Sunday, June 17, 2012

Dental Care

assalammualaikum

hello readers, i know that this is weird to tell people that you have a dental problem..walaupun tak seteruk mana but i hope this will help us clean & healthy..okayy?

today i have an appointment with my dentist..sebenarnya appointment ayah pika tapi sibuk nak menyibuk jugak..bukan pika je yang menyibok, abang dan adik pun nyibok gakkk..tapi ayah offer..siapa taknak kan..appointment apa ye? pika tgh mood nak keep healthy lifestyle ..ahahaaa...ok, gelak sikit-sikit sudah... 

lokasi: klinik pergigian Rohaya, seksyen 6 Kota Damansara...
time: 2.30pm and above
operasi: scaling & polishing

ini turn abang pika kena scaling..
my turn come first, so tak sempat nak capture picture pika kena scaling..ngilu nyaaaa...tapi tapi...Doktor tu siap puji pika, yang pika mempunya gigi yang cantik dan bersih..HAHAHAHAA..kembang semangkuk akuhh!
*bukan senang ye nak Doktor puji kita...agagagagaaaa...


beautiful smile start with clean teeth
*iklan seketika 

siap scaling!
 memandangkan gigi pika tak banyak problem, semua nya berjalan dengan lancar dan cepat...memandangkan ayah yang punya appointment, so, take time lebih la...banyak masalah dental bila dah umur meningkat..so, kepada rakan-rakan kesayangan ku..JOM kita jaga gigi kita dan kerap minum susu segar supaya gigi & tulang kita kuat!


serious azam kali ini nak keep healthy sangat-sangat sebab sekarang ni mudah nak kena penyakit...doa-doakan azam pika menjadi dan berjaya ye :)
pika doakan untuk anda jugak...kita kan sesama saudara seIslam :)
*aminn..



and pika sempat beli IN2IT lip treat..sebab terpikat sangat!
memandangkan ianya lip treat..pika kan buat review dalam seminggu dua lagi ye..kita tengok keberkesanan nya kemudian dan pika akan buat review untuk itu :)
tungguuuu....
keep updating with me


eheheee..



byeee...



thanks for reading this ^_^


6 comments:

  1. takpe2..nanti buat ye...rasa gigi tu bersih sangat...tapi ingat kena rajin berus gigi ^_^

    ReplyDelete
  2. berus gg selalu + minum susu..bguslah gg pikah shat dan kuat...ohsem!hahaha.ayut bce tjuk dh trasa ngilu dah kat gigi..gg dh xelok -_-"

    ReplyDelete
  3. AYUT: eheheee..xpe,,janji kita jga kebersihan gigi kita ^_^

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete