Thursday, May 31, 2012

goodbye P

assalammualaikum

hello readerss yang awesome...


why i'm loooosing my P?
or
it is loooosing P for pikalurve?
or
loooosing P for my nickname...

negegeheeheheee


sebagai pembuka bicara..pika hidangkan anda dengan gambar budak suka posing sendiri especially dalam kereta...why? suka hati la..bukan posing dalam kereta kauorang ponggg..agagagaaa...but, basically ini adalah tabiah perempuan..posing, camwore and nak jugak buat muka cute-cute gitu! eheee...

pika bagun awal pagi, and amazing is its raining in the morning until noon okeyh..so happy yet sleepy..pika ke Jabatan Pengangkutan Jalan also known as JPJ..bukan bayar saman or anything ok...pika ke JPJ untuk dapatkan my permenant license..yeayyy...hooooreyyyyyyy!!!

so, basically....i looosing my P..that what i meant by i'm loooosing my P...
  *konpius mak jemah, nokss!




go by stages..
from L --> P --> PERMANENT LICENSE
sila abaikan muka pasport ku...well, gambar pasport kot..nak posing buat peace and muka acah-acah korea memang tak dapat la derr...apa tah lagi gambar posing sendiri by mean ambil gambar sendiri.. tak boleh derrrr...hihiii..



-----------------------------------------------------------------------------------------

here some tips for those who new and nak renew license...
1. sediakan wang tunai (at least ada RM50)
2. mesti ada gambar ukuran pasport (sekeping pun cukup)
3. kalau boleh, elak pergi hari isnin

kalau takk..tunggu je la sampai ptg.......

XOXO
-----------------------------------------------------------------------------------------


alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar not like what i expected (penuh orang dan kena beratur tunggur angka giliran)....alhamdulillah by the time i'm arrive semua berjalan dengar lancar..tak sesak-sesak mana pun and doing great...


so, tommorow dah boleh cabut sticker P dekat my bumblebee..jyeahhh!




DRIVE n SAFE 
be a great driver..don't drink & drive!

bye



thanks for reading this awesome people!
do spend some time again and reading next entry...

6 comments:

  1. tahniah..ahkak jugak yg sadis sebab xde lesen..huhuhu..

    ReplyDelete
  2. salam. b.w.. nk mntk tlg bg tips http://adorafiq.blogspot.com/2012/05/bilakah-ia-akan-naik.html

    ReplyDelete
  3. SUESHE: ehehee..terima kasih awak!

    ReplyDelete
  4. salam hi dear i came via Mya..i guess??! hehe congrats 4 having a permanent licence.now make sure drive carefully k.. =)

    ReplyDelete