Monday, November 05, 2012

Product Review: Revlon Super Lustrous Lipstick

assalammualaikum

hai awesome girls...



since i'm using this picture as my tweetpic, people are keep asking me.."what lipstick you used?" "why the color are so pretty?" "what is the brand?" and "the color are awesome"..and blaablaablaa...

first of all, thanks to those who keep asking and now i ready to answer you question..aww ;)
yes, i have to admit it the color more awesome then the gal in the picture..HAHAA..
ikhlas dari hati pika warna lipstick ni memang awesome!! cantik and pretty..sebab warna nya sesuai dengan kulit muka pika and i'm in love with it!! 



Revlon Super Lustrous Lipstick
code: 750 (kiss me coral)


sumber: google

this is the packing look like..love the packaging too..

i've been using this lipstick since a year and half ago! and i found this is PRETTY!!
pika suka colornya and texture nya yang mate! sesetengah lipstick macam extra moisture kan but this one GREAT..tak terlalu moisture dan tidak terlalu kering..just nice for my lips!


kantoi ambil gambar sendiri!! HAHAA..



Price : RM30++
range macam tu lahh..sangat berbaloi taw...sebab lipstick ni memang awesome!! 

btw, for lips pika memang sesuai menggunakan revlon..i've try soooo many type of lipstick but this one works AWESOME!! boleh dapatkan di guardian or watson berhampiran anda..tapi tak semua guardian/watson ada jual brand revlon ni..so cari elok-elok..kalau nak lebih mudah pergi parkson or AEON..insyaallah ada..sambil-sambil shopping beli barang rumah tu..boleh beli lipstick ni jugakk..

for those yang dah try do let me know your opinion taw!!

hope this entry help you girls find a better type of lipstick..
till then,
byeee...



thanks for reading this :)

tips cara nak buat Maybank2u

assalammualaikum


hai uolsss..

hari ini pika decide nak buat maybank2u sebab easy untuk reference pika..sebab lepas ni if nak transfer or nak bayar bill (sejak bila aku bayar bill?? ==") and record for my customer dorang transfer or not..easy kan kan kan :)
bukan apa..pika nak handle pikalurve agak susah bila everytime customer done make payment pika nak kena g ATM check..susah susah!! so, bila dah ada maybank2u ni mudah la kerja pika...and customer pun tak boleh nak menipu kata dah bank in padahal tak..hahaha..NO NO NO! you can not lie to me anymore sebab ada record dekat maybank2u..HAHAHHAHA (gelak evil giler!)

sebab before this ada jugak customer menipu, kata dah bank in padahal takde record pun..nasib baik pika check terus ke Maybank hari tu..alhamdulillah :)




so here, pika nak share dengan awak awak awak semua macam mana nak buat maybank2u..pika suggestkan untuk semua orang buat maybank2u sebab easy as ABC!! 

anda tak perlu ke branch maybank sebab boleh buat sendiri melalui ATM je..yeahh...pika bersemangat nak ke branch maybank tadi semata-mata nak buat maybank2u..lepas tu akak tu just inform pika macam mana nak buat..sooo, kepada anda semua tak payah susah-susah nak ke branch maybank2u ok..just do it yourself :)




Step 1 - to be done at ATM machine
1. insert your ATM CARD
2. select "Maybank2u/Phone Banking"
3. Select "Application Maybank2u" (Pin Laluan Maybank2u)
4. key in "6 DIGIT" Pin Number
5. Reconfirm by repeating Pin Number


Step 2 - to be done via PC (internet)
1. go to www.maybank2u.com.my
2. Click "login" and choose "First Time Login"
3. Card No/Access No = 16 Digit ATM CARD NO
4. PINK No = 6 digit from ATM (Pin Number you choose)
5. to change = USERNAME
6. to change = PASSWORD
7. Click "Active" then "Confirm"


Step 3 - Tac Registration / Deregistration
*kindly visit maybank nearest Maybank Branches for registration of your mobile no.




lepas Step 1 and Step 2 are done..korang dah boleh guna dah if nak transfer online ke apa-apa lahh..
step 3 tu buat bila korang ke branch Maybank and just register! easy :)




i hope this tips will help youolss!! jom ramai-ramai mendapat melalui maybank2u!! teehee~



hahaa..

btw, do follow me on TWITTER
and check out PIKALURVE newly updated items!!



till then,


bye


thanks for reading this :)