mekkah
Copper Brown eyeshadow in2it
Lipstick Coral Pink revlon




that all...................




BYEE






thanks for reading this
datang lagi ^_^

we are

assalammualaikum


FALLING IN LOVE WITH THIS SONG!!!!!!





lepas korang dengar mesti jatuh cinta gak kan ^_^





BYEE~





thanks for reading this
dalang lagi ^_^

Thursday, March 22, 2012

when its come the blue

assalammualaikum

"blue make you calm" 



dwi-shawls .. nightmare catcher gOld .. unbranded royal blue kemeja ..ngee



royal blue super hOwt!


p/s: after this i will state what i wore to share with you all ! *promise ^_^


BYEE..


thanks for reading this blog
datang lagi ^_^

setiap 7 petala langit dan 7 petala bumi ada 7 petala cinta

assalammualaikum

hello semua :)

simply..
akhirnya tecapai jua setelah sekian lama nak tengok cerita 7 petala cinta ni...weeheee~~~~ 
bukan apa, tat kala pika tengah sibuk berperang..asyik tengok iklan dalam tv, dengar dalam radio pastu dalam sokkabar pun ada...macam best je cerita ni ek..nak nak cerita romantik islamic...


"assalammualaikum cinta, waalaikumsalam rindu"


saksi kan trailer ^_^


hiding to....


overall, cerita ini memang cinta islamic and simple je..tak rumit atau belit2..cinta cara islam

3 bintang pika bagi :)


BYEE


thanks for reading this
do drop a few comment :)

Monday, March 19, 2012

Review: Sunscreen Foundation Cosmoderm

assalammualaikum

hello pretty girls! and handsome boy!
i mean ALLLLLLLLL....

hari ini pika nak buat revision..ngehngehngehh...sebenarnya pika nak buat product review..


NAME OF PRODUCT:
Sunscreen Foundation Cosmoderm

ini lahh rupa packaging nya..


ada 5 pilihan warna..pilih ikut kesesuaian warna kulit anda..
isi kandungan 30ml


as stated there:-
# SPF35PA+++++
# Vitamin E
# Anti-Oxidant
# Anti-Aging 

Price: 
+/- RM29.00 ONLY


My Opinion:-

waktu first time pakai tu pika apply sekali banyak, jadinya muka nampak macam bertompok-tompok seolah-olah memakai foundation 4 inch..hahahaa..(gurau2).. apa yang pika maksudkan ialah..foundation ini cuma perlu titik kan yang sedikit je dah mencukupi..dap dap dap sikit kat muka and extra sikit kat bawah mata mak yang ada "bag" ni...kemudian nya apply seperti biasa and terus apply compact powder..siap!


ini lah rupanya dah siap..
time ni pagi lagi, pika ondaway nak pergi kelas..weeee~


pika nak share sikit TIPS cara nak mengunakan Foundation ni...

first, pilih warna yang tepat. kalau nak beli jangan beli warna yang lebih terang dari warna kulit asal anda, ini kerana kajian (kajian dari pikalurve..ehehee) menunjukkan bahawa foundation ini akan memberi effect lebih cerah dari warna asal kulit kita..so jangan dok gatal tangan nak beli warna yang lebih cerah kompom anda akan kelihatan seperti memakai foundation 4 inch! nasihat sy (sebagai dokor pakar..harharharrr) supaya anda memilih color yang betul-betul mengikut warna kulit anda, lebih baik kalau gelap sikit..as for me, pika berkulit natural je (biasanya code 03) but untuk product ini pika memilih code 04 iaitu medium beige untuk kelihatan lebih sebati dengan warna kulit..

second, dap dap kan sikit-skit kat muka dulu, bila nak apply foundation ini jangan terlalu condifent sangat pakat tabur satu muka ja..jangaaaannnn...dap dap kan sedikit si muka dlu, pastu ratakan...kalau tak cukup coverage apply sikit lagi dekat tempat-tempat yang perlu...kalau tidak, muka anda akan kelihatan seperti memakai tepung komak di muka...bila dap dap sikit dah boleh jimat untuk penggunaan satu botol..weee~

third, sapu rata-rata dimuka baru apply compact powder atau loose powder..ini kerana muka anda akan nampak tidak rata..macam tempek bedak sesuka hati jerrr...macam tu lahh..harharharrr..jadi apply betul-betul and sapu rata-rata dimuka tw..


jeng jeng...

kenapa kita perlukan SPF yang tinggi, ini kerana untuk melindungi kulit kita dari direct sunlight..kalau tak nanti kulit terbakar, pastu sibuk lahh ngadu kulit brunt la, apa lahh..anda sendiri tak jaga kulit anda jadi jangan salahkan ibu yang mengandung ^_^

foundation ini seperti memakai sunblock jugak!

untuk maklumat yang lebih lanjut sila layari http://www.mycosmoderm.com 
(boleh usha product-product yang lain jugak dari cosmoderm)


sampai sini je lahh review pika..

SELAMAT MENCUBA!



BYEE


thanks for reading this entry
do drop a few comment :) 

Saturday, March 17, 2012

sometimes people make mistake

assalamualaikum





" actually, people always make mistake "



nak cakap pasal kesalahan..mustahil lah kalau anda semua tak pernah lakukan kesilpan kan..no body perfect!..dalam dunia ini semua orang pernah melakukan kesilapan kecil mahu pun yang besar..sama ada anda sedar atau tidak je lahh...

jadi mari kita sama-sama ambil iktibar atas kesilapan yang kita lakukan...kadang-kadang rugi jugak tak sedar kesilapan kita kerana kita tak berpeluang untuk memperbaiki nya...kan...

melainkan anda rasa anda sentiasa betul 24 jam7 hari seminggu kan...tak pun 24/7 ehekk..
 


i will improve my self... 



baru-baru ini pika tengok cerita Ketika Cinta Bertasbih..dalam cita tu watak khairul azzam tu ada cakap......

"bagi mereka yang merasakan diri mereka itu baik, rendah diri, selalu tolong orang dan berbuat baik..hakikatnya mereka itu adalah orang paling takkabur..di mana lebih teruk dari mereka yang berlagak secara terang-terangan" nauzzubillah...
(ayat yang dicakap tu dalam indo language la ye)

kebenaran nya hanya Allah S.W.T je yang tahu

tp pika tak berapa sure lah, nak lebih kompom bole tanya ustaz atau para ulama' yang lebih arif..pika share je..ehehee...


BYEE...


thanks for reading this.. 
do drop a few comments  :)

Tuesday, March 13, 2012

is it the skyline?

assalammualaikum...

^_^ v

"di mulakan dengan Bismillah..disudahi dengan Alhamdulillah..begitulah sehari dalam hidup kita..mudah-mudahan di rahmati Allah :D "
*nasyid dulu k..

pika baru sahaja selesai 2 paper final (Human resource & soil)..habis lahh, sebab dua-dua paper susah!!!! ERRRRR! tp redha dengan ketentuan Ilahi dan jugak lecturer yang nak tanda tu...kita dah usaha hanya mampu bertawakal dan terus berdoa..............

and the best is...16 MARCH 2012! ahaaaa~
ada two paper in the same day ( entomology & Industrial relation)!!! OH MY!
apa boleh buat, kena usaha lebih jugak,,,,,,
*wish me luck for my Final... (  moga-moga xde yang sangkut ^_^  )





tutup cerita final..buka cite skyline..ehee




tengok gambar pun boleh agak kan...pika berada dalam kereta kable(carble car)...
to the top of the world (lahhh sangat kan...)....


this time dah janji untuk pergi GENTING HIGHLAND (pergi dengan Mr.SR)...
so, tunaikan je lahhh :D 



rasa macam nak gugur jantung ku melihat gambaran ini....memang to the top of the world!
nasib baik lah pika tak gayat..kalau tak memang dah melalak-lalak pika kat dalam cable car tu..btw, pika memang suka naik cable car....kalau pergi langkawi pun mesti nak naik cable car.......sebab dah biasa sangat naik car je, bosan gak.. naik cable car baru rare sikit..eheheee.... 
*pelempang laju-laju!



 
the view! 



and makan untuk tunaikan hajat tekak beserta perut.....
MARRYBROWN.....
susah nak jumpa marrybrown sekarang..jadinyaaaaa........

*alhamdulillah, kenyang ;)



konon-konon Eiffel Tower lettew...
*ye kan aja



end up with Baskin Robbin 31 ...
sila abaikan muka yang dah selekeh tu dengan tudung yang tak berapa nak betul ni..eheee...
biasala tu..dah akhir-akhir...ni lah jadinya..ngeee ^_^


that all..



what about the skyline? (bunyi cengkerik jap)



BYEE...


thanks for reading this :)

Thursday, March 08, 2012

a GIFT to remember

assalammualaikum

hai, first of all, pika nak mintak mari kita sama-sama mendoakan kesihatan ibu pika *amin


bagi anda teleng kejap :P


today my activity pack sikit..sebab pika pergi post barang untuk pikalurve's customer then terus menuju ke OU untuk ambil my phone dekat NOKIA CARE (sy pakai phone nokia jew, xde i pun)......
for now, my phone buat hal apa tah..sekajap ok, kejap tak..and hari tu pergi ulu bendul..perghh sedap je phone tu tenggelam dalam air..sebab tak sedar phone ada dalam pocket that time..agagaggaaa..
jadinya kena perelokan camera nya yg sudah rosak itu...

tapi.........................
kecewa sikit..hurmm..tah pape lahh yg di baiki nya..xpe, esok nak try check balik dengan NOKIA CARE tu..siap kau! ahahaa :P



and lepas tu pika terus pergi lepak di rumah shila (bukan shila hamzah ye)

datang-datang,terus sebat dominos(tak malu jap).. lepak(buat macam rumah sendiri lerr).. chit chat (bukan kit kat)..harus lahhh!

and surprisingly shila tunjuk this clutch.... 
she bought this at Jarkata, Indonesia (her hometown)
kira nya ini adalah oleh-oleh dari sana ya pak! senang bangat hati guae :)

dia suruh pilih satu....wink wink ^_^


happy nyewwwwwwwwww.....


mula-mula nak decision making tu, bukan main payah nya...
pika kompius between this two lovely clutch

or



this is Shila..


Q: "shila, can i have both?"

A: "nope!"


ngee :D


finally i choose this nude pink clutch :)
am my decision ryte? (answer it, if you read this)


that's what i mean by a GIFT to remember
 (bukan a walk to remember, tu cite romantik sedih ) 

byee


thanks for reading this :)



Tuesday, March 06, 2012

pray for my mother, please..

assalammualaikum

pika baru lepas pulang dari hospital setelah 3 hari di hospital untuk menjaga ibu pika..btw, now pika tgh cuti untuk study week.........
pika berada di hospital sg.buloh and tomorrow ibu kena transfer ke Hospital Kuala Lumpur..untuk berjumpa dengan yang lebih pakar tentang penyakit ibu..



this is my mom..


"ibu, ibu kena tabah taw! ibu kena sihat seperti dulu..kuat kan semangat ibu..think positive..i know you can do it..please be strong..i ALWAYS LOVE YOU FOR EVER AND EVER AND EVER!!! "



please don't ask my mom sakit apa..sebab memang penyakit ibu pika serious sangat..pika sendiri tak boleh nak explain sebab pika akan nangis bila nak explain...so please...
just pray for her... *daah nangis ni... :'(


doakan untuk ibu pika!

AND imagine that my mom tgh terlantar sakit teruk di hospital by next Monday pika dah start my FINAL EXAM...Ya Allah!!! pemudahkan lah segala nya Ya Allah...kuatkan semangat ku..tabahkan diri ku!


*amin

Sunday, March 04, 2012

terukir di bintang tak mungkin hilang cinta ku padamu :)

assalammualaikum



love this song :)




"sayangku jangan kau persoalkan siapa di hatiku, terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku pada mu "





byee

thanks for reading this :)