Tuesday, June 05, 2012

it's not about money

assalammualaikum





it's not about MONEY, but it's FRIENDSHIP ^_^
yess, what i meant by the title :)




hari ini kaki pika lenguh..sebab berjalan-jalan dan jalan...bukan itu saja..malah perut pun kenyang sebab makan dan makan dan makan...alhamdulillah :)

sekarang pika tengah update sambil bebaring..nak tunjuk bertapa penatnya aku hari ini...ahahahaaa...penat tapi gembira takpe..jangan penat tapi mendatangkan marah..memang tak!


hari ini pika keluar with my friends..setelah cuti dua bulan and cuti pun dah nak habis..akhirnya dapat jugak kami berkumpul 4orang bersama-sama gitu..kenapa exited sangat? sebab kami sangat susah nak plan berjumpa empat orang serentak...susah susah..sebab masing-masing ada agenda tersendiri..jadi kena set time and date yang betul untuk kami semua free dan hangout togetherrrrrr..kami ke midvalley..saja jejalan..makan&makan..window shopping je lebihh..tapi sekarang tengah SALE..step your foot out and shopping!...ngeee~



sampai terus tertarik dgn MICKEY MOUSE ni...ramai bebudak kat situ sibuk bergambar..kurang lebih jugak ibu bapa mereka..ahahaaaa...



as usual kalau kami berjumpa memang dah resmi dengan Cr.Junior..memang tempat febret gitu! kalau tak, tak sah ok...puas hati makan kat sini..burger besar dan sedap..kentang goreng yang lazat and fresh!..air boleh refill sendiri ikut suka hati nak flovor apa..memang awesome..so, kalau difikirkan tak rugi pun spend sikit duit untuk service macam ni kan...tak payah berkira sangat :)


what i order that day is BIG BURGER with cheese one set...
selalu makan mushroom..tapi kali ni nak try something different..kira tukar-tukar jenis rasa lahh..ahahaaa...


me and rabiahJ gitu :)


Azmira and Shilaaa


lepas makan dah kenyang kami pergi main bola keranjang sampai berpeluh-peluh..berpeluh macam main kat court je..padahal main dekat tempat game tu je...sebelah bowling tu..alahhh, tak kan tak tahu kot..nak tahu pergi ye nanti..tapi serious berpeluh..and tak padan dengan pakaian ala-ala gadis melayu gitu tetap nak jugak main...seronok~


suka ONE DIRECTION and especially HARRY!
jumpa poster pun sibuk nak posing..kalau jumpa orang nya takpe lahh jugak..tapi kalau jumpa orangnya mahu pengsan dulu pika..tak sempat nak bergambar..


mereka yang semakin kuruih..pika jugak yang ketinggalan..
tulahh, lagi orang suruh diet, lagi aku tibai ayam berketul-ketul..memang ketinggalan lah kau..HAHAHAAA..

SENYUMMMMMMMMMMM...
*sila abaikan muka pika yang bulat itu..terima kasih :)


kalau siapa yang memang follow blog pika dari awal, mesti tahu kisah kami..
rutin kami pun samaaa..macam tradition gitu.. :P



what i wore:
green paisley pashmina from Mekah
top from scarlet
green long skirt bought at The Curve
unbranded flat shoes 
F21 handbags
accessories: diva, vincci, ring bought at Azya Bazaar



 apa yang pika beli ialah more and more bangle...
ehehee..saja nak tambah collection yang sedia ada tu...
pika beli dekat pink evil atau well known as Fashion Supermarket...boleh cari dekat mall berhampiran anda..insyaallah ada.. :)


ohh kesayangan ku!

thanks my darlings semuaaaa (dah ada 's' pun still ada semua..gagal,gagal) 
akhirnya dapat jugak kita spend time together! serious having fun..jalan-jalan sampai kaki dah lenguh...ahahaa..biasa la tu :D




p/s: lepas dah tengok kawan-kawan makin mengecil dan semangat nak mengecil jugak!!!! doakan pika semoga cepat kurus ye..nanti pika blanja anda coklat :)
*bukan rasuah tetapi hadiah ^_^




thanks for reading this entry

4 comments:

  1. comel lah tengok outfit pika tu..combination green + stripes..cantik !!

    ReplyDelete
  2. terima kasih akak...pika sekarang macam terpina-pina je tengok warna hijau ^_^

    ReplyDelete
  3. kite xpenah mkn kat situ.. hehe

    ReplyDelete