Monday, November 26, 2012

festival hijab fashion show at Anggerik Mall

assalammualaikum

"jangan la tanya kenapa gambar yang aku capture tak HD..sedih taw! aku guna Compact Camere je kot.."
ada sesiapa nak sponsor pika camera yang HD? ngehehheheee....









OUTFIT:-
purple grape sateen shawl by pikalurve
statement collar necklace by pikalurve
Scarlet lace blouse
grey maxi skirt bought at The Curve
Colours envelope clutch
glitter flat (online shop)
accessories: forever21 bangle + vintage ring + juice rose ring + forever21 ribbon cute ring 




yeayy...pika pergi ke Fesival Hijab Fashion Show!! 

honestly, tak tahu pun pasal event ni..pika tahu pun sebab my junior ajak pika teman dia..and time tu free and why not kan..dari takde buat pape dekat rumah..so, seriously..ini adalah pertama kali pika ke Anggerik Mall...before this..pika tak tahu pun wujudnya Anggerik Mall dekat shah alam taw..nobb nya aku..btw, tempat ni takde la femes sangat.. dengan ada event2 macam ni sedikit sebanyak dapat naik kan nama mall ni! kita sama-sama tolong orang melayu..insyaallah :)


okehhhhh, less talk sebab takde idea sangat..ngehehehee...
let's the picture talk..mari kita lihat gmbar2 yang pika sempat capture semasa program tengah berlangsung!! heheheee....btw, pika tak upload semua sebab mahu panjang berjelar dengan gambar je nanti..heheee~~




fashion show hari tu menampilkan designer yang femes-femes dengan rekaan mereka yang awesome! kena la dengan temanya Fabulous Muslimah ..antara butik-butik yang ada seperti Jubah Soq, Lyana MK, Scarf Sweethoney, Ammarahijabi..design mereka yang memang cun! insyaallah..bila dah bekerjaya nanti pika tidak teragak-agak nak beli koleksi2 mereka..insyaallah :)


and the cute Heliza Helmi!!
alaaaa..tak sempat nak ambil gambar dengan kak Heliza secara personal..heeee~


with this two adorable person! the owner of ammarihijabi
baju yang direka sentiasa meletOp tu..heeee~~



then ada bazaar jualan jugak!! banyak tudung2 dan pakaian2 fabulous muslimah di jual dan disini..so, rugi la siapa tak pergi hari tu..boleh cuci mata tengok tudung2 fesyen terkini..harga mungkin boleh nego lagi..heheee...


crowd pun alhamdulillah ramai..dapat jugak sambutan acara ni..


ada juga bantuan untuk tolong Gaza..dalam kita begembira di sini..ada lagi sedara mara kita terseksa di sana! mari kita berdoa untuk mereka..insyaallah :)




see! banyak jugak butik-butik terkenal open both masa tu..


lepas dah puas berjalan..pika dahaga taw..and beli la air asam boi! bila pika minum pika terus terpana sebab for the 1st time dalam hidup pika beli air asam boi yang dalam cawan RM1 tu rasanya sungguh pekat dan sedap!! serious terkejut gak! sekali sedut tu dah rasa nikmat asam boi tu..selalunya kalau kita beli air dekat tepi2 dalam cawan Rm1 tu mesti rasanya cair dan biasa je..ni tidak.memang tiptop!!
..sebagai pelanggan, pika doakan agar penjual tu di rahmati Allah dan bertambah-tambah rezeki nya..*amin!


and then, pika ke event pre-sale ni dekat are Shah Alam gak..actually, pika tak tahu pun ada event ni Wawa yang ajak..pika follow je lahh..heheee~~


ini la Wawa..teman dia sepanjang hari..wink wink ^_^



cantik giler flat spike ni!! malangnya..takde my size! :(


tengah trend sekarang ni..tribal/aztec !
pun takde my size! biasalah bigfoot :(


and she buy this awesome tribal wedges! she bought this for RM20 only!! why so cheap? sebab dia menang contest!! Lucky her~~


and ada jugak statement necklace ni..!
kalau nak tahu lebih lanjut boleh la ke page mereka di facebook..search official.FYFA

korang boleh tengok sendiri secara personal barang-barang mereka..heehee..



lepas tu ke OBB..tapi tutup :(
takde rezeki! pika baru nak beli koleksi shawl terbaru tu...arghhh..
takde rezeki..


hehee..




Thanks for reading this :)


5 comments:

  1. akk rasa nk bg kt pika tiket konsert tu..akk ada hal lain aritu..huhu..
    email kt akk address pika kt asikinwan@yahoo.com..:)

    ReplyDelete
  2. yeayy! thanks akak!! okay..nanti pika email akak taw ^_^

    ReplyDelete
  3. yang tq sebab cover event fashion show tuh...i owner lyana mk boutique..disebabkan itu ade hadiah nak kasi...email me ur name,alamat n no phone yer ;) lyanamk_boutique@yahoo.com

    sebagai tanda penghargaan ;)

    ReplyDelete
  4. hi piqa..rajinnyer g event hehe sy dh malas dh skg..btw suke part lace kat top awk tuh =)

    ReplyDelete
  5. amboi. hehe. shopping. macam2 gaya tudung ada. nasiblah saya ni lelaki. haha

    ReplyDelete