Wednesday, August 08, 2012

support the love for preloved

assalammualaikum


have you heard about friendlydashion? i bet you do! okay, pika find out pun dekat facebook time uhh..tapi masih blur blur lagi apa benda laaa kan..lepas tu baru mengerti apa tujuan friendlyfashion ni untuk apa..........untuk apa???


friendlyfashion ni merupakan satu site bertujuan untuk mengumpul semua barangan preloved/brand new (beli, tapi tak pakai) untuk dijual kepada orang..selain menjual..kita boleh swapping...tak tahu swapping tu apa? swapping tu macam sistem barter lahh..kita bertukar barang dengan orang..bukan tu je.boleh gak giveaway..contoh kalau anda taknak untung pape pun just nak clear wardrobe so, just giveaway lahh your stuff but customer kena pay for the posting lahh..soronok kan? pika dah join friendlyfashion ni last a few week..new member lagi..tapi mudah belajar..senang je .. arahan dia pun mudah je..just go with the flow :)


mula-mula macam risau jugak sebab takut complicated kan..kena daftar lahh apa lahh..tapi nak jugak mencuba nasib..dahh akhirnyaaa..dah ada acc sendiri..seronok! selain kita dapat selling out preloved tu..kita dapat jugak menambah kenalan baru...well, i meet a few friend and famous people! bukan orang biasa je tahu menjual preloved dorang dekat sini..artis pun jual jugak macam lisa surihani..curlasss bukan?


if you noticed dekat my side bar, pika ada letak banner ni..boleh direct click and shopping..
paling best is..boleh search by categories..memudah kan hasil pencari kita..tapi biasanya pika kan usha satu per satu..baru cuci mata ^_^

korang boleh jugak membeli-belah preloved dari pika..and semestinya pika jual dengan harga terendah..harga dekat pasaran luar mahupun dalam tak kan dapat harga serendah ni..percaya lahh!


this video show how to used friendlyfashion.my in correct way..
haaa..apa macam? mudah je kan :) so, let's sign up as member and shopping or sale your preloved here!  till then,  thanks for reading this ^_^

4 comments: