Monday, May 14, 2012

Review: Alas Bedak Mustika Ratu

assalammualaikum

hello beloved readers!

another review...kalau ada sesiapa berminat nak tengok review pika boleh click link review dekat bawah entry ini..dan akan tertera la semua review yang pika..buat masa sekarang ini (tengah free) pika memang suka buat review..nanti dah start kuliahh..agak susah sikit..tak kan nak buat review buku pulak kan..ahaksss..

dan review kali ini pika inspired dari blogger MUA yang superbbb and famous amosss ini..iaitu FYNA HERE..pika salah seorang secreat readers dia..sekarang tak jadi secreat dah laa ye..ehehee..pika sudah lama follow kak fyna..waktu tu pika masih baru berbelog..pika tertarik entry kak fyna yang INI

pertama kali pika baca..and say WOWW! nice..nanti boleh cuba..
satu hari tu pika jalan dengan member ke melaka (early 2011)..member cari ubat di farmasi and ternampak Alas Bedak Mustika Ratu exactly macam review kak fyna..pika pun terus beli..and my opinion is............................OHHSEMMM!


this is it....

product explaination:-
alas bedak ini sangat mudah nak apply!
in liquid state 
texture nya yang ringan and soft
medium coverage 
warna yang sekata
tidak bercabuk atau bertompok-tompok waktu nak apply
nampak glowing gitu

packaging nya yang ringan dan mudah nak tuang sebab ada holding dekat penutup so tak lah tertumpah dan membazir..hehee..


alas bedak ini amat lahh murah..boleh dapat dengan harga  +-RM6 only!
boleh beli dekat mana-mana farmasi, kedai-kedai jamu dan seangkatan dengan nya



this is me..i'm using Alas Bedak Mustika Ratu and apply concealer and loose powder..and i'm DONE
*kiri auto focus, kanan tak..xtahu kenapa..hahahaaa..


kebanyakan orang mesti nak review product mahal-mahal je kan..tapi kak fyna ini good, dia pilih barangan yang semua orang mampu beli dan hasil setanding dengan branded make up..sebagai seorang student pika amat suka!..semua student nak jimat bukan..nak nak student macam pika yang tak de PTPTN  T_______T..semua parents tanggung...eheee..


bak kata kak fyna "barang murah pun boleh buat kulit kita cun!"
*gambar curik dari FB kak fyna (jangan marah ea kak fyna :P)


kepada sesiapa yang mahu mencuba product ini..di persila kan..confirm anda suka..insyaallah ^_^



ini video tutorial Kak Fyna menggunakan Alas Bedak Mustike Ratu ini..
her basic foundation routine..


itu sahaja lahhhh...

BYEE


terima kasih kerana sudi membaca review pika kali ini..nanti singgah lagi ye :)

9 comments:

  1. Sis dah lawa. Pakai papepon lawa :)

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..sy ni biasa-biasa je lahh ^_^
    btw, thanks..

    ReplyDelete
  3. muke natural cantel. pakai ape pown akan jadi cantek :) like u..

    ReplyDelete
  4. terima kasih awak..sy ni biasa-biasa je..

    ReplyDelete
  5. wa siap ada video lg..maluuuuuuuuuuuuuu hehe tq syg

    ReplyDelete
  6. ehehee...most welcome! thanks for this tips kak fyna..

    ReplyDelete
  7. muja pun baru start pakai benda ni, mmg puas hati,, lepas cucu muka rasa licin and smooth je,, bukan nak perasan tapi kenyataan product ni mmg bgus :D

    ReplyDelete
  8. huhu..miera pon pakai ni..best3!
    Jemput ke blog and jadi follower ye. :-)
    done follow u..

    Http://mastrixia.blogspot.com/

    ReplyDelete