Saturday, June 16, 2012

facial wash that i used

assalammualaikum

hello everyone....hows your day? miss me? ok, jawab dalam hati je ..eheheee...sebab ramai yang ingin tahu dan ada juga yang bertanya dekat pika pencuci muka apa pika selalu guna.. so, this entry specially dedicated to those who wanna know..pika akan share dengan anda semua...
sebelum itu nak maklumkan siap-siap lahh ye..pika tak guna SK-II ke, ESTEE LAUDER, CLARINS mahupun CLINIQUE...belum sampai usia lagi nak guna product sebegitu ^_^ .. well, pika pun student lagi..masih under my parent tanggungan semua..so, tak payah nak demand lebih-lebih la kan..ahahahaaa

tak flawless mana pun :)



GARNIER LIGHT FACIAL WASH
*gambar sumber google
pika suka pencuci muka ini sebab buih banyak..picik sikit je pun buih stil banyak..dan baunya wangi sebab bau lemon..ada sesetengah orang kurang gemar dengan bau dia, tapi fine for me..lepas cucije dah nampak kesan cerah pada wajah dan rasa segar bugar gitu!



L'OREAL PARIS PERFECT WHITE FACIAL WASH
*gambar sumber google
texture nya macam milky sikit..tak banyak buih tapi still bagi kesan yang sempurna lah nak cuci muka..lepas pakai tu kurang nampak kesan segar bugar mungkin buih tak banyak kot tapi hasilnya lama kelamaan memang memberi kesan cerah pada wajah..bau pulak macam bau susu sikit..kurang pasti la pika bau apa..eheheee..



 SAFI BALQIS PERFECT 10
*gambar sumber google
i think my first pencuci muka la..zaman sekolah dulu..time tu takde la perfect 10..tapi still safi balqis..pakai je terus terpikat sebab memang memberi kesan kecerahan serta merta..lepas cuci muka tu terus rasa segar dan kulit pun nampak cerah je..baunya pun wangi....



ketiga-tiga pencuci muka diatas merupakan pencuci muka yang sesuai dengan kulit muka pika..tidak terlalu kering atau pun lembab..just nice dengan kulit muka dan cuaca kita di Malaysia

ahahaaa, mesti pelikkan kenapa pika ada smpai 3 pencuci muka...kenapa tak stick dengan satu pencuci muka je kan..sebab bagi pika ketiga-tiga ini ada kelebihan tersendiri..kulit muka pika ini tidak terlalu sensitive..boleh suite mana-mana je tapi ketiga-tiga diatas antara yang the best lahh..


kalau ada rezeki lebih nanti insyaallah nak try SK-II pulak

sebab before this pika ada beli SK-II ni tapi set percubaan je lahh..set percubaan nya sahaja dah beratus-ratus..apa-apa pun biar muka bersih dan suci...jangan guna yang mahal-mahal tapi takde improvement pun pada kulit anda..guna lah yang bersesuaian dengan kulit anda and memberi kesan yang effective!



so, what yours?
kongsikan lah dengan pika....pika tag semua pembaca entry ini..untuk ceritakan kisah anda..pastu tinggalkan link dekat comment taw..pika pun nak baca :)



byee..


p/s: dah baca, kongsikan lahhhh cerita anda ye!


thanks for reading this ^_^

10 comments:

  1. slm...hi pika...tried d garnier 1 b4...quite ok but doesnt suit my skin..now pakai bio miracle ^_^

    ReplyDelete
  2. NINA ZEE: ohh, realy..okay stay what suite you :)

    ReplyDelete
  3. Ya Allah, kembang semangkuk jap bila kak fyna ckp mcm tu...kak fyna tu lagi cantik-cantik..sy ni biasa-biasa je taw..

    ReplyDelete
  4. kite pakai etude house sbb xboleh pakai yg jenama2 cmnie :(

    ReplyDelete
  5. ohh, betul2..ikut kulit jugakk ^_^
    janji muka kita bersih dan cantik..

    ReplyDelete
  6. Sy pakai safi balqis white perfect 10 and cream safi..2 minggu lebih sy pkai..tpi kesan sunburn kt pipi x jugak hilang.tpi hilang sikit je n muke x nampak kusam sgt lps pakai pencuci muka safi balqis tu..

    ReplyDelete
  7. Sy pakai safi balqis white perfect 10 and cream safi..2 minggu lebih sy pkai..tpi kesan sunburn kt pipi x jugak hilang.tpi hilang sikit je n muke x nampak kusam sgt lps pakai pencuci muka safi balqis tu..

    ReplyDelete