Sunday, February 26, 2012

Rasta TTDI sambil merempit ?

assalammualaikum

hey beautiful and handsome!

jam dah pkul 1.40am...mata ada sedikit kuyu tapi pika cuba bertahannnn....
jangan salah faham dengan tajuk entry pulak..weeheee~

i'm feeling good :D 
but sedih sikit sebab nya..ibu pika sakit..mari kita sama-sama mendoakan kesihatan ibu pika ye.. *amin


today! (25/02/2012) .... pika ke Rasta TTDI bersempena dengan YAY BAZAAR!




last minute plan..and kebetulan pika kangen baget sama my lovely friend...

awak, kita rindu awak..tapi..bila dah jumpa lidah jadi kelu..maybe sebab kita teruja :P



maxi dress kegemaran pika :)


ini pun kegemaran jugak :B
thanks teman pika jalan-jalan..nanti pika ajak jalan-jalan lagi tw!


dekat tangga pun jadi..
on my way back from YAY BAZAAR...and hiding to OU sebab exited nak tengok ADNAN SEMPIT sebab ramai bagi respon positif untuk cerita ni, tu yang semangat nak tengok..


sementara tu lepak dalan kereta jugak and makan cupcake yang SEDAPPP ni!
LOVE it..! nak buat tempahan ke apa-apa sila tekan SINI
 pika tanya tuan yang membuat cup cake ini..dia kata boleh terima tempahan untuk birthday and any party :)
so kalau nak try...boleh tekan SINI

flavor red velvet if i'm not mistaken ....
sedap!


tu yang exited lebih..ehee..


lepas dah habiskan cupcake.............




dah sampai OU.....
kalau dah nama pun perempuan dalam toilet pun jadi kerja jugak nak capture picture ni..agagagaa...lelaki pun ada jugak lahhh...

exited nak tengok ADNAN SEMPIT sebab ramai komen best pasal cerita ni...


tengok trailer ni.....


sepanjang pika dalam panggung..ini lah pertama kali nya pika gelak tak hingat dunia dalam tu...tanpa hiraukan orang di sebelah kanan mahupun di sebelah kiri (lagi pun dalam gelap..bukan nya perasan pun kan)..pika gelak sekuat hati sebab cerita ni serious kelakar gylerrrr..ending dia paling pecah perut..hohoo..cerita ni sesuai di tonton oleh mereka yang selalu stress and banyak masalah..apa kata anda semua rehat sebentah and tengok cerita Adnan Sempit 2...jyeayyhh!

cerita ni sy bagi 4 setengah bintang!
suka lakonan para artis nya!


esok pika ada program bersama PA (will update soon) so sekarang pika nak tido..


BYEE..


thanks for reading this :)

Tuesday, February 07, 2012

mari menari macam saya

assalammualaikum

hello people!....hahaa..hari ini pika akan jadi cekgu! yeahh cekgu bukan sebarang cekgu oke, bukan cekgu matematik, chemistry mahupun physic..ye..hari ini pika akan ajar anda-anda anda semua menari..kira pika jadi cekgu menari gitu lahh..mcm linda jasmine tu..



hahaa..memang tak lah kalau pika nak ajar anda semua menari ekk..
actually, pika suka sangat tarian dalam wonder girl new hits ni..be my baby!
mak aihh;.dah lah semua kurus-kuru..comel2 and cunssss....weewittt <3
kalau nak bandingkan dengan pika..macam langit dan bumi lahh..teruk botoi...tp pika ada lah tergedik-gedik nak menari macam mereka ni..tapi memang confirm hancussss..hahahaaa..

let's watch! jyeahhh!


mari lahh ikut pika menari sama okehh..ikut je sesuka hati anda..janji ada gerakan..hehee..

dan tarian ini jugak akan membantu anda untuk menguruskan badan..selain itu anda akan rasa lebih enjoy sebab anda akan perasan macam anda semua acah-acah wonder girl gitu (berdasar pengalaman sendiri..HAHAA) ..

kalau ada masa free pika akan manari macam mereka ni..tolong jangan bayangkan..bukan apa..takut anda x boleh tido malam ni..HAHAHAA...



BYEE


thanks for reading this :)

Monday, February 06, 2012

gunakan voucher 1Malaysia dengan sebaik mungkin

assalammualaikum

pika seorang pelajar atau mahasiswi di UiTM negeri sembilan..dengan ini pika layak menerima Voucher 1Malaysia RM200..yeayy! mengapa kerajaan memberikan nya dalam bentuk voucher bukan wang tunai? hurmmm..and pasti tahu jawapan nya bukan..(apasal skema ayat aku ni) ..

so, today pika telah berjaya menggunakan voucher pika..lokasi yang menjadi pilihan untuk membeli belah ialah di POPULAR BOOK STORE di IPC :)


kenangan ni! bukan senang dapat subsidi macam ni..
okeh, sila abaikan tulisan yang tak semenggah mana tu..
tulisan pika memang cakar ayam giler..silap-silap dah jadi cakar lembu dah..hhahaaa..


apexogamy menjadi peneman of the day :P
kami mahu beli belah dengan voucher ...


and dari hari tu memang tertarik sangat dengan calculator ni..nak beli tapi-tapi...beli lah apa yang berfaedah! tapi.....NAKK! akhirnya tak ambil jugak..apex kata xpayah..lagipun memang betul sebab dah ada calculator..

*time ambil gambar ni kena tegur dengan jaga kat situ dia kata tak boleh ambil gambar..hohoo..pika kata okehh then ambl jerr..workers yg lain tak kata apa pun..ada jugak yang kerek ekk kat situ..jeles lettew..kita tak ambil gambar dia..hohoo..


dengan bangga nya pika menunjukkan barang yang telah di rembat dan VOUCHER! eheee~


ada pulak yang belum tulis nama lagi..hehee..



selepas selesai membayar pakai voucher..solat jap..then, jalan-jalan cari makan.......




tempat yang dituju ialah KFC...
mula-mula ingat nak makan meetball IKEA tpi confirm ramai..malas lahh, so pergi KFC sudah :)
*kenyang pun kenyang!




si pemalu satu


si pemalu dua

okeh, dua-dua gedik... nak-nak yang si pemalu dua ni..hahaahaa..


teruskan berjalan-jalan..............


jari-jari aku bukan jari-jari kau okeh =P



sneak peak apa yang pika beli?

-----------------------------------------------------------------------------------------





HASIL BELIAN:-

1. Buku Anda bertanya Ustaz Azhar Idrus menjawab
-tengah hot ni..berguna untuk remaja macam pika ni..hehee(remaja lagi ea)

2. Cara Nabi S.A.W berubat dan mencegah penyakit
-di beli sebagai panduan untuk kita..insyaallah berguna..mencegah lebih baik dari mengubati

3. keyboard skin 
-pika sayang laptop pika, so kena beli kan skin..lagi pun keyboard ni mudah habuk masuk..bahaya..protection needed!

4. laptop cooling pad
-baru nak beli cooling pad ye..silap-silap laptop boleh terbakar daa~

5. stereo earphones
-sesuai untuk handphone and laptop..yeayyy

6. liquid pentel
-favorite liquid ever! pika suka liquid ini sebab mudah kering and macam banya jerr..

7. buncho 2B 0.5
-ni melampau banyak nya..pika mulanya nak beli yng sikit je..tapi xde jual la pulak..terpaksa lah cekau yang ini..banyak nye! siapa nak boleh angkat tangan ye, pika boleh bagi satu =P

8. plastick straight ruler
-sangat berguna..dalam pack ni ada 5 kot...hahaa..usah risau akan kehilangan nya kelak..dah banyak spare

9. UHU stick magic size XL
-favorite glue stick! suka pakai glue stick sebab nak lekat kan kertas mudah

10. whiteboard marker
-beli sebab nak bagi dekat lecturer statistic, dia request nak marker so, why not belanja je..cukup satu kelas beli sorang satu, memang miss dapay 50++ lah marker pen..hihii..

11. Faber-Castell black and blue pen
-favorite pen..suka lah

12. pen pusing-pusing
-x sure..hihii..

13. zebra black and blue pen
-fine pen! pika suka sebab kalau tulis tulisan buruk tu tak nyata sangat lahh

14. paper mate color pen 
-untuk buat nota or short note color-color..yippy!


-----------------------------------------------------------------------------------------

so total up semua RM100++ siap terpakai voucher apex sikit..hihii..halalkan ea..
ada lagi RM100 voucher..tunggu lah nak beli apa..kalau xde benda..bagi jelah kat orang kan..nak jual tak bole..ada idea tak nak beli apa?



BYEE..


thanks for reading this :)

Sunday, February 05, 2012

lima hari seminggu

assalammualaikum

hello gorgeous :)  


dengan kesempatan yang ada ini sy syafiqah binti hashim ingin mengambil kesempatan terhadap anda semua..hahahaa..silap-silap..pika ingin megambil peluang ini untuk update cerita seminggu pika open booth di UiTM N9..what a tired week okeyhh..nasib baik lah xde terlanggar dengan quiz or test, kalau x..memang habis lahhh.........

however, semua nya berjalan dengan lancar..thanks to all my customer yang mebeli barangan dari pikalurve..memang lot of lurve lahh korang...yang support pikalurve..cayalahhhh!
pikalurve always lurve customer-customer nya!!!!


here some sneak peek  
akhirnya pika berjaya untuk membuat signboard itu sendiri, belum ada masa nak tempah lagi..but next time maybe :)
signboard yang besar itu dibuat oleh pika sendiri..penat nak tunggu printing satu-satu...akhirnya berjaya..amin :D


the lady boss..hahaa..

ada yang kata, nmpak booth pka tp tak nampak pika pun...bukan macam tu dear, jadual pack sangat so ,memang jarang ada dekat booth...semua atas jasa bantuan dari my assistants

big thanks to:-

Fatin Hanani
De'in
Sara
Umi
Kaka


muaahh muahh muahhh...nanti pika belanja korang ye :D


ok, till then...

BYEE


thanks for reading this :)