Tuesday, August 28, 2012

7th day of eid ul fitr 2012

assalammualaikum


sampai sudah ke raya yang ke-7..alhamdulillah :)
kali ni pika berkesempatan beraya rumah kawan-kawan pulak..eheee...punya lama pika dengan family ke sana-ke sini..akhirnya berpeluang nak beraya rumah kawan.....
ni semua kawan-kawan diploma pika...





OOTD:

olive green pashmina
shocking pink fish tail dress
olive green maxi skirt bought at The Curve
unbranded handbag
Crocodile wedges

bercerita pasal oufit ni memang pika in LOVE with this shocking pink fish tail dress ni..kain nak lembut dan longgar..boleh digayakan dengan seluar..


kali ini pika beraya di kuala selangor..sebab ramai member diploma stay area situ so beraya sekali harung...semuanya last minute plan..lepas pergi rumah ni teringat rumah ni lepas tu rumah ni lepas tu rumah ni..banyak rumah daa sudahnyaa..mulanya ingat nak beraya dalam 2 ke 3 buah rumah je..akhirnya jadi lebih..baru ku sedar ramai mmber pika stay dekat area selangor tu..ehehehe..
 budak teruja tengok sawah padi..wee~




 last-last minute hangkot sorang sorang...


 pergi beraya rumah hafifah...


rumah besar dewan ni..ehehehee...boleh buat persidangan tak pun buat court badminton..kehkehkehh...


next station, beraya rumah azmerr 



kemaen exited lagi yee..



next station. rumah syaza


ok, flash habis...
mak dia masak sedap ouhh..tp pika serious dah kekenyangan...so tak dapat nak makan banyak..


next station, i-city..


ahahaaa..takde lahh..rumah kid..malam-malam macam i-city...



kucing COMEL..bulunya lembut..geram OUHH!


last station, rumah pika...pergh, mereka yang masih tegar beraya sampai pukul 1am  lebih..ehehee..mood raya habis-habisan sebab isnin dah start kuliah...


dapat jugak spending time together with my friends..beraya-raya..menziarahi rumah mereka..kalau tak pergi memang tak tahu ramai member-member area kuala selangor..tu lah kelebihan beraya..kita dapat berkenalan dan mengeratkan silarturahim sesama insan...kankankann...kalau dapat makan makanan sedap and dapat duit raya tu kira BONUS lahhh..huhuuu


till then,
kalau ada cerita raya lagi..nanti pika update ye..insyaallah



 byeee


thanks for reading this ^_^


11 comments:

  1. hi pika...mane yea beli fishtail blouse tu...chanteq!

    ReplyDelete
  2. slmt hari raya! love ur outfit dear especially d color combo n the scarf! btw, kg sy kat kuala selangor tau,parit 3 hehe..gler tegar braya dr k.sel smpi ke i-city, gler r! haha

    ReplyDelete
  3. @sizzling suzai: thanks darling..takde la pergi i-city..tu rumah member i yang penuh lampu liplapliplap...

    ReplyDelete
  4. @Lyaa Suriany: thanks darling..ni semua last minute punya hal..huhuuu..

    ReplyDelete
  5. cantik blouse fishtail tu..nice combination..suka style hijab yg pika pakai..:)

    ReplyDelete
  6. @ Sue: thanks akak..Selamat Hari Raya jugak :)

    ReplyDelete
  7. @Atiqah wadiah: kita kena beraya sakan..teehee~

    ReplyDelete