Thursday, September 13, 2012

D.I.Y shawl raya

assalammualaikum


hey korang.....disebabkan ramai yang tanya dan request pasal shawl 1st raya pika..let me share this with you! shawl pika waktu 1st raya tu memang rare la..tak jumpa dekat street or mana-mana kedai sebab pika buat sendiri..teeheee~ ayat bajet sikit..hewhewheww.... *sila lempang laju-laju...


this is how its look like..simple yet fancy gitu!
i just added sikit kerawang/lace (not sure what it really is) ......


this is the material...i used cotton shawl and the kerawang/lace thinggy...

sebenarnya semua pun boleh buat shawl ini..mudah je! korang hanya perlukn sehelai shawl tak kira laa material apa pun..ikut keselesaan korang..kalau minat chiffon ke jojet ke apa-apa lahh..pun boleh guna..yang penting korang selesa..as for me, pika prefer cotton :)

and the kerawang/lace thinggy tu tak perlu jahit or apa-apa..cuma perlu iron je..mudahkan? semudah 1, 2, 3..atau A, B, C...sebab tiap-tiap hari mesti iron bajukan..ngee~..btw, this thinggy boleh beli dekat mana-mana kedai kain macam tu la lebih kurang sebab tak sure nak namakan kedai tu kedai apa..muahahahaaa..hari tu, secara kebetulan pika berjalan-jalan and nampak benda tu..so pika nak try la..korang pun boleh buat gak! GOODLUCK! selamat mencuba..anyhing just PM me..

and and and kot kalau korang susah nak jumpa benda-benda ni semua..PM me :) pika boleh tolong  buatkan..pika tak charge apa-apa pun..cuma charge harga tudung and the kerawang/lace thinggy je..anything PM me on facebook or twitter or email

FACEBOOK  |  TWITTER
syafiqah_girlz@yahoo.com.my


ada gak yang request tutorial macam mana pika pakai tudung ni
buat masa sekarang ni pika fully-packed sikit..pika mintak maaf sangat-sangat..sebab sekarang memang pika takde masa yang sesuai nak buat tutorial..sebab dah nak dekat final..kalau nak buat tutorial ni kena ada mood yang sesuai ye dak :) ..lagi pun camera ada pada kawan (tertinggal dekat rumah dia) so kalau nak pakai webcam takut tak jelas pulak kan..tak syok lahh..ye dak..
- banyak pulak alasan =.=" -

insyaallah, kalau ada masa lapang..pika akan buat jugak tutorial untuk anda semua :)
tak salah kita nak berkongsi ilmu..dan terima kasih jugak kepada mereka yang selalu request tutorial nak pakai shawl yang macam pika gayakan..BIG THANKS dekat korang..ada masa nanti pika buat ye..SENYUMMMM :)

(ayat bajet gylaaa..hewhewheww~)



till then..bye

keep support and reading my blog...




Thanks for reading this ^_^

6 comments:

  1. wahhh..very the artis you..gorjes ^_^

    ReplyDelete
  2. bila dah buat tutorial tudung tu inform taw:) penat search kat tenet..tak paham pon -,-

    ReplyDelete
  3. aniswany: hewhewheww..biasa-biasa je lahh..btw, thanks :)

    ReplyDelete
  4. beena: okayyy..i will inform you..insyaallah :)

    ReplyDelete