Friday, September 07, 2012

jari mengelembung

assalammualaikum

hello dearies! sorry sebab lama tak update..kinda busy lately! lepas raya memang busy tahap dewa..macam-macam assignment, test and project melanda dalam masa yang sama dan minggu yang sama..so, memang fully packed!...

ok, bukan tu yang cuba pika sampaikan sebenarnya dalam entry ini..tapi kasi cerita sahaja lah..hohooo...sekarang ni pika masih tegar nak update dengan keadaan tanagn mengelembung..boleh bayang kan ke tak?

 sekarang dah boleh bayangkan?
ahahahaaa..this is what happen to my finger..jari telunjuk pulak tu..tangan kanan..teruk bukan..


 ni adalah hasil dari kena minyak panas....hari tu pika nak goreng keropok lekor lepas tu nak angkat la keropok lekor tu dari minyak and suddenly meletop keropok lekor dalam kuali tu melayang..and minyak melimpah atas tangan pika....masyaallah..time tu memang terkedu sangat...sampai pika blur nak buat apa..lepastu cepat-cepat pergi basuh tangan yang kena minyak panas tu dan terus sapu ubat gigi darlie...masa tu hanya mampu menahan kesakitan je taw...minyak panas tu umpama menggoreng jari pika taw...


sekarang wang hantaran pika dah markdown T___T

akan ku cari ubat-ubat parut yang berkesan diluar sana...

itu sahaja la nak share...teehee~


till then, byee...


thanks for reading this ^_^

4 comments:

  1. Eh teruknya..mesti sakit.. :( Jemput la dtg cuci mata tgk vintage collection kami.. mungkin boleh kurang sakit jari.. :)

    http://befacloset.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. ni kalau nak ok...potong jer jari tu...hehe

    ReplyDelete
  3. mak aihh..sampai potong jari tu dah parah semacam je..

    ReplyDelete