Monday, December 24, 2012

alamak! Kulit Muka Mengelupas

assalammualaikum

awal bulan december baru-baru ini pika mengalami kulit muka mengelupas taw..time tu memang nightmare sangat..maklum lahh..orang menjaga muka ni lain macam sikit bila tngok muka dah disaster macam tu kan..bila pakai bedak kulit muka macam ada yang tak kena je..kulit muka tak sekata..

time tu bila orang tengok kita pun dia terpaku kejap sebab tengok skin kita kan..so, past a few weeks ago kawan-kawan pun ada yang tegur..arghhh..lagi laa...rasa macam nak ambil kertas pasir..hahahhaaa...worst! over kau nyahhh~


time tu macam ni la rgupe pika..hahhaaa..
tak memasal jadi omputeh..sedar la diri awak tu melayu cik pika oi....



ok, continue :) 

and what i used as my "cure" hahahaaa..pika gunakan milk lotion ini..lotion badan pun aku sebat..hahahaa..asal boleh dan berkesan :)

kenapa pika prefer using this lotion than others face moisturizer??

as we know this prefect for baby skin! this will also be perfect to our skin.kalau rasa-rasa nak kulit selembut bayi..try la guna lotion ni...

psttttt~~ pika share rahsia pika..pika memang tak using any moisturizer sebab pika rasa dalam banyak-banyak moisturizer tu..tak setanding dengan milk lotion ni! every morning, lepas mandi mesti apply dekat muka..sambil-sambil tu dapat membelai kulit muka secara tidak langsung dapat release tension gitu..hewhewhewww...bila lagi kita nak membelai muka kita kan..seronok kot..try lahhh~

yang syok nya apply lotion ni, sebab lotion ni cepat meresap and tidak merminyak-minyak..kan kalau sesetengah kita pakai lotion or moisturizer kat muka kita rasa macam berpeluh-peluh and sangat tak selesa kan..tapi milk lotion ni memang awesome i tell yaaa~~

and one more thing..milk lotion ni contain milk..daaaa~ ofcourse la ada milk, nama pun milk lotion..hahahaa..seperti worldwide (ayat curlass u) tahu khasiat susu untuk kulit kan..so, milk lotion ni for sure suitable for all type of skin..milk lotion ni jugak bole membantu mencerah kan tona kulit anda..kalau tak cerah pun dia improve tona kulit anda bagi sekata...you'll like it bebehhh..


so, kepada sesiapa yang mengalami masalah yang sama macam pika ni..boleh la try tips yang pika share ni..semoga kulit muka kita sama-sama licin selebut bayi gitu..kehkehekhh..tak sedar diri dah boleh jadi mak bayi sekarang ni..hewhewhewww...



Selamat Mencuba!


okay, till then..





thanks for reading this ^_^



4 comments:

  1. boleh ye apply lotion ni kat muka? muka jenis berminyak sesuai ke eh? :)

    ReplyDelete
  2. @rara nasiha: alhamdulillah.so far so good laa..for this this lotion really helpful kalau untuk muka kering mahupun berminyak..sebab dia cepat kering :)

    ReplyDelete