Tuesday, July 31, 2012

expect unexpectable

assalammualaikum

hi, fuhh~ what a day...pika sangat penat and tired (ada beza ka kedua-dua ayat tersebut? pedulikan~)..patutnya kelas tamat pukul 4 petang jadi hati bergembira..lalalalalaaa~ 
tiba tibaaa..something came up!


yess, on my way to my rumah sewa.. suddenly, dushhhhhhhhhhhhhhh~ ceremin kereta ku pecah! 
kalau nak cerita tu confirm panjang lebarrr...tapi pika cuba ringkaskan seringkas yang mungkin...(ringkasan bahasa melayu kah?)

alkisah bermula pika balik dari kelas di jalan beting yang liku-liku ada satu superbike yang cun..pika hanya tgok dari side mirror je lahh..dia cuba memintas pika di selekoh yang tajam a..k.a kawasan selalu accident...tetiba DUSHHHHH~..sedar tak sedar...cermin keretaku dah pecah...dek kerana superbike tu cuba memintas tapi tak sempat lantas terlanggar moto di jalan sebelah..dan box superbike tu terpelanting kena cermin kereta dan bergolek ke belakang...dongdongdong

so, mula-mula ingat nak settle dekat balai..kami pun kebalai..dan bincang cara baik..nasib baik pakcik yang bawak superbike tu ganti rugi..basicly..pika hanyalah mangsa..well, bernasib baik pika time tu naik dengan kawan pika (adley hanafi) yang sudi teman pika sampai semua settle..alhamdulillah...

kereta ke bangkel untuk di perelok kan cermin nya..

nasib baik lah pakcik tu bertanggungjawab :)

so, pika rasa tak perlu cerita keangkuhan dan belagak pakcik tu di sini..biarkan Allah dan sesiapa yang ada ditempat kejadian sahaja yang tahu

apa-apa pun terima kasih lah adley sebab sudi teman pika...serba salah dibuat nya ^^

moga-moga lepas ni semuanya berjalan dengan lancar
amin....


to other biker and driver..please drive carefully..if your car broken..yes, you can fix it..if you broken..better die! ahahahahaha...yang penting drive carefully 


till then, 

thanks for reading this ^_^


2 comments:

  1. sy pun pnah jd cmni. time tu bru bljr bwk keta sndiri. abah kt sblh. ada moto tiba2 lintas, dum! tergolek atas cermin. tp dia xpkai helmet, so cermin xpecah. bumper rosak terok. trauma seminggu dgn motor. haha

    ReplyDelete
  2. Ainie Yusof: yu la kan.kadang-kadang kita berhati-hati orang pulak yang hentam kita..huhuu..

    ReplyDelete