Saturday, September 15, 2012

mother daughter day out

assalammualaikum...
gambar yang menjadi tanda tanya :P
 sebab tadi pika post konon nya nak "cari cincin tunang"..hewhewheww..tak sangka ramai yang terpedaya! sampai ada yang msg and call tanya betul ke nak tunang...maaf lahh kawan-kawan ku...semua tu hanya gimik semata-mata...
maaf ye..masa ini pika teman ibu cari barang kemas apa tahh..tak reti =.="

cakap pasal barang kemas ni....teringat kawan pika pernah cakap macam ni..

" orang sekarang ni sibuk nak beli gadget yang beribu-ribu sedangkan harga gadget memang akan turun dari masa ke masa...kenapa lah dorang tak beli emas yang harganya semakin meningkat dari semasa ke semasa.. "

bila difikirkan, hurmmm..betul jugak..sebab emas ni..makin lama di simpan, makin mahal..macam arak jugak (yang orang kapir bangga-bangga kan tu) semakin lama anggur tu diperam..semakin mahal la nilai nya.... 

so, renung-renung kan lahhh...


aktiviti hari jumaat yang indah ni ialah meneman ibu shopping..wink wink ^_^   
... mother daughter day out gitu! ...
spend some quality time with my mother since she already recover dari penyakit dia..memang tak 100% but at least she can walk and smile is enough for me..ohh, i love you ibu :)


shopping di sekitar kawasan sunway damansara..mission nak mencari maxi skirt untuk ibu..dan mission accomplished! lepas dah cari maxi skirt, cari perfume pulak..ngee... setelah selesai shopping-shopping tu, ibu cakap dia teringin nak makan mee kari...so, pika suggest kan noodle station...

ze drink :)


mee curry yang ibu order...
boleh tahan sedap jugak mee curry nyaa..berselera jugak pika makan..ngehehehee..


enak menjamu selesa! nommnommnomm...


kuetiaw ladna apa tahh...
rasa nya biasa-biasa sahaja..mungkin sebab pika pernah rasa kuetiaw ladna yang lagi sedap kot...mungkin lebih nya ada taucu sikit dengan daging slice kot...


turut berselera makan :)

keluar kedai dengan muka kekenyangan :D
alhamdulillah....ngeheheheee



this is my simple outfit that i choose for mother daughter day out..simple and comfortable ^_^
pika mix blue with neon yellow mustard! and add an accessories extra colorblock


OOTD:
neon mustard shawl from Sincerelybyus Shawls 
blue basic blouse from scarlet
purple bottom
colours colorblock oversize envelope clutch 


accessories from forever 21 & vincci


pfftt..what with my eyes? i'm wearing this

pika mintak kita bersama-sama mendoakan kesihatan ibu pika..moga-moga dia terus ceria dan sihat! pika belum bersedia untuk apa-apa .. sekarang yang pika mampu tolong hanya berdoa, dan memohon kepada Allah untuk menolong pika and family..kita ikhtiar yang terbaik..insyaallah..
aminn...


" When your mother asks, "Do you want a piece of advice?" it's a mere formality. It doesn't matter if you answer yes or no. You're going to get it anyway"
- Erma Bombeck



till then, amigosss..


thanks for reading this ^_^


6 comments:

  1. awww sweet je:) i really miss my mom bile tgok ur gambar..nampaknye kene tunggu cuti sem lah:(

    ReplyDelete
  2. beena: thanks darling..tunggu cuti sem nanti you balik jumpa ur mom keyh :)

    ReplyDelete
  3. emak ngn anak sama cantik :)
    anis doakan ur mom cepat sembuh yea ^_^

    ReplyDelete