Wednesday, July 25, 2012

Review: AVON Simply Pretty concealer stick

assalammualaikum

selamat berpuasa semuaa..dah 5 ramadhan..semoga semuanya berjalan dengan lancar...

 how to get rid of your flaw...well, everyone want such a flawless face and glowing..but in Malaysia not all people can get this type of face because of the weather and condition...

salah satu cara nak selesaikan masalah flaw ini ialah kita boleh apply concealer!


so, pika dengan secara tidak sengaja terbeli Concealer Stick ni..dan secara tidak langsung nak buat review tentang concealer stick ini..pika beli di butik AVON...
AVON Simply Pretty concealer stick
color: beige
rm7++ for 4gram


my opinion:-
this only cost RM7++ .. very cheap
texture yang ringgan dan soft
mudah nak apply and sapu pada muka
warna mudah sekata dengan rata
medium coverage..kena sapu lebih-lebih sikit
tak brminyak sangat
easy to remove..kalau nak solat senang lahh
not really long lasting..kalau berpeluh, hilang dah
lasting for a few hour than it vanish away
kena rajin reapply


so, pika akan gunakan selepas solat lahh..kalau rajin bawak gi jejalan..sebab kecil dan mudah langsung muat dalam beg mekap ku yang kecik tu..ehehee..

and again, muka lepas solat dan sudah apply concealer untuk cover eyebag yang obvious sangat tu..kihkihkihhh..suka atau tak, kena terima ciptaan Allah kepada muka ku ini.. :)


itu sahaja review kali ini..
do check my other review ..if any comments or critics please drop by the comment box below, so in future i can improve my mistake



thanks for reading this ^_^

6 comments:

  1. suke avon ke ? hihi murah laa, kite pakai silky girl punye. rm16 cmtu. nak cari avon punye lah pasni. ;)

    ReplyDelete
  2. dh mcm lipstick lak kan. hehehe tp mudah dibawa =)

    ReplyDelete
  3. CIK NANA: suka jugak lahh..tp tak semua nya sesuai dan elok..ikut jenis kulit jugak..silkygirl ok jugak ^^

    ReplyDelete
  4. CIK ZACK: yess..mudah nak bwak travel..

    ReplyDelete