Monday, December 31, 2012

Femes Bazaar at end of 2012

assalammualaikum


siapa tahu pasal event FEMES BAZAAR ni? angkat tangan..cepat-cepat..hihii ;)
kalau tngok flyers tu korang boleh tengok ramai nama-nama artis..yes, kali ni FEMES BAZAR ni ramai artis-artis join..i know..this gonna be HUGE!! 

and bila dah sampai 1st time in my history tengok parking dekat rasta tu bersepah-sepah..sampai keluar pagar orang parking salah sorang nya pika lah..miahahahaa...like seriously..kat dalam tu confirm dah takde parking..this event really really big..



this kinda last minute for me..sampai tak tahu nak pakai apa..i know..anything will suite for this event..yeahh! don't be too fussy lahh pika..so, i end up wearing tribal maxi skirt from pikalurve !
let me say this is dress super comfortable and good material..


and le me..



OUTFIT:-
black silk pashmina bought at KL
maxi-dress from pikalurve
vintage maroon doll blazer 
H&M hobo handbag
Vincci scalop flats


accessories: forever21 chain bracelet and blue spike bracelet from Shawl Attic !

okay..spike bracelet tu pika baru beli time dekat event tu..and terus pakai..hahahaa..prakkkk!
no really, i tak nak membazir kan plastik..so, pakai la terus bracelet ni.. ;)



ofcourse la kalau dah sampai event-event macam ni boleh rambang mata sebab girls stuff semua ada jual contohnya macam accessories, scarf, perfume, and ada jugak cup cakes and cakes and all that.


and someone shout my name like "PIKA!" and tengok-tengok my friend open booth dekat sana jugak..okay!!..her online shop agak femes and well know..tak lain tak bukan Shawl Attic
so go support them..


and ni la my friends Hani..my friend time sekolah menengah and the owner of Shawl Attic!
i know she cute and adorable..barang-barang yang dia jual lagi la cute and adorable!


ehemmm..ni la retis yang dok follow pika sepanjang hari iaitu Cik Shekin..come all over from Kedah okehhh! she my friends during my studying at Alor Star..bila jumpa geng utara ni mula la loghat utara pika tu nak keluar..hehee..sebenarnya dia datang dengan family dia dekat Klang..kampung nya dekat klang..so, she the one who reminds me about this event..kalau tak pika duk terbongkang je dekat rumah chill & releks~~ hahahaa..bad habit laa...btw, thanks shekin ;)



and i meet Raja Farah uolsss!
wahh, ni retis muka bebes mekap..still the same kan...pika suka tengok dia belakon..
cerita favorite pika time uh contohnya macam Anak Halal, Apa Kata Hati (dengan Farid Kamil tu!), Aku Mssih Dara sebagai teraju utama..tapi lakonan-lakonan ni semua sebelum dia bertudung and alhamdulillah lepas berkahwin Raja Farah berhijrah untuk bertudung and May Allah Bless all your works dear :) 
and jangan lupa support Raja Farah dalam business online nya iaitu Raja Farah Collection



and again!! Cute Accessories :)
menguji keimanan betul lahh..hehehee



siapa tak kenal angelina jolie Malaysia iaitu Kilafairy !
and all over with RACK ! butik kilafairy dengan kakak nya di City Mall .. and barangan yang dijual seperti accessories, kasut, and rekaan-rekaan khas dari mereka ;) 
menggila tengok kasut-kasut nya!! and tak lupa jugak the sunglasses!! sekarang pika rasa menyesal tak beli sunglasses tu :\ erghhh.. pika tak sempat snap picture barang-barang sebab Kilafairy tengah di temubual oleh media..so, lepas tu pika having chat dengan Kilafairy..and snap picture together..wink wink ^_^


heeyooo! Sazzy Falak In da house! sazzy here for SFby SazzyFalak .. 
nak bergambar dengan dia but she kinda busy nak jaga her booth..and the camera keep point on her area sampai orang nak survey pun nampak rimas..dalam fikiran pika time tu "bukan nya buat shooting orang nak berniaga..so please go away camera!!" hahahhaa..so i just call her name and she posing for me! hehehe ;)



can u see the cake box i'm holding? okay..1st of all pika memang menggila RedVelvet so pika beli laa dekat one booth ni which i don't know who is the owner..time tu pun bukan pekerja dia yang jaga just the helper..so he pack the RedVelvet for me..and a few minute kami pergi jalan-jalan then shekin tetiba beli cheese tart and she get a card with Intan Ladyana signature! and i was like..whattt?! mungkin sebab The Helper tak tahu kan..so its okey..



i must say! the RedVelvet serious sedap! ni bukan cakap kosong taw tapi for real..memang sedap...
cheese nya pekat and sedap :)


with shekin! try my best nak posing while driving heading over to the flyover..hahahhaaa..

okay this time nak hantar shekin balik..bukan ke kedah la..pika drop shekin dekat KTM subang jaya..and kesian dekat shekin sebab family dia keep calling-calling her..sebab dia promise dengan family dia by 5pm..but she arrive and jumpa pika pun jam 4 petang taw..kesian dia kena all over pusing naik KTM..almost 4 jam atas train..next time kita plan elok-elok keyh :) *hugs!
have a great time walaupun kami berjumpa selama sejam..huhuuu..



till then,




Thanks for reading this  ^_^


4 comments:

  1. Xpuas tgk gmbr kt blog pika ni,
    then grm sgt sgt tgk choker tu
    gorgeous hbssss

    ReplyDelete
  2. Lyaa Suriany: kenapa tak puas? mmmm...heheheee...

    ReplyDelete
  3. terima kasih tolong write tentang FEMES BAZAAR - yus from FEMES BAZAAR

    ReplyDelete
  4. FemesFemes: my pleasure..do organized great event like this in future ;)

    ReplyDelete