Tuesday, November 27, 2012

Yoshhh Langkawi - Part 1

assalammualaikum

seminggu pika ke utara...hari sabtu dah gerak dari KL ke utara..iaitu kedah! atas alasan yang pertama kerana cousin pika bertunang pada hari ahad tu! yes, TAHNIAH :)

alasan kedua kerana ayah ada lecture dekat Langkawi..dengan kesempatan ini pika pun turun serta joining ayah pergi lecture..hehhehhehhhhsemestinya tak ikut ayah ke hall la kan..ayah pergi lecture and pika jenjalan la dekat langkawi tu..kihkihkihh..

time tu yang ikut cuma ibu , ayah, angah dengan pika..and family maksu pun ada..jadinya seronok sikit! memeriahkan keadaan ^_^ lagi best sebab yayang ada!! rindu afrinaaa!!!



dah sampai langkawi mesti naik cable car kan!! best ni ^_^ CURAM SEYH!!

pika menghinap di The Lenai Resort..tak tahu la femes ke tidak..tapi ramai giler omputeh..tempat ni berdekatan dengan area pantai cenang..well, tempat femes la kalau dekat langkawi ni..

so, perjalanan dari tempat pika tu ke cable car agak lama jugak..dalam 30 - 45 minit macam tu..lebih kurang la macam tu..kihkihkihhh..tak berapa nak sure :)


my cousin! call her Atiqah..anak sulong maksu pika..


jeng-jeng ..cuba cari afrina dekat mana..hihii..dia bawah pashmina dekat maksu pika tu..time tu tengah hujan..habis di selubungnya budak tu dalam pashmina ..hehee..baby kan masih lemah..cepat berjangkit dan kena penyakit..so, extra take care laa..



senyuman penuh! padahal tengah takut! hihii..up up on the wayyyyyyyy...



ecehcehh..abang aku sorang ni...bajet tak takut..ngehehehee...

aik, ada kami bertiga je? hihii..paksu dan maksu takut nak naik..heeeee~~


so, time pika naik tu kabus and hujan renyai-renyai..so view tak berapa nampak sangat! tapi sejuk sangat~ somehow..sedaya updaya jugak nak ambil gambar..hihii~

see! kabus~
sampai jambatan yang wajib lalu tu pun tutup sebab under maintaining! ngeee~ naik sesaja je lahhh..heee~~


ecehcehcehh..haruslah sempat nak posing..time ni hujan dah start nak lebat sikit..tapi takpe..still senyum nak ambil gambar..SENYUM :)


see, SENYUM...


and the rain start dah reda...so..nampak la sikit view tu..


selebet, sempat lagi makan..laparr~~


sekarang dalam perjalanan turun ke bawah..dah enough dekat atas tu..heee~~



dah turun..jumpa paksu n maksu..fish feeding time..!!


singgah dekat sini jap..kita solat dulu :)



siapa pernah bermimpi ingin memiliki yacht? if YES, same goes to me :))
tapi apakan daya..bermimpi je la yang mampu sekarang..hihii..



seem happy people!!
dengan harapan mimpi boleh jadi kenyataan  ^_^



everybody say afrinaaa!!!



sebelum balik tu singgah malam pasamboq dulu..heheheee...


lepas dah smpai pantai chenang tu..jenjalan la dekat situ jap..and......

taraaa! pika beli this awesome bracelet! cantik sangat! guess how much?? RM2 each only!!!! yes! murahhhhhh..HAPPY jap ^_^


hehee..okay..stop till here..nanti pika sambung Part 2 pulak..hihii..acah-acah la kan..harap korang sudi membaca..ngehehehee...


to be continue ~


thanks for reading this ^_^

6 comments:

  1. wah, bestnya jenjalan kt langkawi..dh lama sgt xpg sana..
    btw, cantikla bracelet tu..yg best tu murah..:)

    ReplyDelete
  2. bestnya. kita belum sampai lg langkawi. :(

    ReplyDelete
  3. @Asyik Izas: seronok la jugak..hehee~~ yelahh...bracelet tu memang murah..ehee~~

    ReplyDelete
  4. @hazanis: takpe..nanti pergi la ye..

    ReplyDelete
  5. ala bestnya! nak jugaak gelang tu! :3

    ReplyDelete
  6. @scha roslan: heheheee...malangmya pika beli sikit je.. :(

    ReplyDelete