Saturday, June 30, 2012

knock yourself out

assalammualaikum...


hai, kabare? cuti minggu seharusnya pika berada di rumah..wink wink ^_^

sekarang ni nak cuba didik kan diri supaya jarang-jarang balik rumah..tapi tak boleh..tambah-tambah lagi nak dekat puasa..tak pe..i'll be strong person soon..insyaallah...

last week, pika dah balik pilah and jumaat tu pika keluar dengan my housemate since jumaat jadual kosong...kalau dapat kosong kan hari isnin jugak kan best..ngahahahaaa...


here we are...when girls hit the road! memang massive lhh..


camewore with the mirror mirror on the wall...

and terpaling best nya...
i'm wearing Dian Pelangi tie dye shawl..arghhh..akhirnya dapat jugak nak beli
wink wink ^_^

destinasi yang terpilih ialah JUSCO SEREMBAN 2..memandangkan situ je tempat yang best bagi pika...tak berapa suka pergi terminal 1...tapi ada kawan-kawan kata best...mungkin best kot tapi bukan di mata pika....sampai je destinasi semua kelaparan...

tempat terpilih ialah Pizza Hut~

kami memcuba pizza hut steak yang baru...nak daging tapi dah habis..ambil ayam pun bole
dengar iklan dekat radio tu best kot! menyelerakan je...nommnommnommmmm

side dish:- 
spaghetti bolognese 


lasagna seafoad 


mushroom soup & air revive
  

enjoy the spaghetti bolognese with mata juling


with kyra akiera


kaka & umi bersuap
if you notice..umi wearing pikalurve sateen shawl in purple! loyal cust.  ^^
thanks kawan ku....


lepas makan kami shopping tak ingat dunia.....

okeyh..rambang mata lah masing-masing bila dah sale sampai 70% kan!!!
jalan ke semua butik ada SALE...arghhhh...saja jer..


beli accessories dekat vincci..my favorite accessories store..
tempat pilihan accessories pika!



but still pika try control myself....but my friends ni semua tak ingat dunia...shopping bagai nak rakkkkkk...tak pe masing-masing lepas gian...kasi can sama mereka :)


muka kata nak jimat tapi shopping banyak babanyak....


OOTD:
 Dian Pelangi tie dye shawl
unbranded mustard crumple long cardigan
wardrobe rehab handbang
accessories mix n match

lepas dah puas shopping dari kepala sampai lah kekaki semua pakaian dan accessories dah di beli kami ke TGV..memandangkan itu je yang ada..prefer GSC lagi..tapi mana-mana pun boleh lahh..
cerita yang menjadi pilihan ialah MADAGASCAR 3!
walaupun dah besar cerita ini tetap menjadi pilihan hati..ahahahaaa..orang lain bawak anak-anak..hahahaaa...tapi puas hati tengok cerita ini..memang best and superbb kelakar sangat! pika gelak sumpah tak ingat dunia dalam panggung tu..aiyoooo..

bagi 4/5 bintang..


tix RM13 for each person


muka kepenatan ^^


wait before we can enter the Hall 2

well, movie pun start pukul 9.30 mlm habis for sure around 11pm kan..lepas keluar panggu mall tu sudah tutup kecuali dekat tempat entertainment...lepas habis ke movie pergi toilet (wajib) pastu terus keluar ke parking and balik ke rumah sewa ku di k.pilah



and the next day (sabtu nya) pika ada match netball..suka antara program..lawan punya lawan..alhamdulillah dapat tempat ke-3..amin :)))

sebenarnya tak expact pun menang sebab memang masing-masing main dengan sambil lewa je..agagagaaa...rezeki...lepas tu kulit muka pika dah gelap and mengelupas..alhamdulillah sekarang dah okay sikit..nanti pika share tips macam mana nak cepat pulihkan kulit yang burn tu...tungguuuu...




thanks for reading this ^_^


3 comments: