Saturday, December 01, 2012

Pekan Frinjan 29

assalammualaikum





ehh? apa ni? heee..ini la co-pilot pika! sangat helpful especially time tengah drive sorang-sorang..tapi kadang-kadang sewel jugak! HAHAAA...




with this help i manage to arrive at the Pekan Frinjan walaupun berpusing-pusing sebab dah malam, so tak nampak kompleks tu..wuuwuuuu...dah la pika ni rabun..kadang-kadang kawan depan mata pun tak nampak..haiyaaa..nak g operate mata laa..kasi clear sikit! heeheee..

last-last nampak jugak building tu! time mula-mula sampai pika macam pelik sebab kenapa macam sunyi je ni? then jenjalan la tengok-tengok booth-booth yang ada..sambil-sambil aim la barang-barang nak beli..and ada booth jual cupcakes! jyeahhh..maa favorite! 

my choice ofcourse laa RedVelvet! 
you know what?! the red velvet delicious! ngeheee..lovin' it! 

pika nak belajar macam mana nak buat red velvet la...heheee..



and guess what? i turn the pario into scarf! jyeahhh~
this Aztec pario i bought at friendlyfashion.my! and lovin' it!!




OUTFIT:
Aztech oversize scarf bought at friendlyfashion.my
green vintage blazer
uniqlo black top
lee black jeans
studded bowling bag by pikalurve
accessories: diva spike bracelet, random chunky ring


muka lepas solat! heheee..
lepas dah jenjalan dekat frinjan tu, kami keluar balik sebab nak mencari surau untuk solat..then jumpa surau dekat kawasan perumahan area2 situ..kita solat dulu..hehee..baru dipermudahkan urusan.. yedak? 

lepas tu kami pergi makan..ada Restoran nama Ikan Bakar Seri Muda Shah Alam! (kalau tak silap pika lahh)..pika order mee tomyam and biah order sizzling yeemee..tomyam dia memang sedap! serious pika suka! tomyam dia tiptop! kaukau gitu!..at first pika expect harga makanan dekat situ memahal! sekali..bila nak bayar tu memang terkejut sebab murah! mee tomyam RM4.50 je!! mana nak dapat tomyam below RM5 sekarang?? takde dah...tu yang pika terkejut! kepada sesiapa nak try makan dekat shah alam tu..pika suggest kan tempat ni!! pergi taw...heheeee..
*menyempat promote!


okehhh, get back to the story! 


lepas dah kekenyangan tu kami bergerak semula ke Pekan Frinjan tu! alhamdulillah...crowd dah start ramai! heheheee..bertambah awkward! ~~



and i meet MatLutfi yaww!! selalu dok tengok video dia dekat youtube je! time tgok video dia tu..confirm gelak terbahak-bahak kan..hahaaa..akhirnya..jumpa jugak MatLutfi! friendly tapi dia macam pemalu-pemalu sikit..mungkin sebab dia segan or awkward dengan wierdo my pika ni..hahhahaaa..btw, nice meeting you MatLutfi! teruskan buat video yang awesome and make Malaysia proud :)




and again! iamneeta! artis youtube yang famous dengan lagu berjudul "tuhan tolong aku"..
walaupun hujan renyai-renyai malam tu still dapat attention crowd..

ye ke iamneeta? kabur je..hhahahaaa..capture pakai handphone je yunk oi, memang jadi lagu ni laa..nak nak pulak tu waktu malam..i really need a new camera! anyone listen to my wish? anyone? anyone? no one? hurmmm..bhahahaa..


shopping and shopping! banyak barang-barang menarik and murah :)
ada pre-loved and ada brand new! well, i got one handbag for myself! teeheee~


okeh, muka dah berminyak and berpeluh..and tired face..hohoo..muka orang-orang yang dah bersedia untuk tidooo....heee~


here some memory for me:) 
during the photobooth! buy this Polaroid picture..RM8 sekeping gambar..


wink wink ^_^



p/s: gambar semua capture guna handphone je..so not too clear! phone pun three three ten je weyh! hahaaa..
*three three ten ada camera ehh? =.="


okay, bye


thanks for reading this ^_^


2 comments:

  1. heyy! bestnya dapat jumpa mat lutfi! pika comey :)

    ReplyDelete
  2. @SafinahRashid: hehee..he friendly but pemalu2 sikit org nya..and glad to meet him at this event!

    ReplyDelete