Monday, October 29, 2012

Eid Ul-Adha 2012

assalammualaikum

korang semua ni mesti dah puas makan daging korban kan kan kan..hehee..tempat pika ni (masjid kota damansara) qurbankan 25 ekor lembu okehh..meriah meriah!! tempat korang berapa ekor? mesti meriah-meriah jugak kan! teeeheeee~

my activity during hari raya qurban ni simple and tak semeriah macam raya aidilfitri..well i guess most of us macam tu kan..tapi still meriah jugak but tak semeriah raya aidilfitri..ehhh??mana satu ni? meriah ke tidak? konpius den =.="

HAHAHAAA...



i'm wearing this awesome sakura half moon shawl!!!
okehh, tudung ni memang best! terpaksa buat pengakuan di sini sebab manik-manik di atas kepala tu buat kita nampak lebih elegant yet simple!!!
serious simple..and cara nak pakai pun mudah je...


with my queen di pagi raya..


visiting kubur nenek di tengah hari nya pulak..serious tengah hari sebab matahari terpacak atas kepala..i was like..oh my!! PANAS gilerrr!! but like everybody said "dekat akhirat nanti lagi panas"..bohongla kalau korang tak pernah cakap macam ni kan..hehehee...



then, my cousin datang rumah....


last minute planning yet awesome..
kami ber"karaoke"..weeheee~
habis bantai dekat 30 lagu..mahu tercabut anak tekak! HAHAA!!



and the next day kami balik kampung...oooo~ balik kampung ..oooo~ balik kampung..hati giranggg
wink wink ^_^



with my baby baby baby!! afrina!!
pardon my pale face..tak sempat nak menyental apa2..janji ada eyeliner!! ROCK' ON..hihii~



tak lupa jugak nak mention one of my cousin..tapi lagi kecik dari i..hahahaa...serious cute boy!! hyperactive ever!! and he is scottish..ok, i'm kidding he not pure stoctish but he grow up there..keep saying " i don't know malay" ...yes, dia asyik speaking jerrr~

sampai terbawak-bawak kerumah pika speaking kot...hahaaa..



this one his brother!! so damn cute!! dulu dia ni hyperactive macam adik dia jugak..but now, he a bit shy tapi bila dah kenal..jadi active balik!! 

wahh its been 4 years tak jumpa mereka! and now had a chance to meet them! well, they going to stay at Malaysia back!! so memang lepas ni akan kerap jumpa laa everytime balik kmpg!! weeheee~





free style lahhh~~


Family is FOREVER!!!

Selamat Hari Raya Aidiladha pika ucapkan buat anda yang membaca entry ini dan semua umat islam didunia..moga-moga hari kita berubah ke arah kebaikan dari semasa ke semasa..insyaallah..



how you Hari Raya?
share your story...




till then, keep updating with me peps!
byee...


thanks for reading this ^_^


6 comments:

  1. my raya? macam biasalah, jauh dari famili..huhu. daging korban ada lam peti ais..sedihnya tak reti masak
    haha

    ReplyDelete
  2. @tulus sweet: hehee..takpe..en.google kan ada..bole search resipi dengan mudah..ngehehehe~

    ReplyDelete
  3. meriahnya..semua nmpk sporting habis..:)

    ReplyDelete
  4. @asyik izas: alhamdulillah..meriah meriah ;)

    ReplyDelete
  5. @scha roslan: thanks dear..you too -xoxo-

    ReplyDelete