Thursday, November 08, 2012

twinkle twinkle time

assalammualaikum

sekarang pika tak berapa sihat..tengah musim sakit-sakit, demam..yelahh kan musim hujan..batuk tak berhenti-henti..pening kepala..berpusing-pusing~~~ nasib baik selesema cepat berhenti kalau tak rimas la..nak kena prepare tissue on time..kalau tak...melelehh~~

so, walaupun tak sihat pika tetap gagahkan diri dan kuatkan semangat untuk keluar ..hihii...
sebab dah berjanji dengan CIk Fatin nak keluar sama-sama..mahu dating :)) and celebrate bufday dia yang dah lepas tu..teeheee~ lokasi (Midvalley) dan tarikh (07/11/12) dipilih hasil perbincangan kami berdua..


as i promise nak belanja dia makan...and..walahhhh...kami ke Kenny Rogers Roasters!! 

Cik Fatin minum Tropical apa tahh and pika minum Ice-lemon tea
Cik Fatin pilih chocolate muffin and pika pilih Banana muffin


this is what i order ....rasa semua sedapppp :)
layanan pun best! pelayan nya peramah and bahasa pun sopann..nak order pun happy je...hihii..


and i'm ready to eat!! 
-supperbb-
*memang tak diet langsung..haiyaa --"


psstt..can you notice my pimple? please say NO..huhuhuuu~~



out with girlfriend!! Cik Fatin :)
the one who introduce me about blogging.....
*tocey tocey !!




soo sweet of her wearing lolita dress pikalurve's creation!!! such a pikalurve's sweetheart!
btw, ada jugak yang request lolita dress ni tapi sekarang ada 2 pasang je tinggal..siapa cepat dia dapat..limited piece..lepas ni dah takde..sorry :)

huhuuu....


lepas tu kami pusing-pusing dan ronda-ronda dalam midvalley tu..fuhh~~ nasib pakai flat je..puas hati sikit berjalan..kalau tak tu..mesti kena berhenti-henti nak rehat kan kaki..kan kan kan...heheee~

semua kedai kami masuk..kalau ada yang berkenan beli..kalau takde..tengok-tengok dan keluar~ as usual laa..baru betul jalan-jalan and window shopping :)

lepas tu masuk forever21(tempat yang wajib masuk)..
sesudah mencuci mata dengan kasut-kasut yang awesome nyaa..fuyooo~~
pika suka forever21 sebab ada banyak accessories yang cantik-cantik dannnnn ada kasut my size!! pika ni bukan apa..kaki jenis susah nak mencari size kasut..kadang-kadang sedihhh ouhh..

tapi bila di kenang kan semula..............If pika tak pakai heels, bila berjalan-jalan dengan kawan-kawan.. pika tetap lebih tinggi dari dorang..bayangkan if pika pakai heels..means dorang kena mendongak tengok pika...hurmmm...so, as a conclusion, i cannot wear heels  T___T



berusaha nak pakai this awesome platform heel!!


and i'm DONE!! 
dengan selamba berani je ambil gambar~ HAAHAAA
honestly!! kasut ni selesa :)


dah puas berjalan-jalan..kami berehat and solat ..mata tu tetap memandang kiri kanan..ushar sana sini...lepastu nampak tako tao!!! wajib wajib....
lepas dah beli tu kami lepaking kejap..cari pot yang sesuai and NOMMNOMMNOMM~~








OOTD:
paisley pashmina bought from Mekkah
unbranded black inner
yellow mustard puffy cardigan 
electric blue maxi skirt bought online shop
nose handbag
momoe suede purple gladiator
diva spike bracelet 
chunky ring captain america inspired 



and jam pun sudah menunjukkan jam 9.30 malam..sudah tiba masanya untuk kami beredar~~
having a great time with her :)


thanks to Fatin Hanani!!! aww ;)

we will hangout again soon!! lepas ni tak boleh nak jumpa dekat pilah dahh..sebab pika dah habis study  dekat sana (get ready for practical) wahh!! i'm glad i meet her at kuala pilah during my diploma studying!! she a great friend, understanding me and very support kinda person!! *HUGS~




do follow me on twitter
and checkout awesome stuff at pikalurve


till then girls!
byee...


thanks for reading this ^_^

2 comments: