Saturday, July 28, 2012

red lips inspired

assalammualaikum

hi, macam mana puasa anda setakat ini..takde ponteng lagi kan..jangan ponteng-ponteng kecuali unzur..ada faham..solat pun jangan tinggal..puasa tapi tak solat..sama jee macam tak payah puasa :)

ehehee..malam ni pika nak cakap pasal segmen mekap-mekap..weehee~
memandangkan dah lama tak mekap over-over makngah gitu...kali ini pika nak share new inspired look! and i'm superbbb in LOVE with it ^_^


 red lips enough?




taylor swift have a barbie doll face very gorgeous in red lips


this is absolutely my favorite! 

yes, dapat ilham dari Taylor swift yoo! sebenarnya dah lama perhatikan Taylor Swift ni..kalau update gambar ke apa ke..mesti with cute dress and super red lips...then, tercetus minat pika untuk mencuba mekap macam ni..so inspired dari Taylor swift



#ready to be amaze....
(perasan kejap)



so, this is my transform....red lips inspired....

pika try buat cara tersendiri lahh tapi seakan-akan sama..sampai mata pun nak warna sama gak tu..ahahaa..bahagian kening tu pika buat 'hide&seek' style..tak cukur pun..huhuhuu..

pika tak pakai blusher tapi shading sikit dekat tulang pipi tu..ehehee..almaklumlah..tengah menjinak kan diri nak buat shading ni..ngee~ ..pika apply eyeliner senipis yang mungkin..pastu shape eyebrow kasi rapi then apply mascara..sikit-sikit je...tak guna false lashes langsung..bibir pulak memang guna lipstik semerah yang mungkin tahu! pika apply 2 kali..agak-agaknya taylor swift tu apply berapa kali ekk sampai jadi merah sebegitu rupa? agagagagaaa...



what i used:
maybelline angle fit foundation (code natural buff)
avon concealer (code natural beige)
avon loose powder (code natural)
eyeshadow in2it (color shimmer beige, dark brown and black)
in2it liquid liner (code black)
avon pencil liner (code dark brown)
revlon lipstick (code real red)


kalau ada sebarang pertanyaan..sila tinggalkan di ruang comment di bawah :)




psssssstttt...

how i create the eyes look?

follow this instruction...
simple and easy breezy..unprofessional makeup pun boleh cuba ^_^

GOOD LUCK!





thanks for reading this ^_^


8 comments:

  1. lawa nye mata! teringin nak make-up mata macam tu tapi macam tak reti jer ;p nak try lah raya nanti!

    ReplyDelete
  2. don't worry..mudah je..follow the instruction..problem solve ^_^
    sesuai sgt untuk raya..cuba ye :)

    ReplyDelete
  3. wah cantik :)

    fya pun ada teringin nak pakai red lipstic tp x brani T.T

    ReplyDelete
  4. thanks..ini pun pika cuba memberanikan diri..hihii..

    ReplyDelete
  5. bestnye jd org ade confident make-up nie~~

    btw
    Blog updated help me please for the survey~
    TQ!!!

    http://diagonallife.blogspot.com/2012/07/survey-about-inner-help-me-please.html

    ReplyDelete