Tuesday, May 22, 2012

beauty kit

assalammualaikum

hey korangggggggggg..cuti sudah semakin habis ni..masa terus berlalu...kuliah mula memanggil..agagagaaaaa...ok, lupakan semua tu sebab takde kena mengena dengan apa yang pika nak share sekarang...sebenarnya sekarang pika nak tunjuk apa yang pika beli..yeeehuuu~
saja nak over mak ngah nak tunjuk barang yang pika beli..buat muka tebal je ,sebab pika tak beli barang2 yang mahal pun...semua yang super duperr murahhh! seriously!!!!


ini adalah hasil rembatan dari kedai jepun...seronoknya hati ini, bila dapat barang murah dan berkualiti...senyum lebaaarrrrrrr....
total semua barang ini kurang dari RM15 okehhh...


so, pika akan explain satu per satu.....

1. eyelash curler and refill 
terpikat sebab kaler pink..eheheeee..and satu lagi boleh ganti eyelash curler pika yang lama tu..walaupun eyelash curler yang lama tu lebih mahal dari yang baru, pika saja beli nak buat collection....so, sekarang ada dua eyelash curler..satu boleh simpan di rumah..satu boleh hangkut bawa untuk travel........AWESOME!


2. mascara application (okeh tibai je namanya, sebab tak tahu apa nama asalnya)
benda ini actually membantu untuk memakai mascara..supaya tak comot kena eyelid kita..kan biasanya kita pakai eyeshadow dulu baru mascara..jadinya benda ini protect eyeshadow dari terkena mascara lahh...saja-saja beli...nak cuba..walaupun tanpa benda ini pika still boleh apply mascara dengan baik *perasan...


3. foundation sponge
okeyh, memang dah lama gilaaaaaa cari sponge yang soft and lembut dan akhirnya, tamat sudah segala pencarian....pika dah temui sponge yang suitable untuk apply foundation..sanga soft and memudahkan kerja untuk apply foundation...



okeyh..sekarang boleh tersenyum lebarrrrrr....


itu sahaja..btw, jangan lupa untuk join 3rd GIVEAWAY yang pika anjurkan...hadiah nya sangat menarik...valid for only 10 days! end 31 MAY 2012...hurry up before its too late!

byee

thanks for reading this ^_^


No comments:

Post a Comment